Toimiva vesikatto laadukkaista osista

Kiinteistön kattoremontissa on huomioitava monta seikkaa, jotta saavutetaan hyvin toimiva ja pitkäikäinen vesikatto. Avainasemassa ovat laadukkaat kattotuotteet, jotka takaavat katon toimivuuden kaikissa olosuhteissa koko suunnitellun käyttöiän. Vesikatteen sekä aluskatteen on yhdessä varmistettava yläpohjarakenteiden vedenpitävyys.

Tekniset piirrokset ja ohjeet vesikaton suunnitteluun
RT-kortti kattotiilet

EVOkatto3_1920x1080

Laadukas kattoremontti kannattelee aikaa ja tekee julkisivusta huolitellun. Oikein tehty kattoremontti antaa huojennuksen aiheita pitkälle tulevaisuuteen. Panostamalla ja investoimalla tiilikattoon, nostat kiinteistön arvoa, pidät julkisivun näyttävänä ja rakenteet kunnossa.

Uutta ilmettä katolle
- Edistyksellinen EVO laattakattotiili

Vesikattoremontin suunnittelussa tärkein seikka ulkoasun kannalta on katemateriaalin valinta. Sillä on merkitystä paitsi rakennuksen näyttävyyteen ja tyyliin myös kiinteistön arvoon.

Uusi laattakattotiili Ormax EVO sopii graafiseen nykyarkkitehtuuriin. Se on luonnonmukainen vastaus tasaista kattopintaa haluaville suunnittelijoille ja rakentajille. Ormax EVOn ilme on suunniteltu linjakkaaksi, elegantiksi ja kevyeksi. Tiili sopii erinomaisesti myös korjausrakentamiseen. Se korostaa vanhan talon persoonallista ilmettä. Sen elävä pinta rakentaa harmonisen kokonaisuuden eri julkisivumateriaalien kanssa.

Katso lisää Ormax EVO:sta

EVO kuva 1920x1080

Hengittävä aluskate tehostaa yläpohjan kosteuden poistoa

Aluskate on tärkeä osa kattoa ja se on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinainen katemateriaalikin. Aluskate on vesikatteen ja lämmöneristeen väliin asennettava kosteudelta suojaava kerros. Suomen vaativissa sääoloissa aluskate on ehdoton. Ilmastomme muuttuessa entistä kosteammaksi korostuu myös hengittävän aluskatteen merkitys.

Diffuusioavoimet eli hengittävät aluskatteet toimivat kuten ulkoiluvaate, jossa on Goretex-kalvo. Se ei päästä vettä ulkoa sisään, mutta hengittää sisäisen höyryn ulos. Diffuusioavoin aluskate kuivattaa alapuolellansa olevia rakenteita ja lämmöneristeitä. Se antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita ja kosteudella on paremmat mahdollisuudet päästä poistumaan rakenteesta.

Aluskate_1920x1080

Katon asennus onnistuu myös talvella

Vanhan katon vaihtaminen uuteen tiilikattoon voidaan hyvin toteuttaa myös talviaikaan. Ormaxin kestävät ja hengittävät Divoroll aluskatteet varmistavat rakenteisiin jäävän kosteuden turvallisen poistumisen. Lumi ja jää eivät siis haittaa tiilikatteen asentamista.

Ormax -kattotiilet ovat suunniteltu kestämään ankaria sääolosuhteita ja kovaa rasitusta, joten niiden asentaminen ei ole ongelma kovillakaan pakkasilla. Kattomuutostöissä tasakaton päälle pystytetään suojateltta, joka mahdollistaa harjakaton asennustyöt säästä riippumatta.

Resursseja hankkeen suorittamiseen normaalin sesongin ulkopuolella on tarjolla enemmän, joten kustannukset jäävät alhaisemmiksi. Huomattavaa kuiteinkin on, että tilaajan tulee todella kiinnittää huomiota urakoitsijan osaamiseen.

Valitse projektiisi tiilikattojen asiantuntija

Ormaxilla on pitkät perinteet katon rakentamisessa ja tietotaito käsintehdyistä savikattotiilistä moderneihin, täydellisiin kattojärjestelmiin. Kattoratkaisut sisältävät kaikki kattoon tarvittavat osat aluskatteista kattotiiliin, kiinnikkeisiin, läpivienteihin ja kattoturvatuotteisiin. Katolla on tärkeä rooli myös energian säästämisessä ja siksi Ormax panostaakin tehokkaisiin ja hengittäviin aluskatteisiin.

Ormaxin yhteistyökumppanin avulla remontti on helpompi toteuttaa. Valtuutetut kattoasentajat ovat itsenäisiä yrityksiä, joita koulutetaan säännöllisesti tuotteiden ja kattoratkaisujen osalta. He osaavat kaikki tuotteisiin liittyvät seikat laatu- ja turvallisuuskysymyksiä myöten ja tietävät, miten jokainen yksilöllinen katto asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kattoremontti käyntiin ajoissa!

Kattoremonttia ei kannata tarpeettomasti lykätä, sillä vanha ja huonokuntoinen katto lisää yläpohjarakenteiden kostusvaurioriskiä huomattavasti. Vaurioiden korjaaminen vaikuttaa aina remontin laajuuteen ja siten myös kustannuksiin.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
6.11.2018