Viikon kysymys: Kevyt tulisija yläkertaan?

Kysymys:

Talomme on 1½ kerroksinen, jossa yläkerta on vielä rakentamatta. Alakertaan on rakennettu puuhella ja leivinuuni. Puuhellalla on oma hormi ja leivinuunin hormissa on alhaalla häkäpelti ja ylhäällä savupelti. Molemmille löytyvät savupellit myös yläkerrasta. Onko mahdollista toiseen hormeista yhdistää ns. kevyttakkaa (ei varaavaa), jollaisen haluaisimme yläkertaan? Jos ei ole mahdollista, minkä vuoksi se ei olisi mahdollista?
Vastaus:
Suomen Rakentamismääräyskokoelman E3 mukaan samaan savuhormiin voidaan yhdistää vain samassa kerroksessa olevat samaa polttoa...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Aiheeseen Tulisijat ja hormistot liittyviä kysymyksiä

Takan halkeilu

Leivinuunin parannus

Vino hormi

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
20.2.2012