Poistoilmalämpöpumpulla säästät energiaa ja pidät sisäilman raikkaana

Terveellinen ja viihtyisä sisäympäristö on asumisen tärkeä laatutekijä. Ilmanvaihdolla on keskeinen tehtävä hyvän sisäympäristön ylläpidossa. Erilaiset sisäilman epäpuhtaudet ja kosteus pitää saada ulos ja tilalle tarvitaan raitista ilmaa. Koska pääasiallisesti ulkoilma on Suomessa aina sisäilmoja viileämpää, kannattaa ilma lämmittää erikseen ennen kuin se voidaan johtaa sisätiloihin.

Lämmöntalteenottoon (LTO) perustuva lämpöpumppu on tähän tarkoitukseen energiatehokas ratkaisu. Poistoilmalämpöpumpussa ulkoa tuleva raitis ilma johdetaan lämmöntalteenottolaitteeseen, jossa se lämpenee talosta poistettavan ilman lämmöllä ennen siirtymistään huonetiloihin. Poistoilmalämpöpumpulla voidaan talteenotetulla energialla tuottaa myös lämmin käyttövesi edullisesti.

Compact-hintalaskuri

Energiatehokas koti säästää rahaa ja luontoa

Nilanin lämpöpumput tuottavat lämpöä kutakuinkin samalla teholla ulkoilman lämpötilasta riippumatta. Esimerkiksi Nilan EC pumppaa korvausilmaan ja käyttöveteen lämpöä n. 2000 wattia, kompressorin käyttäessä siihen sähköä vain 450-500 wattia. Näin yhdellä käytetyllä kilowattitunnilla tuotetaan 3-4 kilowattitunnin edestä lämpöä. Käytännössä lauhemmilla keleillä Nilan pystyy siis lämmittämään talon pelkällä lämpöpumpulla. Lisäksi viilennys on aina ilmaista, kun käyttövettä lämmitetään tai päinvastoin. Näin syntyy selvää säästöä talon lämmityskuluissa.

Allergisenkin kelpaa olla ja asua

Sisäilmanlaatu on tärkeä asumisen laatuun vaikuttava tekijä. Nilanin suodatinjärjestelmä suodattaa pienetkin hiukkaset (siitepölyt yms.) ja siten pitää huolen puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta. Isot suodattimet vähentävät painehäviötä, lämpökerroin on vuotuisesti parempi ja vaihtoväli pidempi. Suodattimia on saatavilla EU7-luokkaan asti, joka sopii esim. allergisille tai muuten herkille henkilöille. Lisäksi raikkaassa sisäilmassa nukkuu hyvin, pysyy terveenä ja jaksaa päivän askareet paremmin.

Hiljaisuuteen kannattaa panostaa

Nilanin ilmalämpöpumput ovat huomaamattomia käyttää. Isot kanavalähdöt (160 mm) antavat tehokkuutta ja hiljaisuutta ilmanvaihtoon. Testien mukaan Nilanin ilmalämpöpumppujen äänentasot sijoittuvat käytössä 40 desibelin molemmin puolin, joka on normaalin taustahälyn tasoa. Käytännössä Nilan-ilmalämpöpumput ovat täysin huomaamattomia äänentason suhteen.

Ohjausyksikkö helpottaa käyttöä

Ilmalämpöpumppua ohjataan CTS-600 -ohjausyksikön avulla. Helppotajuinen automatiikka huolehtii tai on ilmanvaihdon ja lämmityksen toteutumisesta juuri sinun omien mieltymyksiesi mukaan tai vaivattomasti täysin automaattisesti. Järjestelmän avulla saat säädettyä muun muassa puhallusnopeutta vain napinpainalluksella. CTS-600 kuuluu Nilan- laitteiden vakiovarusteisiin poislukien VGU250-malli, joka ei tarvitse sitä.

Rumentavia ulkoyksiköitä ei tarvita

Nilanin ilmalämpöpumput ovat kompakteja sisätiloihin asennettavia paketteja. Pystymallit tarvitsevat vain 60x60 cm lattiatilaa ja soveltuvat hyvin asennettaviksi esim. kodinhoitohuoneen yhteyteen. Käyttövesivaraajan kokoisella paketilla hoidetaan koko talon ilmanvaihto, lämmitys ja lämpimän käyttöveden tuotanto energiaa säästäen. Kompaktit vaakamallit soveltuvat esimerkiksi asennettaviksi ullakoille.

Asentaminen

Vaakamallit soveltuvat parhaiten yläpohja-asennukseen ja seunustoille, pystymallit alatila-asennukseen vedettäessä putket laitteesta ylöspäin. Ilmastointikanavisto on täysin normaali tulo- ja poistoilmakanavisto. Asennusohjeet.

Jätä yhteydenottopyyntö Nilanin edustajalle

Nilan valintataulukkoNilan valintataulukko
 
Julkaistu
14.1.2013