• Etusivu
  • Energia

Tulikiven valmistakka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 28.05.2013
20124_30555.jpg

Hormi asennetaan kattoon ja välipohjaan tehdyn asennusaukon kautta kokonaisena paikoilleen.

Tulikiven kehittämä valmistakka mullistaa takan hankinnan, asennuksen ja käyttöönoton. Valmistakkaratkaisun ansiosta takan asennus on ennätyksellisen nopeaa ja vaivatonta – uuni ja hormi tehdään valmiiksi tehtaalla, toimitetaan kerralla ja asennetaan toimituspäivänä. Uusi takka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa. Tulitikut käteen -palvelu säästää aikaa entisestään ja vapauttaa asiakkaan vaivannäöltä.

Lisätietoa Tulikivi-uuneista

Kun hormi on paikoillaan, puretaan suojaukset ja tarkistetaan hormin suoruus sekä kiinnitys. Tämän jälkeen tuodaan takka sisälle.
Kun hormi on paikoillaan, puretaan suojaukset ja tarkistetaan hormin suoruus sekä kiinnitys. Tämän jälkeen tuodaan takka sisälle.

Nopea asennus säästää aikaa ja kustannuksia

Tulikiven ja Onrakenteen kehittämä Valmisuuniratkaisu sisältää saumattomasti yhteensopivat uunin, piipun ja kaikki lisätarvikkeet. Valmisuuniratkaisun kaikki osat on koottu tehtaalla valvotuissa oloissa ja viimeistelty pintoja myöten. Ammattilaiset asentavat hormin ja takan asianmukaisesti toimituksen yhteydessä – erillisiä asennuskäyntejä ei tarvita, mikä säästää aikaa ja kustannuksia. Tehdasviimeistelyn ansiosta asiakkaan ei myöskään tarvitse odottaa rappauksen tai tasoitteiden kuivumista. Takka on heti käyttövalmis.

– Valmistakkamme sopii asiakkaille, jotka haluavat minimoida toimitukseen ja asennukseen käytetyn ajan, kertoo Tulikivi Oy:n liiketoimintajohtaja Juha Sivonen. Ratkaisu on erinomainen esimerkiksi omakoti- ja rivitaloasuntoihin, joissa ei ole hormia tai tulisijaa. Se sopii myös valmistalotehtaille ja rakennusliikkeille. Palvelu on kattava, ja hinta on silti kilpailukykyinen paikalla tehtyyn takkaan verrattuna, Sivonen lisää.

Tulisija tuodaan sisälle ja siirretään täsmälleen oikealle paikalleen. Hormiliitoksen sekä läpivientien eristys viimeistellään.
Tulisija tuodaan sisälle ja siirretään täsmälleen oikealle paikalleen. Hormiliitoksen sekä läpivientien eristys viimeistellään.

Takka kotiin tulitikut käteen -palveluna

Kattavimmillaan valmistakka toimitetaan Tulitikut käteen -palveluna, joka vapauttaa takanomistajan vaivannäöltä asennusvaiheessa. Toimitukseen sisältyy asennustyö kokonaisuudessaan suojauksista perustuksiin, pellityksiin ja listoituksiin. Asiakkaan ei tarvitse osallistua materiaalien kantamiseen, ja palveluun sisältyy myös loppusiivous. Valmistakan asennusaika on lyhyt, jopa vain kaksi tuntia, jonka jälkeen takkaa pääsee heti lämmittämään. Tarkka toimitussisältö sovitaan asiakkaan kanssa hänen toiveidensa mukaisesti.

Tulikiven valmisuunimallistosta jokaiseen kotiin sopiva takka

Valmistakka voidaan asentaa niin uuteen kotiin kuin remonttikohteeseen. Se sopii myös taloihin, joissa on tuulettuva alapohja.

Tulikiven laajenevasta mallistosta löytyy yli 20 takkamallia, joihin on saatavana valmistakka. Esimerkiksi Aalto, Kide, Hiisi, Ksenia, Harmaja, Aada ja Noora. Muista malleista voit tiedustella Tulikiven myyjiltä.

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20227_79005.jpg
Asuntomessuilla: Pihakivet, jotka sopivat ympäröivään maisemaan
Aurinkoiseen Naantaliin on noussut vuoden 2022 asuntomessualue. Kumpuilevaan mäntymetsään, Luonnonmaan saarelle rakentunut Lounatuulen messualue kunnioittaa suomalaista luontoa sekä kohteillaan että kohteiden pihasuunnittelussa. Luonto saa näkyä.Lammi-Kivitalon kahteen messukohteeseen, Torppa Rauhalaan sekä Rauhalanrinteeseen, on pihoille valittu kauniin eläväpintaiset pihakivet Ruduksen valikoimasta.
20153_42879.jpg
Rakentaja.Fi-blogit: Kotisi ilmanvaihto ei taida toimia
Meillä täällä kalliissa kotimaassamme on paljon pientaloja, joissa ilma vaihtuu painovoimaisesti tai pelkästään poistoilmakoneen avulla. Kummassakin tapauksessa harakkaparvet kiittävät avokätistä lämmittäjää, joka otattaa korvausilman hallitusti tai hallitsemattomasti sieltä, mistä sen sattuu saamaan. Useimmiten korvausilman tuloventtiileistä ei raitista ilmaa saada tarpeeksi ja lisäilma tulee kaikista mahdollisista raoista esim. lattian ja seinän välisestä raosta hajuineen päivineen.
20216_71275.jpg
Perinteisen neuvon saattelemana: tarina savusaunasta ja sen teosta
Yksi lapsuusvuosien muistoista on matka pihan perällä olevaan savusaunaan. Koko kesäisen päivän sitä oli lämmitetty hartaudella –pikkuhiljaa, vähitellen. Tuttu ja kotoisa savun tuoksu täytti koko pihan ja aina voimistui, kun uudet puut lisättiin tulipesään. Lapsen vatsassa kihersi jännittävä ja odotuksen täyttämä tunne, kun talon isäntä ilmoitti saunan olevan kohta valmis saunojia varten, lämmön piti antaa vielä tasaantua ja häkälöylyt heittää. Sitten, sitten olisi saunomisen vuoro.Tumma sauna tuntui mystiseltä ja suorastaan maagiselta. Koko tilan täytti pehmeä lämpö, joka kietoi syliinsä. Sinne sitä kiivettiin riviin istumaan lauteille ja nautittiin veden sihahduksesta kuumilla kiuaskivillä sekä kiukaasta tulvahtavasta höyrystä, joka hetkeksi kätki katseilta kaiken mitä ympärillä oli. Lämmön pehmeys helli ja rentoutti – tästä saunasta ei ollut kiire mihinkään, vaan aika katosi. Varomaton saunoja saattoi toki löylyn lämmössä rentoutuessaan tahria itsensä likaisemmaksi kuin mitä oli saunaan mennessään, sillä savusaunan ominaisuuksiin saattoi laskea pintoja peittävän noen, joka tarttui märkään ihoon kiinni herkästi.Vaikka tästä lapsuusmuistosta on vierähtänyt vuosikymmeniä, eivät savusaunat ole kadonneet Suomesta minnekään. Päinvastoin savusaunan pitkää perinnettä jatkaa osaltaan myös Tulikivi savusaunakiukaillaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton