Sisäilman pienhiukkasten terveyshaitat kuriin!

Sisäilman pienhiukkaset ovat erityisen haitallisia riskiryhmiin (sydän-, verisuoni- ja hengitystiesairaat) kuuluville henkilöille. Hengitettäessä hiukkaset kulkeutuvat keuhkojen kautta verenkiertoon. Keuhkoihin asti kulkeutuvat hiukkaset, joiden koko on alle 5 mikrometriä. Näitä pieniä hiukkasia ovat noki-, öljy- ja raskasmetallihiukkasia. Erilaisista palamisprosesseis-
sa, tupakan poltosta, liikenteestä ja teollisuuden
päästöistä ilmaan pääsevät nokihiukkaset sisältävät mm. syöpää aiheuttavia PAH-yhdisteitä. Pienet hiukkaset tarttuvat keuhkorakkuloihin poistuen vasta kuukaisien kuluttua. Isommat hiukkaset jäävät ylähengitysteihin eivätkä ole niin suuri terveysongelma.

Tehokas ilmansuodatus ja -vaihto kaiken a ja o

Toimiva ilmanvaihto ja sitä kautta puhdas sisäilma on elintärkeä asia jokaiselle. Erityisesti allergiaperheissä on tärkeää, että ilma vaihtuu hallitusti ja sisälle suodatettava ilma on puhdasta ja terveellistä. Ilmansuodattimien säännöllinen vaihto on yhtä tärkeää kuin pölyttömästä ympäristöstä huolehtiminen muutenkin. Säännöllinen siivous, pölyämättömät materiaalit, laadukkaat ilmansuodattimet ja hyvä sisäilmanpuhdistin helpottavat paljon allergiaperheenkin elämää.

Filtrete Ultra Slim - tutkitusti tehokas

VTT:n testaamana voidaan todeta Filtrete Ultra Slim -ilmanpuhdistimen olevan suodatusteholtaan huippuluokkaa. Filtrete-suodatinmateriaalin luokitus on luokkaa F9. Luokitus tarkoittaa, että ilmansuodatin suodattaa lähes sataprosenttisesti < 1 mikrometrin hiukkaset. Lähes kaikki pienhiukkaset siis. Miksi siis kärsiä pienhiukkasvaivoista, kun ne on suodatettavissa pois perheen hengitysilmasta?
Filtrete Ultra Slim taistoon sisäilman epäpuhtauksia vastaan.Filtrete Ultra Slim taistoon sisäilman epäpuhtauksia vastaan.

Filtrete Ultra Slim

Ilmansuodatin voidaan laittaa lattialle pysty-/vaaka-asentoon tai asentaa seinälle. Sen käyntiääni on hiljainen ja käyttö helppoa. Automaattinen laskuri ilmoittaa, milloin suodatin on vaihdettava eikä vaihto ole vaikeaa, vaihtotiheys riippuu tietenkin sisäilman puhtaudesta. Siihen taas vaikuttaa asuinpaikka ja kodin siisteys.

Puhdas sisäilma parantaa elämisen laatua vähentäen nenän tukkoisuutta ja parantaen unen laatua. Virkeä ihminen voi paremmin!
 
Julkaistu
29.11.2011