Ruukin kokonaispalvelukonsepti kattoremonttiin

Taloyhtiöiden kattoremonttihankkeet käynnistyvät joko pakon sanelemina ensimmäisten ongelmien jo ilmaannuttua tai sitten viisaasti ennakoiden, jolloin jää riittävästi aikaa suunnitteluun sekä remonttirahan ennakkokeräämiseen. Ruukki tarjoaa kattavan ja ammattitaitoisen vaihtoehdon kattoremontin tekoon. Palvelun ostaminen säästää paljon aikaa ja luotettavan ammattilaisen voimin katosta tulee oikein tehty ja yksityiskohtia myöten viimeistelty.

Ruukki tarjoaa taloyhtiöille kokonaispalvelukonseptin, joka sisältää kaikki kattoremonttiin tarvittavat osa-alueet. Yhden sopimuskumppanin valinta on taloyhtiölle helpoin ratkaisu. Ruukilla toimii hyvässä yhteistyössä ammattivalvojien kanssa. Kaikki purku- ja asennustyöt tehdään viranomaisohjeiden mukaan asianmukaisine työturvaselvityksineen. Mikäli materiaalin muutos edellyttää toimenpideluvan hakemista, Ruukki tekee sen taloyhtiönne puolesta.

Kattoremontilta odotetaan aina pitkän ajan ratkaisua. Ruukin laatuluokat helpottavat katon valintaa. Aivan yhtä tärkeää kuin luotettavan kattourakoitsijan löytäminen remonttitarpeessa on tekijäorganisaation tavoitettavuus vuosia työn tekemisen jälkeenkin.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö kattoremontista asennettuna

Ruukin teräskatto – huoleton valinta

Jos mietitte rivitaloonne uuden katon hankkimista, teräskate on ylivoimainen vaihtoehto. Keveytensä ansiosta sen voi huoletta asentaa vanhaan rakennukseen kuormittamatta liikaa kattorakenteita. Ruukin täyden palvelun kattopaketti sisältää kaiken, mitä uuden katon asentamiseen tarvitaan: teräskatteet, turvalliset ja yhteensopivat kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmän sekä asennuksen.

Ruukin suomalainen teräskatto on pitkäikäinen sijoitus. Teräskatteet istuvat erinomaisesti eri talotyyppeihin ja ne on suunniteltu vaativiin pohjoismaisiin oloihin. Ne kestävät vuodenaikojen vaihtelut

Ruukin kokonaistoimitus sisälsi vanhan katon purun, vaaka- ja pystyruoteet (tuulettuva teräsruode), aluskatteen, uuden Elite-katteen, läpivientiputket, sadevesijärjestelmän, kattoturvatuotteet ja asennuksen.Ruukin kokonaistoimitus sisälsi vanhan katon purun, vaaka- ja pystyruoteet (tuulettuva teräsruode), aluskatteen, uuden Elite-katteen, läpivientiputket, sadevesijärjestelmän, kattoturvatuotteet ja asennuksen.

Ruukin muotokatteet

Muotokatteiden mallistosta voi valita joko hiljaisen Ruukin Classic Silencen, matalaprofiilisen Tiilikaisen Aaltokaisen tai Eliten. Kaikki nämä ovat laatuteräskatteita ja sopivat hyvin suomalaiseen maisemaan.

Tilaa veloitukseton esite Ruukin kattoremontista asennettuna

Aaltokainen, Elite, Tiilikainen, Classic, VinticAaltokainen, Elite, Tiilikainen, Classic, Vintic

Ruukin pystysaumakatteet

Pystysaumakatteisiin kuuluva Classic (C, D) on vähäeleisen tyylikäs ja ajaton vesikate, joka soveltuu loiviinkin kattokaltevuuksiin. Ruukin Vintic (C, D) on taas muotoilultaan perinteistä, käsintehtyä pystysaumakattoa muistuttava malli.

Ruukki Classic SilenceRuukki Classic Silence

Ruukilta myös sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet

Ruukin sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet täydentävät vesikaton toimivaksi kokonaisuudeksi. Niissä on kiinnitetty erityistä huomiota materiaaleihin, muotoon ja kiinnitykseen.

Sadevesijärjestelmän tehtävä on suojata kotiasi. Käytännöllisyyden lisäksi sillä on myös esteettistä merkitystä, sillä se viimeistelee katon ja sen myötä koko rakennuksen ulkonäön. Ruukin kestävät ja laadukkaat sadevesijärjestelmät täydentävät kattosi toimivaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

Tehdasvalmisteiset osat ovat mittatarkkoja, tiiviitä ja helppo asentaa. Ne valmistetaan kuumasinkitystä, molemmin puolin maalipinnoitetusta teräksestä. Ruukin Pural-maalipinnoitetuilla sadevesijärjestelmillä on kahdenkymmenen (20) vuoden puhkiruostumattomuustakuu materiaali- ja valmistusvirheiden osalta.
 

Ruukin kattoturvatuotteet täydentävät kokonaisuuden turvalliseksi ja säännösten mukaiseksi.Ruukin kattoturvatuotteet täydentävät kokonaisuuden turvalliseksi ja säännösten mukaiseksi.
1920

Huolellinen ennakkokatselmus

Ennen töiden aloittamista tehdään huolellinen ennakkokatselmus, jossa työ ennakoidaan siten, että se sujuu mahdollisimman vähän asukkaita häiritsevästi. Ruukin edustaja käy ennakkoon katsomassa olosuhteet ja tekemässä tarvittavat mittaukset ja arviot mm. rakennustarvikkeiden menekistä.

Asukkaille tiedottaminen on yksi keskeisimmistä ennakkovalmisteluista ja se takaa työrauhan myös kattoremontin tekijöille. Ruukin asiakastiedotteessa on aina usean Ruukin vastuuhenkilön puhelinnumerot, joihin voi aina ottaa yhteyttä, mikäli kysyttävää tulee. Työmaaturvallisuuteen kuuluu, että työn alla oleva rakennus rajataan lippusiimoin. Tämä tarkoittaa työmaa-aluetta, jonne on pääsy asiattomilta kielletty. Asukastiedotteessa kerrotaan tarkasti työtavat ja aikataulut sekä ohjeistetaan asukkaat muutenkin, jotta asuminen voisi jatkua mahdollisimman normaalisti. Eritoten korostetaan, ettei työn alla oleva lippusiimoin merkitty rakennus ympäristöineen eikä myöskään vaihtolava ole lasten leikkipaikkoja.

Katon uusimisen valmistelu/toteutus

 • Ruukin kattoasiantuntija tutkii nykyisen katon kunnon ja määrittää korjaustarpeen ja laajuuden yhdessä asiakkaan kanssa.
 • lasketaan kustannusarvio ja tehdään kirjallinen tarjous
 • sovitaan urakan laajuudesta ja aikataulusta
 • laaditaan urakkasopimus
 • valmistellaan urakka
 • pidetään työmaalla aloituskatselmus
 • tiedotetaan asukkaille työn alkamisajankohdasta
 • tiedotetaan huoneistoihin työn etenemisestä
 • työn lopputarkastus/luovutus
   

Työmaalla on aina nimetty projektipäällikkö sekä koulutetut asentajat.
Työturvallisuuteen kiinnitetään Ruukilla erityistä huomiota.

Ruukin kattopaketti sisältää kaiken katon remontointiin tarvittavan:

 • vanhan katteen purku
 • vesikate tarvikkeineen
 • alusrakenteet
 • aluskate
 • sadevesijärjestelmät
 • kattoturvatuotteet
 • asennus
 • jätteiden poiskuljetus ja siivous
 • lopputarkastus/luovutus
 • tarvikkeet ja asennus yhdeltä toimittajalta

Kaikki kerralla kuntoon

Yleensä yhtiössä tehtävä kattoremontti ei ole pelkästään uuden katteen asentamista, vaan silloin tehdään kerralla kuntoon kaikki kattoon liittyvät asiat.

Yleisimpiä muutostöitä asuintalon kattomateriaalin vaihdon lisäksi ovat mm. varastojen katot, räystäslaudoitukset, pääsisäänkäyntien suojalipat, asuntojen väliset palokatkot, kattoluukut, yläpohjan huoltosillat ja mahdollinen lisäeristys.

Huolellisesti ja onnistuneesti suoritettu kattoremontti vaikuttaa myös energiankulutukseen.

Tilaa veloitukseton esite Ruukin kattoremontista asennettuna

Kattoremontin voi tehdä myös talvella

Talviasentaminenkin on onnistuu hyvin. Yleensä kuiva pakkasilma on jopa paljon parempi asennustyön kannalta kuin kostea tai kuuma sää. Ruukin projektipäälliköt ja asennusryhmät ovat toteuttaneet useita talviasennuksia ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, koska sesonkiajan ulkopuolella asennusaikojen sovittaminen on paljon helpompaa.

Pitkäikäinen ja helppohoitoinen teräskatto

Uusi teräskatto parantaa rivitalosi ilmettä ja nostaa kotisi arvoa. Ruukin teräskatto on tiivis ja helppohoitoinen. Ruukin katot on valmistettu Suomessa ja niillä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-alkuperämerkintä. Ruukin mallistosta löytyy helposti näyttävä ja edustava vesikatto erilaisiin tarpeisiin.

Ruukin maalipinnoitettu teräs kestää sään ja katseet

Ruukin maalipinnoitetuissa tuotteissa yhdistyy yhtiön asiantuntemus sekä teräksissä että pinnoitteissa. Jokainen yksityiskohta - pinnasta ytimeen – on tarkoin mietitty ja käynyt läpi vaativat testit. Käyttövalmis pinta kätkee sisälleen useita ominaisuuksia, jotka on huolellisesti valittu asiakkaiden tarpeisiin.

Käyttökohteena katot ja sadevesijärjestelmät asettavat kukin materiaaleille omat erityisvaatimuksensa. Niiden on kestettävä muovaamista, naarmuuntumista, lunta, jäätä ja auringon UV-säteilyä. Kuhunkin käyttökohteeseen on siksi kehitetty omat pinnoitteet, jotka vastaavat juuri siinä rakennuksen kohdassa vaadittavia erityisominaisuuksia. Värivalikoima on runsas ja tarjoaa aina sekä ympäristöön että rakennukseen itseensä sopivan vaihtoehdon.

Ympäristöystävällinen valinta

Katto on yksi talon tärkeimmistä osista ja sen viides julkisivu. Sen tärkein tehtävä on suojata koko rakennusta vuodesta toiseen säästä ja vuodenajoista riippumatta. Tuotteemme ovat maalipintaisia ja uudelleenmaalattavissa. Teräs on myös täysin kierrätettävä tuote.

Kun valitaan kattomateriaalia, tehdään ratkaisu, joka vaikuttaa koko rakennuksen elinkaaren pituuteen. 

Jätä yhteydenottopyyntö teräskatoista


 
Julkaistu
3.4.2017