Uusi sokkeli kerralla kestävästi!

Steni sokkeli -julkisivulevy on lasikuituvahvistettu komposiittilevy, jonka pinta on murskattua luonnonkiveä. Levy soveltuu erinomaisesti esimerkiksi perustusten ja ulkoseinien verhoukseen, vajoihin ja autotalleihin. Voit unohtaa halkeamat talosi perustuksessa! steni sokkeli -levyillä saat kauniin pinnan, jota ei tarvitse huoltaa juuri lainkaan.

Steni -sokkelilevyn vakioväri on helmenharmaa ja kivikarkeus hieno. Levyjä on saatavana kahta kokoa: 1195 mm x 2 395 mm ja 595 mm x 2395 mm.

Steni -levyt asennetaan tuulettuvana julkisivuna, mistä on paljon hyötyä. Tällöin perusmuuri pysyy kuivana, pakkashalkeamat ja homeenmuodostus vähenevät ja lisäksi perusmuurin lämmöneristys paranee.

Lue lisää Steni sokkelilevyistä
Steni -sokkelilevyjen pinta on murskattua 
luonnonkiveä, joten ne ovat miellyttäviä ulkonäöltään 
ja käytännössä huoltovapaita.Steni -sokkelilevyjen pinta on murskattua luonnonkiveä, joten ne ovat miellyttäviä ulkonäöltään ja käytännössä huoltovapaita.

Vedenkestävä ja helppo puhdistaa:

 • Steni sokkeli on täysin sään- ja vedenkestävä
 • Levy voidaan upottaa veteen ilman turpoamista tai pinnan irtoamista
 • Steni sokkelilevy säilyttää mekaaniset ominaisuutensa
 • Voidaan puhdistaa kuumalla vedellä painepesurilla
 • Levy on kemikaalinkestävä ja helppo puhdistaa graffiteista

Helppo asentaa:

 • Steni sokkelilevyt asennetaan koolaukselle suoraan vanhan perustuksen päälle
 • näin taataan hyvä ilmankierto uuden steni sokkelin ja vanhan perustuksen välissä
 • sokkeli on iskun- ja törmäyksenkestävä
 • Steni sokkeli -levyjen asentamiseen ei tarvita kirvesmiehen apua.
 • Levyn asentaminen on helppoa, ja useimmat päättävätkin asentaa ne itse.
Koolauksena käytetään painekyllästettyä lautaa.Koolauksena käytetään painekyllästettyä lautaa.

Miten levyt asennetaan?

Rimoitukset kiinnitetään perusmuuriin ruuveilla tai nauloilla tai muilla sopivilla kiinnikkeillä. Pyydä kauppiaaltasi apua sopivien kiinnikkeiden valitsemiseksi (riippuu perusmuurin tyypistä ja laadusta). Levyt kiinnitetään rimoituksiin haponkestävillä A4 steni-ruuveilla, joiden kannat on pinnoitettu sokkelilevyn väriä vastaavaksi. Ruuvit kiristetään porakoneen momentin avulla, jotta ne eivät kiristy liikaa. Ruuvit kannattaa kiristää vain löysästi, jolloin levyillä on mahdollisuus ”liikkua” jonkin verran sivusuunnassa.

Levyjen väliin on suositeltavaa jättää 3–5 mm:n levyinen sauma, sillä levyt laajenevat hieman lämpötilan kohotessa ja kutistuvat taas lämpötilan laskiessa. Saumavälin valinnalla saattaa olla vaikutusta siihen, mikä on ihanteellinen koolausväli. Sen takia sokkelilevyjen pituus kannattaa mitata paikan päällä ja tarkistaa saumavälit ennen koolausten kiinnittämistä perusmuuriin. Aloita ruuvien kiinnittäminen levyn reunasta. On tärkeää, ettei levyä ”lukita” molemmista päistä ennen levyn keskiosan ruuvaamista. Koolauksiin kiinnitetään steni EPDM-kumitiiviste ennen sokkelilevyjen asentamista.

Naulaa lautoihin harmaata 
EPDM-nauhaa. Rullassa on 25 
metriä.Naulaa lautoihin harmaata EPDM-nauhaa. Rullassa on 25 metriä.

Asenna steni -sokkelilevyt lautoihin
pinnoitetuilla steni-ruuveilla. Esiporaa 
levyihin reiät kovapalaterällä.Asenna steni -sokkelilevyt lautoihin pinnoitetuilla steni-ruuveilla. Esiporaa levyihin reiät kovapalaterällä.

Mikä Steni?

Steni as on kansainvälinen yritys, jossa työskentelee noin 120 työntekijää. Myyntiyhtiöt ovat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Alankomaissa ja Isossa-Britanniassa. Tuotantotilat sijaitsevat Norjassa Oslon eteläpuolella sekä Wrexhamissa, Walesissa. Siellä valmistetaan kaikki kansallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla myytävät tuotteemme.

Alkuperäinen steni-julkisivulevy kehitettiin Norjan Sandefjordissa ja esiteltiin Norjan markkinoilla vuonna 1965. stenin pääkonttori ja päätuotantotilat sijaitsevat Steinsholtissa, Vestfoldin kunnassa Etelä-Norjassa. 50 vuoden aikana tuotevalikoima on laajentunut, ja siihen kuuluu nykyisin useita eri tuotteita.

 
Julkaistu
15.8.2016