• Etusivu
  • LVI

Lämmön varaaminen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 16.03.2012
20123_30080.jpg

Smart-varaaja

Lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla on luonnollinen ja tehokas tapa, jota suomalaiset ovat käyttäneet kotiensa lämmitykseen jo sukupolvien ajan. Liitä lämmitysjärjestelmääsi Akvaterm-varaaja – lämmität kotisi entistä helpommin, turvallisemmin ja edullisemmin.

Lämmitys ja käyttövesi samalla ratkaisulla

Kotisi lämmitysjärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: kodin sisälämpötilan pitäminen miellyttävän tasaisena sekä lämpimän käyttöveden tuotto. Tehokkaan Akvaterm-varaajan avulla ratkaiset molemmat tehtävät luotettavasti ja turvallisesti – kaikilla energiamuodoilla.
Akvaterm-varaaja on keskeinen osa vesikiertoista lämmitysjärjestelmääsi. Se tasaa lämmityslaitteen tuottaman lämmön mukavaksi ja turvalliseksi kaikissa lämmönjakojärjestelmissä.

Joustava Akvaterm

Varaa itsellesi oikeus valita. Akvaterm-varaaja soveltuu hyvin useimpien lämmönlähteiden yhteyteen ja antaa Sinulle vapauden valintaan myös tulevaisuudessa. Lämmitätkö puulla, lämpöpumpulla, pelletillä vai öljyllä? Valitsetko aurinkoenergian lisälämmöksi? Lämmityslaitteesta ja energianlähteestä riippumatta Akvaterm varmistaa, että tunnelmasi säilyy kotoisena.

Säästä energiaa ja ympäristöä – huomaat sen myös kukkarossa

Akvatermin avulla lämmitysjärjestelmäsi hyötysuhde nousee ja energiaa säästyy. Lämmityslaitteesi toimii tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin. Puuta poltettaessa palamistulos paranee ja ympäristöpäästöt pienenevät. Voit varata lämpöä silloin, kun sinulla on aikaa (puu) tai energia on edullista (yösähkö).

Vas.: Varaajan energia saadaan auringosta, lisäksi tarvitaan kattila tai joku muu lämmönlähde. Keskellä: Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan. Oik.: Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.
Vas.: Varaajan energia saadaan auringosta, lisäksi tarvitaan kattila tai joku muu lämmönlähde. Keskellä: Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan. Oik.: Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.

Valitse mukavuus

Oikein mitoitettu Akvaterm-varaaja vapauttaa Sinut pannuhuoneesta vaikkapa olohuoneen sohvalle. Akvaterm-mallistosta löydät kotiisi soveltuvan, huolettoman ja helppokäyttöisen lämminvesivaraajan. Ensisijaisesti suositeltava vaihtoehto on vakiovaraaja, jonka tilavuus on 500-5000 litraa. Vakiovaraajien lisäksi Akvaterm valmistaa myös saneerausvaraajia sekä erikoisvaraajia asiakkaan käyttötarpeen mukaan.

Akvaterm Solar

Kaikki Akvaterm-varaajat voidaan varustaa aurinkolämpövalmiudella. Lisäksi Akvaterm valmistaa Akvair Solar -varaajia, joissa aurinkolämpö on huomioitu vakiona.

Akvair Smart on edustaviinkin tiloihin soveltuva varaaja. Smart soveltuu käytettäväksi osana monenlaisia lämmitysjärjestelmiä.

Akva Geo on uusi varaaja, joka sopii hyvin mm. lämpöpumppukäyttöön kuten myös useamman lämmitysmuodon yhdistäväksi varaajaksi (hybridi).

Akvaterm valmistaa varaajia myös lämpöpumppukäyttöön sekä erilaisiin monienergiakäyttökohteisiin (hybridi). Standardivaraaja on usein vain lähtökohta erityiskohteeseen sovelletulle varaajalle.

Varaajat vasemmalta lukien: Akva-vakiovaraaja, Akvantti-ovaalivaraaja, Akvaik Solar -varaaja sekä Akva Geo -hybridivaraaja
Varaajat vasemmalta lukien: Akva-vakiovaraaja, Akvantti-ovaalivaraaja, Akvaik Solar -varaaja sekä Akva Geo -hybridivaraaja

Lataus- ja kiertovesipumput

Latauspumput tekevät lämmittämisestä entistä tehokkaampaa ja helpompaa. Latauspumppu optimoi ja automatisoi varaajan ja kattilan yhteistoiminnan. Toimimme maahantuojana Laddomat-latauspumpuille puu-, pelletti- ja kaksoiskattiloihin.

Ruotsalainen Perfecta on valmistanut Perfecta- pumppuja yli viisikymmentä vuotta. Valikoimasta löydät sekä laadukkaat pientalopumput että suuret teollisuuspumput. Pumppumallistossa ovat mukana sekä lämmityksen että käyttöveden kiertovesipumput.

Akvaterm-kuparikierukat ja Laddomat 21-60
Akvaterm-kuparikierukat ja Laddomat 21-60

Ahtaat tilat

Rakennuksen kulkuaukot tai tekniset tilat ovat usein ahtaita varaajalle. Kuitenkin varauskapasiteettia on oltava, jotta varaaja täyttäisi tehtävänsä. Näihin pulmiin on useita ratkaisuja.

Ahtaiden kulkuaukkojen ongelma voidaan ratkaista kapealla varaajamallilla tai irtolohkoilla. Kapea varaajamalli voi olla esimerkiksi pyöreä saneerausvaraaja Akvasan (tarvittaessa useampi rinnakkain) tai pitkänmuotoinen Akvantti. Irtolohkomallissa varaaja viedään ilman eristeiden sivulohkoja sisään rakennukseen ja eristelohkot asennetaan paikalleen vasta sisällä.

Tarvittaessa varaajien räätälöinti voidaan viedä vielä pitemmälle. Varaajaa voidaan mm. madaltaa tai korottaa.

Varaajalämmityksen edut

– Auringon lämpö saadaan varastoitua.
– Erilaisia lämmitysmuotoja voidaan yhdistellä (hybridi).
– Energia voidaan tuottaa, kun se on halvinta.
– Lämmityslaitetta voidaan kuormittaa korkealla ja tasaisella teholla, jolloin saavutetaan paras hyötysuhde ja pienimmät ympäristöpäästöt.
– Varaajan avulla saaadaan miellyttävän alhainen lämmönjakajan lämpötila ja mukava huonelämpötila. – Lämmintä käyttövettä on riittävästi.

Varaa heti paikkasi lämpimässä. Ota yhteyttä asiantuntevaan Akvaterm-myyjääsi tai lämmitysjärjestelmien suunnittelijaan ja kysy Akvaterm-tuotteita.

Kaukora Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Lämmön talteenotto?
Kysymys:Millainen toimenpide on vaihtaa koneellinen poistoilmanvaihto lämmön talteen ottavaksi? Kyseessä on 40 neliön luhtitaloyksiö jossa sähkölämmitys. Jokaisella asunnolla on nyt oma huippuimuri.
202212_80408.jpg
Seinät, katot ja ullakot lämpimiksi
Rakennusten energiatehokkuudesta on tullut yhä keskeisempää ilmastomuutoksen- sekä päästöjen hillitsemisen myötä. Omakotirakentamisessa kuten vanhan talon kunnostamisessakin voidaan lämmöneristykseen panostamalla vaikuttaa talon tiiviysominaisuuksiin merkittävästi, jolloin lämpöenergiaa ei pääse vuotamaan hukkaan. Vähäisempi lämmitystarve säästää luontoa ja lompakkoa.
201012_23920.jpg
Rakennuskoneiden käyttö lisääntyy
Asuinkerrostalorakentamisen vilkastumisen myötä torninosturien käyttö kasvaa lähes 50 %"VTT:n ennusteen mukaan rakennuskoneiden käytön määrä kasvaa tänä vuonna noin 5 % ja ensi vuonna edelleen 8 % ", toteaa asiakasjohtaja Pekka Pajakkala VTT:ltä. Rakennuskonealan elpyminen on rakentamista nopeampaa. Asuinkerrostalorakentamisen vilkastuminen näkyy torninosturien käytön lähes 50 %:n kasvuna kuluvana vuonna.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton