Säilytysjärjestelmät kuntoon kotona

Kuvittele koti, jossa säilytysjärjestelmät ovat käytännölliset ja kunnossa. Asunto, jossa jokaiselle vaatekappaleelle, kengille, harrastusvälineille, luistimille ja suksille löytyy oma paikkansa. Uutta kotia suunniteltaessa tai vanhaa kunnostettaessa kannattaa panostaa oikeisiin säilytysjärjestelmiin. Mieti, kuinka paljon ja minkälaista säilytystarvetta kodissa on juuri tällä hetkellä – ja pohdi samalla miten tilan tarve muuttuu vuosien myötä.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Sovella®-hyllyjärjestelmän käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Säilytysjärjestelmät soveltuvat kaikenkokoisiin kohteisiin ja tiloihin, joissa tarvitaan käytännöllistä ja helposti muunneltavaa järjestelmää.Sovella®-hyllyjärjestelmän käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Säilytysjärjestelmät soveltuvat kaikenkokoisiin kohteisiin ja tiloihin, joissa tarvitaan käytännöllistä ja helposti muunneltavaa järjestelmää.

Säilytysjärjestelmät luovat rajattomat käyttömahdollisuudet

Sovella®-hyllyjärjestelmän käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Se soveltuu kaikenkokoisiin kohteisiin ja tiloihin, joissa tarvitaan käytännöllistä ja helposti muunneltavaa säilytysjärjestelmää. Sovella® on joko vaakakiskon avulla tai suoraan seinään kiinnitettävä tai vapaasti lattialla seisova hyllystö.

Hyllyjärjestelmän laatu, kantavuus ja kestävyys täyttävät julkisten tilojen varasto- ja työtiloille sekä kotien vaatesäilytys-, varasto- ja työskentelytiloille asetetut korkeat vaatimukset.

Seinään kiinnitettävän hyllyjärjestelmän muodostavat vaakakiskot, säätölistat, kannattimet, teräshyllyt, lankahyllyt ja -korit sekä lisätarvikkeet, kuten esim. reikätaustat ja -levyt, R-kannattimet, laatikkolistat + muovilaatikot, naulakot, vaatetangot ja housunkannattimet. Kaikki Sovella® -hyllyjärjestelmän osat ovat yhteensopivia keskenään.

Katso Sovella-tuotteet

Syvyyssuuntainen vaateripustin on kätevä tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm ja johon ei mahdu perinteistä vaatetankoa.Syvyyssuuntainen vaateripustin on kätevä tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm ja johon ei mahdu perinteistä vaatetankoa.
Sovellan järjestää niin isojen kuin pientenkin vaatteet kiireestä kantapäähän.Sovellan järjestää niin isojen kuin pientenkin vaatteet kiireestä kantapäähän.

Vaatehuoneen säilytysvinkit

Ei enää sukkia lattialla, ei housuja ja paitoja tuolin selkämykset täynnä. Sovellan järkevät tilaratkaisut pitävät vaatteet siistissä järjestyksessä. Miten helppoa töihin tai juhliin lähtö onkaan, kun vaatteet löytyvät aina omilta paikoiltaan. Katso parhaat vinkit:
 • Hyödynnä kaapin/huoneen korkeus ja sijoita kaksi vaatetankoa päällekkäin. Näin saat tuplasti enemmän tilaa paidoille ja lyhyemmille vaatteille.
 • Jätä hyllyväliksi noin 30 cm, etteivät vaatepinkat tule liian korkeiksi.
 • Vaatepinon yläpuolelle kannattaa jättää vähintään 10 cm nostovaraa ennen seuraavaa hyllyä.
 • Ylähylly voi olla 50 cm syvä, jolloin sinne mahtuvat hyvin esimerkiksi petivaatteet tai isot laukut. Näin se toimii myös pölysuojana.
 • Vaatetangolle kannattaa jättää 50 cm tila syvyyssuunnassa (henkari n. 43 cm).
 • Syvyyssuuntainen vaateripustin on kätevä tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm ja johon ei mahdu perinteistä vaatetankoa.
 • Valitse vaatekaappiin 40 cm syvät hyllyt, sillä vaatteet vievät viikattuina sen tilan.
 • Rei´itetyssä teräs- tai lankahyllyssä villapaidat pysyvät raikkaina.
 • Nyt voit ottaa tilat käyttöösi entistä tehokkaammin Sovellan uutuustuotteella, lyhennettävällä lankahyllyllä, koska voit sovittaa sen sellaiseenkin kapeaan väliin, johon tavalliset hyllyt eivät leveyssuunnassa mahtuisi. Näin saat täytettyä säilytystilan koko leveydeltään.
Miten helppoa töihin tai juhliin lähtö onkaan, kun vaatteet löytyvät aina omilta paikoiltaan.Miten helppoa töihin tai juhliin lähtö onkaan, kun vaatteet löytyvät aina omilta paikoiltaan.

