Ikkunaremontti vaatii suunnitteluaikaa
- Onnistuneen ikkunaremontin askeleet

Ikkunat ovat tärkeä osa koko talon ilmettä sekä merkittävä rakenneosa koko kerrostalon energiatalouden kannalta. Siksi kerrostalon ikkunaremontti kannattaa suunnitella huolella. Hyvin toteutettu ikkuna- ja oviremontti nostaa kiinteistön arvoa ja arvostusta. Mitkä ovat onnistuneen ikkunaremontin askeleet?

Kutsu ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen!

Onko taloyhtiössänne ikkunaremontti suunnitteilla? Kutsu Fenestran ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen kertomaan, milloin ja miksi ikkunasaneeraus on hyvä toteuttaa. Samalla asiantuntija kertoo erilaisista ikkunaratkaisuista, ikkunaremontin kustannuksista ja toteutustavoista.

Täytä oheinen lomake, niin lähin ikkuna-asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen päivämäärän.

Kutsu ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen tästä1. Kuntokartoitus

Kuntokartoitus on ensimmäinen askel kohti ikkunaremonttia. Kuntokartoituksen olisi hyvä valmistua vähintään vuotta ennen aiottua saneerausta, mieluiten jopa kahta vuotta aiemmin. Kuntokartoituksessa ilmenee rakenneosan tekninen, toiminnallinen ja energiataloudellinen toimivuus.

2. Hankesuunnittelu

Taloyhtiön hallitus tekee hankesuunnitelman kustannusarvioineen.

Hankesuunnitelmassa on jo huomioitu:
  • toivotut toimivuus- ja visuaaliset muutokset
  • mallimuutosten ja värimuutosten osalta huomioitavat viranomaisvaateet
  • riittävä energiatehokkuus
  • miten ilmastointi järjestetään
  • mahdolliset tulevat julkisivukorjaukset.


3. Yhtiökokous

Yhtiökokous tekee päätöksen hankkeen aloittamisesta. Tämän jälkeen kerätään toiveet uusista ikkunoista. Se onnistuu asukasillassa tai kirjallisesti asukaskyselyllä. Ikkunavalinnoista kannattaa keskustella arkkitehdin kanssa ja varmistaa viranomaisvaateet.

As Oy Akselintorni, Pori.As Oy Akselintorni, Pori.

4. Tarkempi toteutussuunnitelma

Toteutuksesta vastaa taloyhtiön hallitus, isännöitsijä ja useimmiten ulkopuolinen rakennussuunnittelun ammattilainen.

5. Selvitystyö

Selvitystyö vie pari kuukautta. Selvitystyön aikana suunnitteluryhmä selvittää urakkatarjouksia lopullisen rahoituspäätöksen pohjaksi.

6. Yhtiökokouksen päätös

Yhtiökokouksen päätös tehdään suunnitteluryhmän ehdotuksesta. Samalla tehdään useimmiten lopullinen rahoituspäätös ja valtuutus rakennustoimikunnalle hankkeen tilaamiseksi.

Fenestra on kehittänyt asuinkerrostalojen ikkunasaneeraukseen toimintamallin, joka varmistaa sujuvan ja virheettömän ikkunaremontin.Fenestra on kehittänyt asuinkerrostalojen ikkunasaneeraukseen toimintamallin, joka varmistaa sujuvan ja virheettömän ikkunaremontin.

7. Urakkaneuvottelu ja -sopimus

Urakkaneuvottelut käydään usein 2–4 tarjoajan kanssa. Näistä valitaan urakan toteuttaja ja hänen kanssaan tehdään urakkasopimus.

8. Malliasennus

Yhteen asuntoon asennetaan malli-ikkunat. Ne antavat hyvän kuvan siitä, miten valitut ikkunat sopivat taloon ja asuntoon. Tämän jälkeen tilataan loputkin ikkunat.

9. Ikkunoiden asennus

Ikkunoiden vaihtaminen suunnitellaan hyvin ja haitta asumiselle pyritään minimoimaan. Useimmiten asunnon ikkunoiden vaihtaminen (4–6 kpl) sujuu yhden työpäivän aikana. Asukkaan tehtäväksi jää poistaa verhot ja tehdä ikkunoiden eteen tarpeeksi tilaa. Uusien ikkunoiden mukana tulee käyttöohjekirja ikkunoiden avaamisesta, kahvojen ja mahdollisten sälekaihtimien käytöstä. Se kannattaa lukea läpi.

Porissa sijaitsevan kerrostalon ikkunat ja parvekeovet olivat tulleet tiensä päähän. Ikkuna- ja parvekeoviremontti suunniteltiin huolella.Porissa sijaitsevan kerrostalon ikkunat ja parvekeovet olivat tulleet tiensä päähän. Ikkuna- ja parvekeoviremontti suunniteltiin huolella.

As Oy Akselintorniin uudet ikkunat ja parvekeovet

Seurasimm Porissa sijaitsevan As Oy Akselintornin ikkuna- ja parvekeremonttia vaihe vaiheelta. Kohteeseen valittiin Fenestran ikkunat- ja parvekeovet. Asennustyön suoritti Fenestran ammattilaiset.

Tutustu kohteeseen

Ikkunaremontitn asiantuntija taloyhtiön kokoukseen?

Haluatko, että Fenestran projektipäällikkö ottaa yhteyttä ja antaa tarjouksen taloyhtiöllenne tai tulee kertomaan tuotteista lisää esimerkiksi taloyhtiön kokoukseen? Tarkista alla olevasta lomakkeesta yhteystietosi, anna taloyhtiösi tiedot, ja paina sitten lähetä-nappia.

Jätä yhteydenottopyyntö täältä

 
Julkaistu
28.10.2013