KNX-taloautomaatiolla energiansäästöä ja mukavuutta

Sähköistyksen ohjaus kuuluu nykyaikaiseen kotiin. Yksinkertaisimmillaan ohjaus tarkoittaa sähköistyksen hallintaa yksittäisten laitteiden avulla, esimerkiksi valaistusta ohjataan säätimien tai liiketunnistimien avulla. Kodin muita toimintoja ohjaavat termostaatit, kosteusvahdit ja läsnäoloanturit. Laajimmillaan kodin kaikkia sähköisiä toimintoja ohjaa älykäs KNX-taloautomaatio. Mitä kattavampi ohjausjärjestelmä on, sitä monipuolisempi ja energiatehokkaampi ratkaisusta rakentuu. Kaikissa ohjausratkaisuissa korostuvat energiatehokkuus, muunneltavuus ja turvallisuus.

Busch-ComfortTouch -ohjauspaneelissa yhdistyvät toiminnallisuus, informaatio ja laadukas design. Ohjauspaneeli on helppokäyttöinen ja sillä voidaan ohjata kaikkia kodin toimintoja yhdestä paikasta.Busch-ComfortTouch -ohjauspaneelissa yhdistyvät toiminnallisuus, informaatio ja laadukas design. Ohjauspaneeli on helppokäyttöinen ja sillä voidaan ohjata kaikkia kodin toimintoja yhdestä paikasta.

KNX-taloautomaation etuja

Rakennuksen huoneet ovat lämmitettyinä silloin, kun niitä todella käytetään. Erilaisia lämpötila-arvoja voi asettaa esimerkiksi lastenhuoneisiin, kirjastoon, olohuoneeseen tai vierashuoneeseen.

Yön ajaksi voi laskea makuuhuoneiden lämpötilan asetusarvoa kahdella asteella ja silti herätä mukavassa lämpötilassa taas aamulla.

Kun kotoa poistutaan, aktivoidaan murtohälytysjärjestelmä, sammutetaan ohjatut kulutuslaitteet ja myös haluttujen huoneiden lämpötilaa pudotetaan.

Huoneiden lämpötilan lasku yhdellä asteella merkitsee viiden prosentin säästöä lämmitysenergiassa. Vaikutus näkyy nopeasti säästönä lämmityskustannuksissa.

Valaistuksen päälle-/poiskytkeminen yhdellä painalluksella vaikkapa makuuhuoneesta estää valojen turhaa palamista ja pidentää myös valonlähteiden käyttöikää.

Järjestelmään on liitettävissä palovaroitin- ja kosteusvalvontajärjestelmä. Hälytyksen saa lähetettyä asetettuihin puhelinnumeroihin.

Ilmanvaihtokoneen ohjaus on myös mahdollista.

Järjestelmällä voi myös sulkea päävesijohdon ja kytkeä sähköisiä laitteita pois päältä vahingon minimoimiseksi.

Jokainen järjestelmään liitettävä laite toimii itsenäisesti ja on uudelleen ohjelmoitavissa. Järjestelmä ei vaadi keskusyksikköä.

Pienempiä ohjelmointimuutoksia, kuten valaistus- tai lämmitystason muutoksia, voidaan tehdä ohjauspaneelista kätevästi milloin tahansa. Vasta suuremmat muutokset, kuten tilojen käyttöön liittyvät muutokset, vaativat järjestelmän uudelleenohjelmoinnin, jonka tekee sähköurakoitsija.

Busch-priOn-kalustesarja on toiminnaltaan entistä monipuolisempi.Busch-priOn-kalustesarja on toiminnaltaan entistä monipuolisempi.

Ohjaa kodin toimintoja yhdestä paikasta

Busch-ComfortTouch -ohjauspaneelissa yhdistyvät toiminnallisuus, informaatio ja laadukas design. Ohjauspaneeli on helppokäyttöinen ja sillä voidaan ohjata kaikkia kodin toimintoja yhdestä paikasta. Se voidaan liittää myös rakennuksen laajakaistaverkkoon. Nettiyhteys onnistuu LANin tai WLANin kautta ilman ylimääräistä kaapelointia. Integroidut toiminnot merkitsevät paitsi mukavuutta, myös turvallisuutta ja taloudellisuutta.

Innovatiivinen ja laadukas kalustesarja KNX-taloautomaatioon

Busch-priOn-kalustesarja on toiminnaltaan entistä monipuolisempi. Busch-priOn -painiketaulun TFT-näytöstä voi valita eri toiminnot ja tilanteet ja sen kautta voidaan myös vaikkapa sytyttää ja sammuttaa ulkovalot tai lukea ulkolämpötila.

Ajastusohjelmalla voidaan ohjata esimerkiksi huoneiden lämpötilanpudotus- ja nostotoimintoja sekä aktivoida tilanteita. Lisätoimintoja ovat myös verhojen ohjaus, huonetermostaatti, multimediatoiminnot sekä hälytysviestit, joita voidaan lukea näytön kautta.

Kalustesarjan värit ovat valkoinen, maitolasi, musta lasi sekä teräs.

Omakotitalon ovipuhelinjärjestelmä ABB-Welcome

Nykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus. ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteet sopivat yhtä hyvin uusiin rakennettaviin pientaloihin kuin saneerauskohteisiin, joihin haetaan ensiluokkaisia ratkaisuja. Järjestelmässä on ovipuhelinyksikkö, josta videokuva ja ääni siirtyy sisäyksikköön. Sisäyksikössä on laadukas kuva ja ääni. Sisäyksiköitä voidaan kytkeä useampia samaan linjaan, jolloin oven tai portin voi avata useammasta kohtaa taloa.

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä on yhteensopiva muotoilultaan ja värimaailmaltaan Impressivo- kalustesarjan kanssa. Valittavana on kaksi tyylikästä väriä: valkoinen ja teräs/alumiini.

Energiatehokas iceLight LED-valaisin Jussi- ja Impressivo-kalustesarjoihin

Jussi ja Impressivo-kalusteet täydentyvät energiatehokkailla LED-valaisimilla. Uudet LED-valaisimet ovat huoltovapaita ja ne soveltuvat hyvin kotien yksityiskohtien viimeistelyyn sekä luomaan tunnelmaa ja lisäämään turvallisuutta. Valaisimet ovat uppoasennettavia ja ne voidaan asentaa kojerasiaan.
 
Päivitetty
16.3.2012