• Etusivu
  • Rakentaminen

Rudus pihakivien asennusohje

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 30.04.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Pihakivien asennus on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Sen asennus omatoimisesti ei tarvitse korkeampaa matematiikkaa, vaan yksinkertaisesti ohjeiden seuraamista. Kun valitset allaolevasta animaatiosta oman pihasi maaperän tyypin, voitkin jo aloittaa asennuksen!

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20227_79147.jpg
Pienen olohuoneen sisustusvinkit - älä tee näitä virheitä
Pienessä olohuoneessa tila on niin sanotusti kortilla ja jokainen neliö halutaan hyötykäyttää. Nämä vinkit pienen tilan sisustamiseen pätevät niin moderniin sisustukseen kuin mummonmökkiinkin. Älä siis tuhlaa rahojasi tilaan sopimattomiin huonekaluihin tai sisustukseen – ota neuvoista koppi.
20214_70285.jpg
Biopuhdistaja talviasuttavaan vapaa-ajan asuntoon
Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten tekivät myös Tuire Nikkanen ja Elmeri Siltaloppi rakentaessaan talviasuttavan vapaa-ajan asuntonsa.
20156_43718.jpg
Toisenlainen venttiilii paransi sisäilman
Ilmanvaihto on jännä asia. Se herättää intohimoja suuntaan ja toiseen. Vanhat jäärät eivät suostu luopumaan omista näkökannoistaan vaikka ne kuinka perusteltaisiin ja oikeaksi osoitettaisiin. Sama koskee osaa asuntojen omistajia: osa on niin tottunut huonoon sisäilmaan vuosien kuluessa, että ulkopuolisen tekemät havainnot sisäilmasta vierailulle tullessa kaikuvat kuuroille korville.Yleensä asunnossa on tuuletusikkuna auki ja todetaan sieltä tulevan ulkoilmaa. Kyllä ja ei. Tuuletusikkunan aukaisu on lyhytaikaista tuulettamista, joka antaa hetken helpotuksen tunkkaiseen ilmaan. Tuuletusikkunasta pääsee sisälle myös kaikki ilman epäpuhtaudet, jos tuuletusikkunassa on vain ötökkäverkko.Osta korvausilmaventtiilit ja suodatin Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton