• Etusivu
  • Talo

Ikkunaremontti vaatii suunnitteluaikaa

Onnistuneen ikkunaremontin askeleet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.10.2013
20123_30011.jpg

As Oy Akselintorni, Pori.

Ikkunat ovat tärkeä osa koko talon ilmettä sekä merkittävä rakenneosa koko kerrostalon energiatalouden kannalta. Siksi kerrostalon ikkunaremontti kannattaa suunnitella huolella. Hyvin toteutettu ikkuna- ja oviremontti nostaa kiinteistön arvoa ja arvostusta. Mitkä ovat onnistuneen ikkunaremontin askeleet?

Info

Info

Kutsu ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen!

Onko taloyhtiössänne ikkunaremontti suunnitteilla? Kutsu Fenestran ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen kertomaan, milloin ja miksi ikkunasaneeraus on hyvä toteuttaa. Samalla asiantuntija kertoo erilaisista ikkunaratkaisuista, ikkunaremontin kustannuksista ja toteutustavoista.

Täytä oheinen lomake, niin lähin ikkuna-asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen päivämäärän.

Kutsu ikkuna-asiantuntija taloyhtiön kokoukseen tästä

1. Kuntokartoitus

Kuntokartoitus on ensimmäinen askel kohti ikkunaremonttia. Kuntokartoituksen olisi hyvä valmistua vähintään vuotta ennen aiottua saneerausta, mieluiten jopa kahta vuotta aiemmin. Kuntokartoituksessa ilmenee rakenneosan tekninen, toiminnallinen ja energiataloudellinen toimivuus.

2. Hankesuunnittelu

Taloyhtiön hallitus tekee hankesuunnitelman kustannusarvioineen.

Hankesuunnitelmassa on jo huomioitu:

  • toivotut toimivuus- ja visuaaliset muutokset
  • mallimuutosten ja värimuutosten osalta huomioitavat viranomaisvaateet
  • riittävä energiatehokkuus
  • miten ilmastointi järjestetään
  • mahdolliset tulevat julkisivukorjaukset.

3. Yhtiökokous

Yhtiökokous tekee päätöksen hankkeen aloittamisesta. Tämän jälkeen kerätään toiveet uusista ikkunoista. Se onnistuu asukasillassa tai kirjallisesti asukaskyselyllä. Ikkunavalinnoista kannattaa keskustella arkkitehdin kanssa ja varmistaa viranomaisvaateet.

4. Tarkempi toteutussuunnitelma

Toteutuksesta vastaa taloyhtiön hallitus, isännöitsijä ja useimmiten ulkopuolinen rakennussuunnittelun ammattilainen.

5. Selvitystyö

Selvitystyö vie pari kuukautta. Selvitystyön aikana suunnitteluryhmä selvittää urakkatarjouksia lopullisen rahoituspäätöksen pohjaksi.

6. Yhtiökokouksen päätös

Yhtiökokouksen päätös tehdään suunnitteluryhmän ehdotuksesta. Samalla tehdään useimmiten lopullinen rahoituspäätös ja valtuutus rakennustoimikunnalle hankkeen tilaamiseksi.

Fenestra on kehittänyt asuinkerrostalojen ikkunasaneeraukseen toimintamallin, joka varmistaa sujuvan ja virheettömän ikkunaremontin.
Fenestra on kehittänyt asuinkerrostalojen ikkunasaneeraukseen toimintamallin, joka varmistaa sujuvan ja virheettömän ikkunaremontin.

7. Urakkaneuvottelu ja -sopimus

Urakkaneuvottelut käydään usein 2–4 tarjoajan kanssa. Näistä valitaan urakan toteuttaja ja hänen kanssaan tehdään urakkasopimus.

8. Malliasennus

Yhteen asuntoon asennetaan malli-ikkunat. Ne antavat hyvän kuvan siitä, miten valitut ikkunat sopivat taloon ja asuntoon. Tämän jälkeen tilataan loputkin ikkunat.

9. Ikkunoiden asennus

Ikkunoiden vaihtaminen suunnitellaan hyvin ja haitta asumiselle pyritään minimoimaan. Useimmiten asunnon ikkunoiden vaihtaminen (4–6 kpl) sujuu yhden työpäivän aikana. Asukkaan tehtäväksi jää poistaa verhot ja tehdä ikkunoiden eteen tarpeeksi tilaa. Uusien ikkunoiden mukana tulee käyttöohjekirja ikkunoiden avaamisesta, kahvojen ja mahdollisten sälekaihtimien käytöstä. Se kannattaa lukea läpi.

Porissa sijaitsevan kerrostalon ikkunat ja parvekeovet olivat tulleet tiensä päähän. Ikkuna- ja parvekeoviremontti suunniteltiin huolella.
Porissa sijaitsevan kerrostalon ikkunat ja parvekeovet olivat tulleet tiensä päähän. Ikkuna- ja parvekeoviremontti suunniteltiin huolella.

As Oy Akselintorniin uudet ikkunat ja parvekeovet

Seurasimm Porissa sijaitsevan As Oy Akselintornin ikkuna- ja parvekeremonttia vaihe vaiheelta. Kohteeseen valittiin Fenestran ikkunat- ja parvekeovet. Asennustyön suoritti Fenestran ammattilaiset.

Tutustu kohteeseen

Ikkunaremontitn asiantuntija taloyhtiön kokoukseen?

Haluatko, että Fenestran projektipäällikkö ottaa yhteyttä ja antaa tarjouksen taloyhtiöllenne tai tulee kertomaan tuotteista lisää esimerkiksi taloyhtiön kokoukseen? Tarkista alla olevasta lomakkeesta yhteystietosi, anna taloyhtiösi tiedot, ja paina sitten lähetä-nappia.

Jätä yhteydenottopyyntö täältä

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
20185_53073.jpg
Hyödynnä maalämpöinvestointi 100 %:sesti
Cool-IN on NIBE maalämpöpumppuja varten kehitetty viilennyslaitteisto miellyttävään ja järkevään viilennykseen. Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu, kun halutaan varmistaa raikas sekä miellyttävä sisäilma.Järjestelmä käyttää hyväkseen maalämpökaivossa kiertävää nestettä, joka tuottaa talvella lämpöä, mutta voidaan kesällä hyödyntää talon viilennykseen – syvällä porakaivossa lämpötila on kesälläkin vain muutamia asteita. Sähkönkulutus on vain murto-osa esim. ilmalämpöpumpun kulutuksesta. Maaviilennyksen avulla sisätilat pysyvät tasaisen viileinä ja raikkaina, ilmankosteus vähenee ja huoneilma raikastuu.Jätä yhteydenottopyyntö maalämpöpumpusta ja -viilennyksestäTilaa NIBEn maalämpöpumppu-esite veloituksetta
202212_80480.jpg
Säästätkö sähköä fiksusti? Poimi rahanarvoiset vinkit
Lämpöpumppu on oivallinen lämmityskustannusten säästäjä silloinkin, kun sähkön hinta on korkealla. Vaikka lämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköä, se tuottaa energiaa jopa neljä–viisi kertaa kulutustaan enemmän. Lämpöpumppu valjastaa käyttöön luonnon ilmaisen ja uusiutuvan energian, ja ostosähkön hinnassa voikin säästää jopa 75 prosenttia verrattuna suorasähköllä lämmitettävään taloon. Katso vinkit, joilla voit säästää vieläkin enemmän. Voit tutustua myös NIBEn webinaaritallenteista miten pääset helposti syventämään ja päivittämään tietojasi siitä, miten säästöjä voidaan maksimoida lämpöpumpun avulla.
20183_52054.jpg
Rakentamisen laatu muodostuu ammattitaitoisista rakentajista
TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.
20204_63989.jpg
Unelmien koti 2020 - katso äänestyksen ja arvonnan tulokset!
Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.
201511_44936.jpg
Voiko talvella betonoida?
Betonointi kylminä vuodenaikoinaTalvisaikaan rakentaminen ja erityisesti betonointi voi olla todella haasteellista lähinnä kovien pakkasten vuoksi. Normaalisti talviajaksi lasketaan aika jolloin vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi nolla-asteen alapuolelle. Käytännössä betonoinnin osalta ongelmien välttämiseksi on ryhdyttävä kuitenkin jo keskilämpötilan laskiessa alle + 5 asteen.Talvibetonoinnin ongelmia ovat erityisesti betonin liian nopea lämpötilan lasku joka aiheuttaa veden ja sementin reaktioiden hidastumista. Tällöin betonin jäätymislujuuden ja muotinpurkulujuuden saavuttaminen hidastuu. Ääritapauksessa betoni jäätyy ja vaurioituu ennen kuin jäätymislujuus on saavutettu eikä rakenne saavuta sille tarkoitettua lujuutta. Hitaampaan lujuuden kehitykseen kannattaa varautua tapauskohtaisesti lämpötilan ollessa + 10 astetta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton