Viikon kysymys: Mökki talviasuttavaksi?

Kysymys:

Hankimme 60-luvun lautamökin rossipohjalla ja aikeissa on tehdä siitä talvilomille helposti lämpiävä ja käytettävä. Talo on alkuperäisessä kuosissa, huoltomaalattu ja katto vaihdettu. Tontti on liitetty kunnalliseen vesiviemäriosuuskuntaan. Tarkoituksena olisi tehdä noin 3 neliön tilasta vessa ja sinne ajattelimme asentaa myös suihkukaapin. Keittiö on tarkoitus liittää vesiverkkoon. Mistä tällainen projekti kannattaisi aloittaa? Kunnalta tarvitaan lupa ja hyväksyntä muutokselle. Entä alapohja, jotteivät putket jäädy läpivienteineen. Vedet pois putkista vai, jos ei joka viikonloppu käydä?
Vastaus:
Kuten toteatkin, hankkeelle on haettava rakennuslupa rakennusvalvontaviranomaiselta. Lupaa varten pitää laatia suunnitelmat, ja siihen tarvi...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Aiheeseen Huvilat ja mökit liittyviä kysymyksiä

Saunamökin lattiarakenne

Mökin vesikaton runkorakenne

Hirsimökin lisäeristys

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
2.2.2012