• Etusivu
  • Piha

KIRJAESITTELYPelkonen, M. & Kylmälä, V.: Pihalle! Pihanrakentajan opas

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.03.2012
20123_30153.jpg

Toteuta unelmiesi piha! Vaikka sormia jo syyhyttää päästä lapion varteen, aloita suunnittelemalla toimiva piha ja kukoistava puutarha ammattilaisen ohjein. Kokeneiden rakentajien vinkit ja havainnolliset valokuvat jokaisesta työvaiheesta opastavat pihanrakentajaa muun muassa pohjatöissä, muurin, portaiden ja pation teossa, pihavalaisinten asennuksessa ja kasvien istutuksessa. Samalla opitaan arvioimaan tarvittavien materiaalien määrää ja tekemään pihatyöt oikeassa järjestyksessä. Tämän päivän työkaluihin kuuluvat myös koneet, joista on pihanrakennuksessa korvaamatonta apua.

Kirjailija: Pelkonen Maija; Kylmälä Vesa
Kustantaja: WSOY
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 143
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2007

Hinta Jäsentukussa nyt 38 € (ovh. 45 €)
Tutustu ja tilaa tästä

Kukoistava piha vaatii tekijältään perusteellista suunnittelua ja huolellisesti tehtyjä pohjatöitä. Kumpaakaan ei kannata laiminlyödä, sillä pihan näkyvät osat kasveineen ja istutuksineen tarvitsevat menestyäkseen hyvän ympäristön. Kun jaksaa paneutua suunnitteluun ja pohjatöihin, saa palkkiokseen kauniin ja toimivan pihan.

Hanke on syytä mitoittaa niin rakennusmääräysten, pihan ominaisuuksien kuin oman budjetinkin mukaiseksi, sillä huolimaton suunnittelu näkyy valmiissa pihassa. Kaikkea ei myöskään kannata tehdä omin voimin, vaan koneiden käyttö on vaativissa piharakennelmissa suorastaan suositeltavaa.

Pihalle! on kirja jokaiselle uutta muokkaavalle tai vanhaa pihaa uudistavalle puutarhurille. Kirjan valokuvissa esitellään useita puusta, kivestä, tiilestä tai betonista tehtyjä piharakennelmia. Samalla opitaan arvioimaan tarvittavien materiaalien määrää ja tekemään pihatyöt oikeassa järjestyksessä. Työvaiheittain seurataan muun muassa muurin ja pation tekemistä, asennetaan pihalle valaisin ja istutetaan kasvit.

Maija Pelkonen on puutarhasuunnittelija ja Vesa Kylmälä viherrakentaja. Kokenut työpari on suunnitellut ja toteuttanut erilaisia puutarhoja yhdessä ja kirjoittanut aiemmin muun muassa Viherpiha-lehteen. Kokenut työpari on suunnitellut ja toteuttanut erilaisia puutarhoja yhdessä puusta, kivestä, graniitista ja betonista. Kirjan kuvissa esitellään useita heidän toteuttamiaan pihakokonaisuuksia.

Erittäin informatiivinen teos kaikille pihaansa rakentaville!

Tutustu Jäsentukun runsaaseen kirjavalikoimaan - sieltä löytyy varmasti luettavaa joka makuun ja tarpeeseen!

Piha
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
äiti istuu olohuoneen lattialla ja lapsi hartioilla. molemmat katselevat tietokoneen ruutua
Kotiautomaation mahdollisuudet: Mitä kaikkea voit ohjata ja automatisoida kodissasi?
Moderni kotiautomaatio nostaa talon jälleenmyyntiarvoa, lisää turvallisuutta sekä asumismukavuutta. Siksi kotiautomaatio halutaan tuoda myös lisäarvoksi talopaketteihin. Talotehtaan pilottikohteissa on käytetty ABB-free@home-kotiautomaatiota.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton