Energiatehokkuutta ja asumismukavuutta samassa talossa

Matalaenergiatalo, passiivitalo, plusenergiatalo – rakentajalla on monta vaihtoehtoa ja sen myötä monta kysymystä edessään. Vielä hetki sitten "ekotalot" olivat erikoisuuksia – nyt ne ovat rakentamisen arkipäivää.

Hybriditalossa energiatehokas talotekniikka alentaa käyttökustannuksia ja lisää asumisviihtyvyyttä.Hybriditalossa energiatehokas talotekniikka alentaa käyttökustannuksia ja lisää asumisviihtyvyyttä.

Tehokas talotekninen ratkaisu

Hybriditalo yhdistää energiatehokkuuden ja asumismukavuuden. Hybriditalo on Enston talotekninen ratkaisu energiatehokkaaseen rakentamiseen ja asumiseen. Se sisältää mm. ilmanvaihdon, lämmityksen, energiankulutuksen seurannan, kodinohjausjärjestelmän sekä sähkökeskuksen. Voit toteuttaa ne yhtenä kokonaisuutena tai joustavasti osina.

Sähkölämmityksellä sähkölaskut laskuun

Ensto Hybriditalon osat pelaavat älykkäästi yhteen: tarkka ja nopea sähkölämmitys tukee energiatehokasta, lämmöntalteenotolla varustettua ilmanvaihtoa. Ilmanvaihtojärjestelmään integroitu ilmalämpöpumppu tuottaa kotiin lämpöä energiatehokkaasti ja sähköä säästäen.

Uudet energiamääräykset sähköistivät lämmityksen, sillä uusiin taloihin ei enää tarvita alkuinvestoinniltaan kalliita lämmitysjärjestelmiä. Päävastuu on talon eristyksellä ja ilmatiiviydellä. Sähkölämmityksen alkuinvestointi on huomattavasti edullisempi kuin muiden lämmitysmuotojen, ja yhdistettynä tehokkaaseen lämmöntalteenotolla varustettuun ilmanvaihtoon myös käyttökustannukset pysyvät pieninä. Sähkölämmitys on myös vaivaton, luotettava ja tarpeiden mukaan joustava lämmitysmuoto. Ei ihme että kaksi kolmesta rakentajasta valitseekin sähkölämmityksen.

Remontoinnissa kannattaa vaihtaa vanhat sähköpatterit uusiin tarkoilla ja energiatehokkailla termostaateilla varustettuihin, jotka ovat vanhoja laitteita merkittävästi turvallisempia ja taloudellisimpia.

Toimiva kokonaisuus

Hybriditalossa on kyse juuri uusimmasta ajattelusta. Se on energiatehokkaasti yhteen toimiva kokonaisuus taloteknisiä ratkaisuja. Niiden avulla varmistat, että teet kestävän investoinnin joka yhdistää järkevän ja kustannustehokkaan rakentamisen huolettomaan, energiatehokkaaseen ja terveelliseen asumiseen. Hybriditalon rakentajan on helppo vetää henkeä. Monessa mielessä.

  • Ilmanvaihto: lämmön talteenotto muuttaa hukkalämmön energiaksi. Lisäksi ilmanvaihto takaa hyvä sisäilman laadun ja terveen hengitysilman.
  • Lämmitys: sähkölämmitys on vaivaton, luotettava ja tarpeiden mukaan joustava tapa lämmittää koti. Yhdistettynä tehokkaalla lämmöntalteenotolla varustettuun ilmanvaihtoon myös sähkölämmityksen käyttökustannukset pysyvät pieninä.
  • Energiankulutuksen seuranta: voit mitata kotisi energiankulutusta, ja säästää energiaa ja rahaa oikeilla arkielämän valinnoilla. Lisäksi saat hyvän kuvan talosi yleisestä energiatehokkuudesta, jonka avulla on helppo päättää mitä remontoida.
  • Kodinohjaus: ohjausjärjestelmillä voit säädellä kotisi sähkönkulutusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, pistorasioita, vedentuloa ja hälytysjärjestelmää Kannattaako esitellä saneerauksen yhteydessä
  • Valaistus: Ensto eLED-valaisimien energiatehokkuus on yli kymmenkertainen hehkulamppuihin verrattuna. LED-valaisimet moninkertaistavat valaisimien käyttöiän ja vähentävät huoltokustannuksia. Mukavuutta voit lisätä liiketunnistinratkaisulla.
  • Sähkökeskukset: kodin sähköistys ja datakytkennät tyylikkäillä ja turvallisilla sähkökeskuksilla.
  • Sähköautojen lataus: helppo ja turvallinen lataus sähköautolle.

Talollesi arvoa

Hybridiajattelulla ja -tekniikalla et ainoastaan laske kuluja vaan nostat talon kokonaisarvoa. Uusimman talotekniikan lisäksi Enston ratkaisut takaavat energiatehokkaan elämisen koko rakennuksen elinkaaren ajan. Pieni alkuinvestointi energiansäästöön ei jätä taloasi kylmäksi tulevaisuuden energiapuhureissakaan.
 
Julkaistu
21.10.2013