Poistoilman läpiviennit hallitusti

VILPE®-tuoteperheeseen kuuluu erittäin laaja valikoima poistoilmanvaihtotuotteita ja kattotarvikkeita sekä jyrkille että loiville katoille. VILPE® osana ilmanvaihtojärjestelmää pitää sisäilman puhtaana ja kattorakenteet terveinä. VILPE®-poistoilmanvaihtotuotteet pitävät sisäilman raikkaana ja rakenteet tuulettuvina. SK Tuotteen VILPE®-perheen läpiviennit, poistoputket ja huippuimurit sopivat kaikille kattotyypeille ja -kaltevuuksille ja niitä saa kaikissa väreissä. VILPE®-kattotarvikkeita, kuten tiivityslaippoja, alipainetuulettimia ja kattokaivoja on kehitetty ja valmistettu jo vuodesta 1976. Kumibitumikattojen tiivistyslaippojen malli- ja kokovalikoimamme on Euroopan laajin.

VILPE®-tuotteiden asentaminen on helppoa ja nopeaa. Tuotteet on suunniteltu kestämään Pohjolan armottoman ilmaston vaatimukset. SK Tuotteen jatkuva tuotekehitys varmistaa ensiluokkaisen käytettävyyden, asennettavuuden ja materiaalin kestävyyden.

Lue lisää!

VILPE® katolle

VILPE® tarjoaa poistoilmanvaihdon putket kaikille katoille. VILPE®-tuoteryhmään kuuluvat muun muassa huippuimurit, ilmanvaihdon poistoputket, tuuletusputket, kattoluukut ja kattoläpivientilevyt kaikille kattotyypeille. Loiville katoille VILPE®-tuoteryhmä tarjoaa muun muassa tiivistyslaipat,

Helppoutta ja kustannussäästöä piippuasennuksiin

VTT:n sertifioima VILPE® Piippuläpivientisarja on tarkoitettu pyöreiden, eristettyjen metallisten valmissavupiippujen asennukseen vesikatolle. Piippuläpivienti ja sen aluskatteen tiiviste ovat läpäisseet VTT:n tiukat paloturvallisuustestit (Sertifikaatti VTT-C-6081-10).

Piippu-läpivienti sopii kaikille katemateriaaleille ja sen asentaminen on helppoa ja nopeaa: asennussarjan osat valitaan katteen mukaan ja kaikki tarvikkeet sisältyvät pakkaukseen. VILPE® Piippu-läpivienti helpottaa ja nopeuttaa tuntuvasti savupiippujen läpiviennin asennusta. Kustannussäästöä syntyy siitä, että kalliita pellityksiä ei tarvita. Piippu-läpiviennin, kuten muidenkin VILPE®- tuotteiden suunnittelussa, on teknisen toimivuuden lisäksi huomioitu asennuksen helppous. Kaikki läpiviennit voi asentaa tee-se-itse -periaatteella.

Kaksi kokoa: No. 1 Ø 200–265 mm ja No. 2 Ø 280–380 mm. Vakiovärejä in kuusi.

Solar-läpivientisarjat

Solar-läpivienti on markkinoiden ensimmäinen tuote, joka mahdollistaa aurinkokeräinten menoja paluuputkien, kaapeleiden ja muiden pienempien putkien ammattimaisen läpiviennin katon läpi.

Muiden VILPE®-läpivientien tavoin Solar-läpivienti on tiivis, turvallinen ja joustava ratkaisu. Solar-läpiviennin kansi on avattavissa huoltotoimenpiteitä varten. Kaulus voidaan myös kääntää sivuttain 90 astetta molempiin suuntiin putkiston tarvitseman kulkusuunnan mukaisesti.
Solar-läpivientivalikoimasta löytyy läpivientiratkaisu kaikille katemateriaaleille (samoille katteille kuin tavalliset VILPE®-kattoläpiviennit). Tavallisesta kattoläpiviennistä poiketen Solar-läpivientiin on ruuvattu valmiiksi kiinni liitosrengas. Solar-läpivientisarjaan kuuluvat läpiviennin lisäksi kaulus, kansi, kutistesukka sekä tuotteen kiinnitykseen tarvittavat ruuvit. Solar-läpivientien vakiovärit ovat musta, ruskea, vihreä, harmaa, punainen ja tiilenpunainen.

Muotokate-peltiläpivientisarja

Muotokate-peltiläpivientisarja soveltuu kaikille pyöreäharjaisille muotokatteille (tiilikuvioisille), joihin se on istuvin ja tyylikkäin ratkaisu. Tiilikuvion pituuden tulee olla vähintään 350 mm. (Profiloidulle peltikatolle soveltuu Pelti-läpivientisarja.) Kumin ja muovin yhdistelmä läpiviennissä tekee tuotteesta muotoiltavan ja siten erilaisille muotokatteille hyvin istuvan.
Läpiviennin alapuolelle istutetun kumitiivisteen ansiosta tuote on täysin vesitiivis. Läpivienti sopii VILPE® P –mallin tuuletusputkille, poistoputkille, huippuimureille ja antennikauluksille, joiden halkaisija on 75 – 160 mm. Muotokatepeltiläpivientisarja sisältää aluskatteen tiivisteen, sapluunan, läpiviennin, kiinnitysklipsit, ruuvit ja silikonimassan. VILPE®-läpivientien vakiovärit ovat musta, ruskea, vihreä, harmaa, punainen ja tiilenpunainen.

Monitoimi-ulkosäleikkö

VILPE®-Monitoimi-ulkosäleikkö on uusi innovatiivinen ratkaisu koneelliseen ja painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monitoimi-ulkosäleikkö toimii sekä tuloilmaettä poistoilmasäleikkönä koneellisessa ilmanvaihdossa. Uutuustuotetta voidaan lisäksi käyttää erityyppisten tilojen tuuletussäleikkönä.

Monitoimi-ulkosäleikön hyvällä ilmateknisellä muotoilulla on saatu aikaan suuri vapaa poikkipinta- ala molempiin mahdollisiin ilman virtaussuuntiin sekä hyvät veden- ja lumenpoisto-ominaisuudet. Uuden Monitoimi-ulkosäleikön painehäviö on markkinoiden pienin niin tulo- kuin poistoilmassa. Painovoimaisessa ilmanvaihdossa säleikköä käytetään sellaisenaan, haluttaessa lisävarusteena myytävän hyönteisverkon kanssa. Koneellisessa ilmanvaihdossa tuote voidaan liittää tulo- ja poistoilmakanaviin, joiden halkaisija on 60, 100, 125, 160, 200, 250 tai 315 mm. Tällöin tarvitaan lisäksi vastaavan kokoinen putkiyhdelevy. Putkiyhdelevyssä on valmiina kumitiiviste. Monitoimi-ulkosäleikön säleikköosa on avattavissa ja lukittavissa helpolla pikalukituksella puhdistusta varten. Perusvärit ovat vaaleanharmaa, harmaa, punainen, valkoinen ja beige.
 
Julkaistu
31.3.2014