• Etusivu
  • Rakentaminen

Haluatko rakentaa ympäristöystävällisesti? (demo)

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 13.04.2012
20124_30445.jpg

1. UV-säteily aktivoi titaanioksidin.2. Titaanidioksidi toimi katalyyttina ja muuntaa typenoksidit vähäiseksi määräksi nitraattia.3. Nitraatti huuhtoutuu katolta sadeveden mukana. Veden nitraattipitoisuus on pienempi kuin kivennäisvedessä.

Rakentamisessa pyritään noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita myös rakennusateriaaleissa. Icopalin Noxite on ilmaa puhdistava ympäristöystävällinen tuote niin korjausrakentamiseen kuin uudisrakennuksiinkin. Se sopii asuinrakennuksiin sekä liike- ja teollisuuskiinteistöihin.

Rakennuksen ympäristöominaisuuksista on helppo huolehtia. Kun rakennus katetaan Noxite®-tuotteilla, aurinko, tuuli ja vesi hoitavat loput.
Ilman puhdistaminen on näin yksinkertaista: Noxite®-pinnoitettu, 130 m²:n kokoinen katto puhdistaa ilmasta saman verran typenoksidia kuin Euro5-päästöluokiteltu bensiinikäyttöinen henkilöauto tuottaa 15000 ajokilometrin aikana.

Noxite®-tuotteiden typpipäästöjä neutraloiva vaikutus perustuu niiden sisältämään titaanidioksidiin (TiO2). Titaanidioksidi toimii katalyyttina ja muuntaa typenoksidin vähäiseksi määräksi nitraattia. Nitraattipitoisuus on pienempi kuin kivennäisvedessä. Auringon ultraviolettisäteily saa pintakermin ja sirotteen sisältämän titaanidioksidin neutraloimaan tehokkaasti yli 90 % katon pinnalle laskeutuneista typenoksidihiukkasista.

Noxite-pinnoitettu bitumikate vaikuttaa lähiympäristön hengitysilman laatuun ja vähentää osaltaan ilmakehän saastekuormitusta.
Vaalean värinsä ansiosta Noxite-kate voi vähentää myös rakennuksen energiankulutusta. Vaalea väri ei ime auringon lämpöä samalla tavalla kuin perinteinen, musta bitumikate, jolloin kesällä rakennuksen jäähdytykseen käytettävän energian tarve vähenee.

Bitumikatevalikoimasta löytyy muistakin tuotteita

Plano-kattolaatoilla kestävää tyylikkyyttä

Plano-kattolaatat ovat laadukkaita, kestäviä ja helposti asennettavia katteita näyttäville ja monimuotoisille katoille. Plano-kattolaatta soveltuu uudis- ja korjausrakentamiseen katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi. Liuskekivisirotepinta vaimentaa tehokkaasti ulkopuolelta tulevia ääniä.
Valittavana on laaja valikoima ympäristöön sopivia värivaihtoehtoja sekä eri kuvio- ja muotovaihtoehtoja.

PlanoPro:n erikoisuus on sen kiinnitystapa: PlanoPro -kattolaatoissa ei ole lainkaan irtirevittävää suojamuovia,vaan laatat voidaan asentaa suoraan pakkauksesta katolle. Laattojen liima sekä pakkaustapa on kehitetty sellaisiksi, etteivät laatat tartu pakkauksessa toisiinsa mutta kiinnittyvät katolla yhtä jämäkästi kuin perinteiset kattolaatat.

20124_30449.jpg

PintaUltra - perinteinen kolmiorimakate

Kolmiorimakatteen malli on saanut alkunsa ajalta jolloin materiaali- ja asennustekniikka eivät olleet yhtä kehittyneitä kuin tänä päivänä. Kuumabitumityöt olivat vaarallisia eikä käytössä ollut tarpeeksi pitäviä kylmäliimoja. Sen vuoksi bitumikermien saumat nostettiin rimojen avulla ylös, jolloin vesi valui rimojen välistä pois katolta eikä kerääntynyt saumakohtiin. Materiaalien kehittymisen myötä kolmiorimakatteesta on tullut entistäkin varmempi tapa tehdä taatusti kestävä katto. Icopalin PintaUltralla saat helposti kauniin, perinteisen näköisen ja luotettavan katon.

PintaUltra on kovalle ja tasaiselle alustalle tarkoitettu kolmiorimakate. Se sopii sekä uudiskohteisiin että vanhojen huopa- ja laattakattojen kattamiseen. Uudiskohteissa alustaksi käy pontattu lauta tai pontattu kosteudenkestävä rakennuslevy. Katon kaltevuuden on oltava vähintään 1:3 (18° ).

20124_30450.jpg

LiimaUltra - nopea ja helppo tapa tehdä kestävä ja pitkäikäinen tiivissaumakate

LiimaUltran rakenne on tehty kestämään äärimmäisetkin lämpötilavaihtelut. Sitkeä ja joustava kumibitumiseos sekä vankka polyesterirunko myötäilevät talon rakenteiden liikkeitä repeämättä ja murtumatta.
LiimaUltra ja TopSafe Noxite sulautuvat tyylikkäästi maisemaan, sillä niiden mattapintaiset värit on poimittu suoraan luonnosta. Valinnanvaraa löytyy jokaiseen taloon ja ympäristöön.
Joustavat tiivissaumakatteet taipuvat helposti vaikeisiinkin mutkiin ja jiireihin. Ne voidaan asentaa vanhan huopa- tai laattakaton päälle. Uudiskohteissa alustaksi käy pontattu lauta tai pontattu säänkestävä rakennuslevy. Katon kaltevuus on oltava vähintään 1:10.
Loiva harjakatto edellyttää Suomen oloissa ehdottoman tiiviitä saumoja, jotka syntyvät Icopalin tiivissaumakatteilla vuorenvarmasti. Kermin reunoilla olevat lujat liimapinnat kiinnittävät kermit toisiinsa vedenpitävästi ja pysyvästi.

20124_30451.jpg

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
202111_73710.jpg
Vesikalusteiden välillä on hinnaneroa - mistä se johtuu?
Kun harkitset hanan vaihtamista tai sen hankinta tulee eteen uutta kotia kalustaessa, tulet varmasti kiinnittäneeksi huomiota siihen että sopivanhintaisen hanan valinta ei ole aivan helpoin tehtävä. On edistyksellisempää mallia sekä ekologisempaa ja hintoja moneen lähtöön. Lisäksi päätöksentekoon vaikuttavat kriteereiksi asetettu korkea laatu, luotettavuus sekä mahdolliset suosittelut ammattilaisilta sekä perheenjäseniltä ja ystäviltä.Mistä hintaerot syntyvät – mitä kannattaa huomioida hintoja vertaillessa?
20223_77535.jpg
Uusvanha tekniikka käyttöön: Ekokoti syntyy oljesta ja savesta
Inkoon Degerbyhyn valmistuu vuoden 2022 aikana talo, joka rakennetaan olkielementeistä ja savesta. Rakentamista on valmisteltu huolella, ja tositoimiin päästiin keväällä. "Talosta tulee oman näköinen, meille täydellinen koti", Christel Abborre ja Jukka Harmainen sanovat.
202010_67177.jpg
Mihin lasivillaeristeen vähähiilisyys perustuu?
ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasistaVähähiilisempi tulevaisuus, siihen kaikkien tulisi pyrkiä. ISOVER lasivillaa valmistava Saint-Gobain Finland haluaakin omalta osaltaan haastaa suomalaiset yritykset toimimaan yhdessä päämäärän saavuttamiseksi.ISOVERin turvalliset, tehokkaat sekä asumismukavuutta lisäävät eristeet on Suomessa valmistettuja ja Suomen oloihin suunniteltuja eristeitä, joissa on otettu huomioon myös tuotteen kierrätysmahdollisuus sekä tuotteen hiilijalanjälki. Eristeet valmistetaan jopa 70 prosenttisesti kierrätyslasista. ISOVER onkin näin Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton