Haluatko rakentaa ympäristöystävällisesti? (demo)

Rakentamisessa pyritään noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita myös rakennusateriaaleissa. Icopalin Noxite on ilmaa puhdistava ympäristöystävällinen tuote niin korjausrakentamiseen kuin uudisrakennuksiinkin. Se sopii asuinrakennuksiin sekä liike- ja teollisuuskiinteistöihin.

Rakennuksen ympäristöominaisuuksista on helppo huolehtia. Kun rakennus katetaan Noxite®-tuotteilla, aurinko, tuuli ja vesi hoitavat loput.
Ilman puhdistaminen on näin yksinkertaista: Noxite®-pinnoitettu, 130 m²:n kokoinen katto puhdistaa ilmasta saman verran typenoksidia kuin Euro5-päästöluokiteltu bensiinikäyttöinen henkilöauto tuottaa 15000 ajokilometrin aikana.

Noxite®-tuotteiden typpipäästöjä neutraloiva vaikutus perustuu niiden sisältämään titaanidioksidiin (TiO2). Titaanidioksidi toimii katalyyttina ja muuntaa typenoksidin vähäiseksi määräksi nitraattia. Nitraattipitoisuus on pienempi kuin kivennäisvedessä. Auringon ultraviolettisäteily saa pintakermin ja sirotteen sisältämän titaanidioksidin neutraloimaan tehokkaasti yli 90 % katon pinnalle laskeutuneista typenoksidihiukkasista.

Noxite-pinnoitettu bitumikate vaikuttaa lähiympäristön hengitysilman laatuun ja vähentää osaltaan ilmakehän saastekuormitusta.
Vaalean värinsä ansiosta Noxite-kate voi vähentää myös rakennuksen energiankulutusta. Vaalea väri ei ime auringon lämpöä samalla tavalla kuin perinteinen, musta bitumikate, jolloin kesällä rakennuksen jäähdytykseen käytettävän energian tarve vähenee.

1. UV-säteily aktivoi titaanioksidin.2. Titaanidioksidi toimi katalyyttina ja muuntaa typenoksidit vähäiseksi määräksi nitraattia.3. Nitraatti huuhtoutuu katolta sadeveden mukana. Veden nitraattipitoisuus on pienempi kuin kivennäisvedessä.1. UV-säteily aktivoi titaanioksidin.
2. Titaanidioksidi toimi katalyyttina ja muuntaa typenoksidit vähäiseksi määräksi nitraattia.
3. Nitraatti huuhtoutuu katolta sadeveden mukana. Veden nitraattipitoisuus on pienempi kuin kivennäisvedessä.

Bitumikatevalikoimasta löytyy muistakin tuotteita

Plano-kattolaatoilla kestävää tyylikkyyttä

Plano-kattolaatat ovat laadukkaita, kestäviä ja helposti asennettavia katteita näyttäville ja monimuotoisille katoille. Plano-kattolaatta soveltuu uudis- ja korjausrakentamiseen katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi. Liuskekivisirotepinta vaimentaa tehokkaasti ulkopuolelta tulevia ääniä.
Valittavana on laaja valikoima ympäristöön sopivia värivaihtoehtoja sekä eri kuvio- ja muotovaihtoehtoja.

PlanoPro:n erikoisuus on sen kiinnitystapa: PlanoPro -kattolaatoissa ei ole lainkaan irtirevittävää suojamuovia,vaan laatat voidaan asentaa suoraan pakkauksesta katolle. Laattojen liima sekä pakkaustapa on kehitetty sellaisiksi, etteivät laatat tartu pakkauksessa toisiinsa mutta kiinnittyvät katolla yhtä jämäkästi kuin perinteiset kattolaatat.

PintaUltra - perinteinen kolmiorimakate

Kolmiorimakatteen malli on saanut alkunsa ajalta jolloin materiaali- ja asennustekniikka eivät olleet yhtä kehittyneitä kuin tänä päivänä. Kuumabitumityöt olivat vaarallisia eikä käytössä ollut tarpeeksi pitäviä kylmäliimoja. Sen vuoksi bitumikermien saumat nostettiin rimojen avulla ylös, jolloin vesi valui rimojen välistä pois katolta eikä kerääntynyt saumakohtiin. Materiaalien kehittymisen myötä kolmiorimakatteesta on tullut entistäkin varmempi tapa tehdä taatusti kestävä katto. Icopalin PintaUltralla saat helposti kauniin, perinteisen näköisen ja luotettavan katon.

PintaUltra on kovalle ja tasaiselle alustalle tarkoitettu kolmiorimakate. Se sopii sekä uudiskohteisiin että vanhojen huopa- ja laattakattojen kattamiseen. Uudiskohteissa alustaksi käy pontattu lauta tai pontattu kosteudenkestävä rakennuslevy. Katon kaltevuuden on oltava vähintään 1:3 (18° ).
LiimaUltra - nopea ja helppo tapa tehdä kestävä ja pitkäikäinen tiivissaumakate

LiimaUltran rakenne on tehty kestämään äärimmäisetkin lämpötilavaihtelut. Sitkeä ja joustava kumibitumiseos sekä vankka polyesterirunko myötäilevät talon rakenteiden liikkeitä repeämättä ja murtumatta.
LiimaUltra ja TopSafe Noxite sulautuvat tyylikkäästi maisemaan, sillä niiden mattapintaiset värit on poimittu suoraan luonnosta. Valinnanvaraa löytyy jokaiseen taloon ja ympäristöön.
Joustavat tiivissaumakatteet taipuvat helposti vaikeisiinkin mutkiin ja jiireihin. Ne voidaan asentaa vanhan huopa- tai laattakaton päälle. Uudiskohteissa alustaksi käy pontattu lauta tai pontattu säänkestävä rakennuslevy. Katon kaltevuus on oltava vähintään 1:10.
Loiva harjakatto edellyttää Suomen oloissa ehdottoman tiiviitä saumoja, jotka syntyvät Icopalin tiivissaumakatteilla vuorenvarmasti. Kermin reunoilla olevat lujat liimapinnat kiinnittävät kermit toisiinsa vedenpitävästi ja pysyvästi.

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Päivitetty
13.4.2012