• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentamisen ja asumisen koulutus sekä tutkimus- ja kehittämispalvelut

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 03.02.2012
20122_29413.jpg

TTS - Työtehoseura on laaja-alainen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. Koulutamme jatkuvasti uusia osaajia eri toimialoille ja päivitämme yritysten työntekijöiden osaamista. Monipuolinen palvelutarjontamme palvelee yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista, yritysten kanssa toteutettavaa henkilöstökoulutusta sekä yrityksen tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämistä. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 8 000 henkilöä.

Rakentamisen ja asumisen toimialalla koulutamme ammattilaisia seuraaville aloille

– Talonrakentaminen
– Kiinteistöala
– Maarakentaminen
– Puuala
– Verhoiluala
– Sisustusala
– Puutarha-ala
– Nosturiala
– Matkailu- ja ravintola-ala

TTS tarjoaa ammatillisen koulutuksen ja yrityksille räätälöityjen koulutusten lisäksi esimerkiksi omatoimirakentajalle tarkoitettuja koulutuksia, joissa käsitellään oikeita materiaaleja oikein välinein sekä soveltavasti mm. rakentamismääräyksiä. Koulutuksiin sisältyy teoriaosuus sekä työmaaolosuhteita vastaavissa tiloissa käytävä lyhytmuotoinen työvälineiden käyttöopastus. Lisäksi TTS järjestää suunnittelukoulutuksia (keittiö, vaatehuolto, sisustus), rakentajapäiviä sekä muita lyhytkoulutuksia. Lisätietoa koulutuksistamme ja koulutusten ajankohdista löydät nettisivuiltamme www.tts.fi.

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan asiantuntijapalvelut

– Tutkimus- ja kehittämispalvelut
– Koulutus ja tiedon tuottaminen
– Konsultointi
– Yritystoiminnan kehittäminen

20122_29415.jpg
20122_29416.jpg

Keittiö- ja tilasuunnittelupalvelu

TTS:n tutkimus- ja kehittämistoiminnan kohteena ovat asuinkiinteistöjen eri tilat (yhteiset ja yksityiset tilat), ekologiset, kestävät ja energiaa säästävät asumisratkaisut, jätteiden lajittelu, materiaalivalinnat, toimivat ja energiatehokkaat koneet, laitteet, tilat, prosessit ja työmenetelmät sekä palvelut. Erityisenä tutkimuksen- ja kehittämisen kohteena on ekotehokkuus ja elinkaariasuminen sekä eri elämänvaiheisiin liittyvät asumisratkaisut. TTS:llä on mm. useita senioriasumiseen liittyviä kehittämishankkeita.

Lisäksi kohteena ovat työ- ja käyttöturvallisuuteen liittyvät aihealueet kuten kodinkoneet ja -laitteet, talotekniikka sekä asunnon turvallisuuteen liittyvät tekijät (tilasuunnittelu ja turvalaitteet).

TTS tutkimus on jo pitkään kehittänyt myös ammattikeittiöiden, siivousyritysten, hoivakotien, kodinkoneketjujen, maaseutumatkailuyritysten sekä muiden maaseutuyritysten palvelukonsepteja.

Käytännössä palvelukonsepteja kehitetään työntutkimusmittausten ja selvitysten, ajankäyttöselvitysten, laite- ja välinetestausten sekä palveluprosessien kautta.

Keittiö ja tilasuunnittelua omakotitalorakentajalle

TTS tarjoaa yrityksille suuntautuvien tutkimus- ja kehittämispalvelujen lisäksi esimerkiksi omakotitalorakentajille tutkimuksiin perustuvaa keittiö- ja tilasuunnittelua. Suunnitelmissa pyritään esteettisen ja toimivan kokonaisuuden luomiseen yhdistämällä kodikkuus, viihtyisyys, persoonallisuus ja käytännöllisyys. Rakennuksen ikä ja rakentamisaikakaudelle ominainen sisustustyyli huomioidaan, samoin kuin kestävän kehityksen periaatteet.

20122_29414.jpg

Olemme keskittyneet seuraavien tilojen suunnitteluun, joilta vaaditaan erityisesti toimivuutta:

– Keittiö
– Vaatehuoltohuone
– Kuraeteinen
– Saunaosasto
– Kylpyhuone
– Harrastusvälineiden säilytys
– Muu säilytys

Kodin vaativien tilojen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, uusien talojen kohdalla mielellään jo arkkitehtisuunnitteluvaiheessa. Monilta harmillisilta ratkaisuilta voitaisiin välttyä, jos vesipisteet ja sähkövedot olisivat oikeilla paikoilla ja kaikelle tarvittavalle olisi varattu riittävästi tilaa. Yhteistyö arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden kanssa auttaa löytämään oikeat ratkaisut.

Lisää tietoa asuntosuunnittelupalveluistamme ja tarkemmat koulutusten ajankohdat löydät nettisivuiltamme www.tts.fi

Huom! TTS:n asumiseen ja rakentamiseen liittyviä tutkimusjulkaisuja on myynnissä Rakentaja.fi- Jäsentukussa.

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
Raksaa & Fiksaa -podcastin kansikuva
Ensimmäinen tuotantokausi nyt Spotifyssa
Raksaa & Fiksaa -podcastin ensimmäisen tuotantokauden jaksot ovat kuunneltavissa nyt kokonaisuudessaan Spotify -palvelussa. Intohimoisena remonttipirkkona, yrittäjänä, asuntosijoittajana ja somevaikuttajana tunnettu Natalia Salmela kuljettaa meidät raksa- ja remppamaailman syövereihin Raksaa & Fiksaa -podcastin myötä.
20091_14516.jpg
Talvitulet -tapahtuma 17.-18.1!
Suomen ostetuin talomerkki KASTELLI juhlii tulevana viikonloppuna 20-vuotisjuhliaan Talvitulet-tapahtuman merkeissä. Viikonloppuna 17.-18.1. järjestettävä Kastelli-talon Talvitulet-tapahtuma avaa myös rakennusvuoden 2009. Kastellin Talvituliin liittyvät talonäytökset ovat jo pitkään olleet talvikauden odotetuimpia tapahtumia talo- ja huvilarakentajien keskuudessa.
20213_69257.jpg
Viikon sisustusidea: Voiko pienen wc:n sisustaa tummilla väreillä?
Suurin osa suomalaisista sisustajista pitää vaaleista väreistä seinillä. Tummista väreistä ajatellaan myös, että ne pienentävät huonetta niin, että seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Onko kuitenkaan näin? Voiko tummilla seinäväreillä kuitenkin sisustaa pienen huoneen?Tässä sinulle viisi vinkkiä, miten tumma väri toimii.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton