Tulikiven pihakivillä luonnollista näyttävyyttä pihan käytäviin, reunuksiin ja muureihin

Tulikiven pihakivimallisto tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia luonnonkivituotteita, joilla pihaan voidaan rakentaa kestävät ja helppohoitoiset käytävät, reunukset, patiot, portaat ja muurit. Tulikiven malliston kärkituotteita ovat kotimaiset vuolukivet, joiden etuja ovat hyvä lämmönvarauskyky sekä helppo työstettävyys.

Tulikiven erilaiset pihakivet on suunniteltu väreiltään ja muodoiltaan yhteensopiviksi, joten niitä yhdistelemällä pihalle voidaan luoda harmoninen yleisilme.

Tulikiven pihakivet

Muurin runko on tehty kevytsoraharkoista.Muurin runko on tehty kevytsoraharkoista.
Lohkopintaisesta tumman harmaasta muurikivestä toteutettu muuri häivyttää talon ja sisäänkäynnin korkeuseroa.Lohkopintaisesta tumman harmaasta muurikivestä toteutettu muuri häivyttää talon ja sisäänkäynnin korkeuseroa.

Piharakentamiseen panostetaan aiempaa enemmän

– Sisustaminen on laajentumassa yhä enemmän sisältä ulkotiloihin, mikä näkyy siinä, että ihmiset ovat valmiita panostamaan aiempaa enemmän piharakentamiseen. Nousevana trendinä on luonnonmukaisuuden arvostaminen. Kivissä saa nyt olla struktuuria, kuten erilaisia matta- ja lohkopintoja, kuvailee Tulikiven luonnonkiviliiketoiminnan johtaja Jouko Toivanen.
 

Vuolukiviset antiikkikivet ja 
graniittiset harmaat noppakivet.Vuolukiviset antiikkikivet ja graniittiset harmaat noppakivet.

Tulikiven monipuolinen pihakivimallisto koostuu erilaisista vapaamuotoisista, muotoon louhituista ja verkkoon liimatuista pihakivistä. Malliston kärkituotteita ovat kotimaisesta vuolukivestä valmistetut tuotteet, kuten muodoltaan vaihtelevat vuolukiviset antiikkikivet, joilla voi luoda esimerkiksi luonnonmukaisen polun tai pation.

Vuolukivestä valmistetaan lisäksi pihakiviä mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan. Vuolukiveä on helppo työstää itse erilaisiin muotoihin ja se tuntuu miellyttävältä paljaalle jalalle, sillä se varaa auringon lämpöä. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi vuolukivi soveltuu hyvin esimerkiksi kasvihuoneen lattiamateriaaliksi.
 

Pihakäytävät ja portaat luonnonkivistä.Pihakäytävät ja portaat luonnonkivistä.
Vain mielikuvitus on rajana.Vain mielikuvitus on rajana.

Liimatut pihakivet nopeuttavat asennusta

Kestävästä graniitista valmistetaan yksittäisiä noppa-, nupu- ja reunakiviä, verkkoon liimattuja pihakiviä sekä lohkopintaisia muurikiviä, joilla voi verhota muureja, sokkeleita ja aitoja. Verhoilemalla muurien tekeminen on edullisempaa, kun koko muuria ei tarvitse rakentaa massiivikivestä. Verkkoon liimatut pihakivet nopeuttavat asennusta, ja niitä on saatavana kolmessa muodossa: neliöinä, suorakaiteina ja kaarevia muotoja luovina viuhkoina.

Tulikivi myy lisäksi muun muassa eläväpintaisia liuskekivilaattoja, kukkien istutusaltaiksi ihanteellisia vuolukivisylintereitä sekä katemateriaaliksi ja kivipuutarhoihin soveltuvia valkoisia koristekiviä, joiden koot vaihtelevat 8–13 senttimetrin välillä.
 

Viuhkan muotoon valmiiksi asennettu TK-554PV30 Viuhka.Viuhkan muotoon valmiiksi asennettu TK-554PV30 Viuhka.

– Materiaalina luonnonkivet ovat ajattomia, kestäviä ja helppohoitoisia. Yksilöllistä leimaa ja struktuuria kiville antavat luonnon muovaamat ainutlaatuiset yksityiskohdat. Luonnonkiviset ratkaisut antavat pihalle persoonallista ilmettä ja nostavat samalla myös kiinteistön arvoa, Toivanen kertoo.
 

Harmaan graniittinopan ja vuolukivisen antiikkikiven harmoniaa.Harmaan graniittinopan ja vuolukivisen antiikkikiven harmoniaa.
Pihakäytävät on pinnoitettu graniittisilla noppakivillä ja nupukivet rajaavat käytäviä sekä tukevat noppakiviä.Pihakäytävät on pinnoitettu graniittisilla noppakivillä ja nupukivet rajaavat käytäviä sekä tukevat noppakiviä.
422-tk_noppakivien_asennus
Noppakivien asentaminen vaatii silmää ja näppäryyttä. Moska ja kumivasara helpottavat asennusta. Lopuksi kiveys saumataan hiekalla tai kivituhkalla. Tämä sitoo päällysteen toisiinsa ja tekee pinnan yhtenäiseksi. Saumaus tiivistetään täryttimellä.
 
Julkaistu
15.5.2017