Loma-asuntomessuilla tiivistä vapaa-ajan asumista palvelujen lähellä

Tulevan kesän Loma-asuntomessuja vietetään Lappeenrannassa. Vuoden 2012 loma-asuntomessualue sijaitsee historialtaan mielenkiintoisessa, luonnonkauniissa Rauhassa, joka on nykyisin yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä matkailualueista. Alue tunnetaan kylpylä- ja sairaala-alueena yli sadan vuoden takaa. Rakentaja.fi seuraa nyt alkavassa artikkelisarjassa kesän 2012 Loma-asuntomessuja sekä messujen alla että niiden aikana.

Kymmenennet Loma-asuntomessut ajoittuvat kahdelle juhannuksen jälkeiselle viikolle, 25.6.-8.7.2012. Lappeenrannassa esitellään tiivistä vapaa-ajan asumista alueella, jossa kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä. Alueen lähellä on kauppoja, Alko, kaksi kylpylää, pienvenesatama Saimaan suurselän äärellä, golfkenttä, monitoimiareena, loppuvuodesta 2012 avautuva ostoskeskus sekä ratsastustalli. Alueelle on myös säännöllinen linja-autoliikenne. Lisäksi rautatieasema sijaitsee reilun viiden kilometrin päässä messualueesta.

Loma-asuntomessualue Lappeenrannassa sijaitsee luonnonkauniissa Rauhassa, joka on kuitenkin vain kävelymatkan päässä palveluista.Loma-asuntomessualue Lappeenrannassa sijaitsee luonnonkauniissa Rauhassa, joka on kuitenkin vain kävelymatkan päässä palveluista.

Nähtävänä ja koettavana 19 loma-asuntoa

Messutapahtumassa esitellään yhteensä 19 loma-asuntoa, joiden rakennusmateriaaleissa ovat edustettuina hirsi, puu ja kivi. Nähtävänä ja koettavana on vaihtoehtoja ympärivuotisista huviloista mökkeihin ja rantasaunoihin – erilaisia virkistysmahdollisuuksia unohtamatta. Rantaraitille Saimaan äärelle rakennetaan messujen ajaksi monipuolinen ja kattava saunamaailma kylpytynnyreineen ja laituriesittelyineen. Erikoisimmasta päästä lienee messuille rakentuva korsusauna.

Sijaintinsa vuoksi kesän 2012 Loma-asuntomessuista on tulossa aikaisempia vuosia kansainvälisemmät. Venäjän rajan läheisyydessä suomalaisille tuttua ja suosittua tapahtumaa tehdään tunnetuksi Lappeenrannassa myös venäläisille matkailijoille. Järjestäjille tämä tarkoittaa venäjänkielisen opastuksen ja ohjeistuksen lisäämistä sekä messualueella että internetissä.

Näkymä rakenteilla olevalta Loma-asuntomessualueelta huhtikuun 2012 alussa.Näkymä rakenteilla olevalta Loma-asuntomessualueelta huhtikuun 2012 alussa.

Luonnonkivi monipuolisesti esillä messualueella

Lappeenrannan Ylämaan alueella louhitaan peräti 60 % Suomen rakennuskivituotannosta, joten on luonnollista, että luonnonkivi on yksi näkyvä ympäristörakentamisen materiaali loma-asuntomessualueella. Ylämaalla louhitaan yksistään graniittia noin 200 000 tonnia vuodessa ja koko maan graniittituotannosta 80 % louhitaan Kaakkois-Suomen alueella.
Kesän 2012 Loma-asuntomessuilla lanseerataan uusia luonnonkivituotteita ja tuodaan alan palvelutarjoajia esiin. Kiveyksiä toteutetaan niin sanotusta sivukivestä, joka muuten jää louhinnassa pääsääntöisesti hyödyntämättä joko halkeamiensa tai väripoikkeamiensa vuoksi. Kivi on monikäyttöinen materiaali niin sisä- kuin ulkorakentamisessa – ekologinen ja kestävä vaihtoehto kauneudestaan tinkimättä.
Loma-asuntomessuilla lanseerattavia sivukivituotteita on kehitetty erityisesti ympäristö- ja piharakentamisen tuotteiksi. Etelä-Karjalan Kiviklusteri –hanke on järjestänyt ammattikorkeakouluopiskelijoille innovaatiokilpailun, jonka lupaavimmiksi ideoiksi ovat osoittautuneet kivestä tehdyt valaistut ajotiereunat, taiteelliset ja toiminnalliset pyöräparkit sekä lämpöpatterit, jotka edustava uutta modernia muotoilua ja ekotehokkuutta.

Luonnonkiveä nähdään messualueella yhtenäisyyttä korostavana elementtinä alueen yleisilmeessä, useassa eri messukohteessa sekä Kiviklusteri-hankkeen omassa esittelypisteessä.

 
Päivitetty
27.4.2012