KIRJAESITTELY
Pelkonen, M. & Kylmälä, V.:
Pihalle! Pihanrakentajan opas

Toteuta unelmiesi piha! Vaikka sormia jo syyhyttää päästä lapion varteen, aloita suunnittelemalla toimiva piha ja kukoistava puutarha ammattilaisen ohjein. Kokeneiden rakentajien vinkit ja havainnolliset valokuvat jokaisesta työvaiheesta opastavat pihanrakentajaa muun muassa pohjatöissä, muurin, portaiden ja pation teossa, pihavalaisinten asennuksessa ja kasvien istutuksessa. Samalla opitaan arvioimaan tarvittavien materiaalien määrää ja tekemään pihatyöt oikeassa järjestyksessä. Tämän päivän työkaluihin kuuluvat myös koneet, joista on pihanrakennuksessa korvaamatonta apua.

Kirjailija: Pelkonen Maija; Kylmälä Vesa
Kustantaja: WSOY
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 143
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2007

Hinta Jäsentukussa nyt 38 € (ovh. 45 €)
Tutustu ja tilaa tästä
Kukoistava piha vaatii tekijältään perusteellista suunnittelua ja huolellisesti tehtyjä pohjatöitä. Kumpaakaan ei kannata laiminlyödä, sillä pihan näkyvät osat kasveineen ja istutuksineen tarvitsevat menestyäkseen hyvän ympäristön. Kun jaksaa paneutua suunnitteluun ja pohjatöihin, saa palkkiokseen kauniin ja toimivan pihan.

Hanke on syytä mitoittaa niin rakennusmääräysten, pihan ominaisuuksien kuin oman budjetinkin mukaiseksi, sillä huolimaton suunnittelu näkyy valmiissa pihassa. Kaikkea ei myöskään kannata tehdä omin voimin, vaan koneiden käyttö on vaativissa piharakennelmissa suorastaan suositeltavaa.

Pihalle! on kirja jokaiselle uutta muokkaavalle tai vanhaa pihaa uudistavalle puutarhurille. Kirjan valokuvissa esitellään useita puusta, kivestä, tiilestä tai betonista tehtyjä piharakennelmia. Samalla opitaan arvioimaan tarvittavien materiaalien määrää ja tekemään pihatyöt oikeassa järjestyksessä. Työvaiheittain seurataan muun muassa muurin ja pation tekemistä, asennetaan pihalle valaisin ja istutetaan kasvit.

Maija Pelkonen on puutarhasuunnittelija ja Vesa Kylmälä viherrakentaja. Kokenut työpari on suunnitellut ja toteuttanut erilaisia puutarhoja yhdessä ja kirjoittanut aiemmin muun muassa Viherpiha-lehteen. Kokenut työpari on suunnitellut ja toteuttanut erilaisia puutarhoja yhdessä puusta, kivestä, graniitista ja betonista. Kirjan kuvissa esitellään useita heidän toteuttamiaan pihakokonaisuuksia.

Erittäin informatiivinen teos kaikille pihaansa rakentaville!


Tutustu Jäsentukun runsaaseen kirjavalikoimaan - sieltä löytyy varmasti luettavaa joka makuun ja tarpeeseen!
 
Julkaistu
21.3.2012