Eteinen järjestykseen

Lähteminen helpottuu kummasti, kun varusteet löytyvät omilta paikoiltaan. On mukavampi tulla kotiinkin, kun eteinen ei näytä aitajuoksuradalta. Sovellan järjestää niin isojen kuin pientenkin vaatteet kiireestä kantapäähän. Tutustu parhaisiin vinkkeihin:
 
 • Laita hattuhyllyksi lankakori, jotta hanskat ja hatut löytyvät helposti.
 • Aikuisten vaatetangon korkeus on 160–180 cm lattiasta, lasten tanko sijoitetaan alemmaksi.
 • Jätä kenkähyllyn alle ainakin 15 cm, jotta sen alta pääsee pyyhkimään lattian. Hylly voidaan myös asentaa vinoon, jolloin niitä voi laittaa useampia päällekkäin.
 • Lankahyllyä/koria voi myös käyttää kenkähyllynä; siitä menee lika läpi ja lattialle, jolloin siivoaminen on helpompaa.
 • Lankahyllyssä on reunat vain toisella puolella, joten sen voi asentaa joko reunalliseksi tai ilman.

Suunnittele elämääsi uusi järjestys helposti netissä!

Kokeile helppoa Sovella 3D Planner -ohjelmaa internetissä ja suunnittele säilytystilasi omalla tyylilläsi! Muokkaa, kokeile, lisää, poista sekä testaa erilaisia kannattimia, hyllyjä, tankoja ja koreja mielesi mukaan eri levyisinä ja syvyisinä. Hyödynnä kaikki tila tehokkaasti omien tarpeidesi mukaisesti. Kun olet valintasi tehnyt, saat ohjelmasta tarkat hinnat sekä kauppalistan, jonka voit ojentaa kauppiaalle. Kodin järjestyksen ylläpito ei koskaan ole ollut näin helppoa! Sovella-tuotteita myydään hyvinvarustetuissa rautakaupoissa kautta maan.

Tutustu Sovella Planneriin

Mitkä hyllyt valitsen?

 • Tavalliset teräshyllyt sopivat kaikkeen säilytykseen.
 • Rei'itetyt teräshyllyt sopivat patterin läheisyyteen, sillä ne päästävät lämpöä lävitseen. Lisäksi niissä on hyvä säilyttää villapaitoja ja muita vaatteita, sillä ne pysyvät paremmin ilmavina.
 • RST-hyllyjä käytetään kosteissa tiloissa, sillä ne eivät ruostu.
 • Kenkähyllyssä säilytetään nimensä mukaisesti kenkiä, ja ne sijoitetaan usein järjestelmän alaosaan.
 • Lankahyllyssä on samat edut kuin rei'itetyissä teräshyllyissä.
 • Lankakoreissa voi säilyttää alusvaatteita tai eteisessä pipoja ja hanskoja.
 • Erilaisten tukien avulla saat lisättyä hyllyjen kantavuutta.

Kiinnostuitko Sovellan säilytysjärjestelmistä?

Jätä yhteydenottopyyntö kotimaisista Sovella-säilytysjärjestelmistä
 
Julkaistu
4.4.2016