Lämmön varaaminen

Lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla on luonnollinen ja tehokas tapa, jota suomalaiset ovat käyttäneet kotiensa lämmitykseen jo sukupolvien ajan. Liitä lämmitysjärjestelmääsi Akvaterm-varaaja – lämmität kotisi entistä helpommin, turvallisemmin ja edullisemmin.

Lämmitys ja käyttövesi samalla ratkaisulla

Kotisi lämmitysjärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: kodin sisälämpötilan pitäminen miellyttävän tasaisena sekä lämpimän käyttöveden tuotto. Tehokkaan Akvaterm-varaajan avulla ratkaiset molemmat tehtävät luotettavasti ja turvallisesti – kaikilla energiamuodoilla.
Akvaterm-varaaja on keskeinen osa vesikiertoista lämmitysjärjestelmääsi. Se tasaa lämmityslaitteen tuottaman lämmön mukavaksi ja turvalliseksi kaikissa lämmönjakojärjestelmissä.
Smart-varaajaSmart-varaaja

Joustava Akvaterm

Varaa itsellesi oikeus valita. Akvaterm-varaaja soveltuu hyvin useimpien lämmönlähteiden yhteyteen ja antaa Sinulle vapauden valintaan myös tulevaisuudessa. Lämmitätkö puulla, lämpöpumpulla, pelletillä vai öljyllä? Valitsetko aurinkoenergian lisälämmöksi? Lämmityslaitteesta ja energianlähteestä riippumatta Akvaterm varmistaa, että tunnelmasi säilyy kotoisena.

Säästä energiaa ja ympäristöä – huomaat sen myös kukkarossa

Akvatermin avulla lämmitysjärjestelmäsi hyötysuhde nousee ja energiaa säästyy. Lämmityslaitteesi toimii tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin. Puuta poltettaessa palamistulos paranee ja ympäristöpäästöt pienenevät. Voit varata lämpöä silloin, kun sinulla on aikaa (puu) tai energia on edullista (yösähkö).

Vas.: Varaajan energia saadaan auringosta, lisäksi tarvitaan kattila
tai joku muu lämmönlähde. Keskellä: Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan. Oik.: Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.Vas.: Varaajan energia saadaan auringosta, lisäksi tarvitaan kattila tai joku muu lämmönlähde. Keskellä: Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan. Oik.: Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.

Valitse mukavuus

Oikein mitoitettu Akvaterm-varaaja vapauttaa Sinut pannuhuoneesta vaikkapa olohuoneen sohvalle. Akvaterm-mallistosta löydät kotiisi soveltuvan, huolettoman ja helppokäyttöisen lämminvesivaraajan. Ensisijaisesti suositeltava vaihtoehto on vakiovaraaja, jonka tilavuus on 500-5000 litraa. Vakiovaraajien lisäksi Akvaterm valmistaa myös saneerausvaraajia sekä erikoisvaraajia asiakkaan käyttötarpeen mukaan.

Akvaterm Solar

Kaikki Akvaterm-varaajat voidaan varustaa aurinkolämpövalmiudella. Lisäksi Akvaterm valmistaa Akvair Solar -varaajia, joissa aurinkolämpö on huomioitu vakiona.

Akvair Smart on edustaviinkin tiloihin soveltuva varaaja. Smart soveltuu käytettäväksi osana monenlaisia lämmitysjärjestelmiä.

Akva Geo on uusi varaaja, joka sopii hyvin mm. lämpöpumppukäyttöön kuten myös useamman lämmitysmuodon yhdistäväksi varaajaksi (hybridi).

Akvaterm valmistaa varaajia myös lämpöpumppukäyttöön sekä erilaisiin monienergiakäyttökohteisiin (hybridi). Standardivaraaja on usein vain lähtökohta erityiskohteeseen sovelletulle varaajalle.

Varaajat vasemmalta lukien: Akva-vakiovaraaja, Akvantti-ovaalivaraaja, Akvaik Solar -varaaja sekä Akva Geo -hybridivaraajaVaraajat vasemmalta lukien: Akva-vakiovaraaja, Akvantti-ovaalivaraaja, Akvaik Solar -varaaja sekä Akva Geo -hybridivaraaja

Lataus- ja kiertovesipumput

Latauspumput tekevät lämmittämisestä entistä tehokkaampaa ja helpompaa. Latauspumppu optimoi ja automatisoi varaajan ja kattilan yhteistoiminnan. Toimimme maahantuojana Laddomat-latauspumpuille puu-, pelletti- ja kaksoiskattiloihin.

Ruotsalainen Perfecta on valmistanut Perfecta- pumppuja yli viisikymmentä vuotta. Valikoimasta löydät sekä laadukkaat pientalopumput että suuret teollisuuspumput. Pumppumallistossa ovat mukana sekä lämmityksen että käyttöveden kiertovesipumput.

Akvaterm-kuparikierukat ja Laddomat 21-60Akvaterm-kuparikierukat ja Laddomat 21-60

Ahtaat tilat

Rakennuksen kulkuaukot tai tekniset tilat ovat usein ahtaita varaajalle. Kuitenkin varauskapasiteettia on oltava, jotta varaaja täyttäisi tehtävänsä. Näihin pulmiin on useita ratkaisuja.

Ahtaiden kulkuaukkojen ongelma voidaan ratkaista kapealla varaajamallilla tai irtolohkoilla. Kapea varaajamalli voi olla esimerkiksi pyöreä saneerausvaraaja Akvasan (tarvittaessa useampi rinnakkain) tai pitkänmuotoinen Akvantti. Irtolohkomallissa varaaja viedään ilman eristeiden sivulohkoja sisään rakennukseen ja eristelohkot asennetaan paikalleen vasta sisällä.

Tarvittaessa varaajien räätälöinti voidaan viedä vielä pitemmälle. Varaajaa voidaan mm. madaltaa tai korottaa.

Varaajalämmityksen edut

– Auringon lämpö saadaan varastoitua.
– Erilaisia lämmitysmuotoja voidaan yhdistellä (hybridi).
– Energia voidaan tuottaa, kun se on halvinta.
– Lämmityslaitetta voidaan kuormittaa korkealla ja tasaisella teholla, jolloin saavutetaan paras hyötysuhde ja pienimmät ympäristöpäästöt.
– Varaajan avulla saaadaan miellyttävän alhainen lämmönjakajan lämpötila ja mukava huonelämpötila. – Lämmintä käyttövettä on riittävästi.

Varaa heti paikkasi lämpimässä. Ota yhteyttä asiantuntevaan Akvaterm-myyjääsi tai lämmitysjärjestelmien suunnittelijaan ja kysy Akvaterm-tuotteita.
 
Päivitetty
16.3.2012