Katepal-bitumikatteet uusille ja vanhoille katoille

Katepal Oy on Suomen johtava bitumisten kateaineiden ja bitumituotteiden valmistaja. Se on perustettu vuonna 1949. Tuotantolaitokset sijaitsevat Lempäälässä, Tampereen naapurissa. Päätuoteryhmiä ovat SBS-kumibitumipohjaiset rullatavarat, kattolaatat, sivelyaineet ja pakattu bitumi.

Tuotteet ovat eurooppalaisten harmonisoitujen tuotestandardien mukaisesti CE-merkittyjä. Katepal-tuotteilla on lisäksi Kattoliiton tuoteluokituksen mukainen VTT:n sertifikaatti, Tiehallinnon tuotehyväksyntä sekä useiden vientimaiden tyyppihyväksynnät. Katepal Oy noudattaa sertifioitua ISO 9001 -laatujärjestelmää. Ympäristöasiat huomioimme kaikessa toiminnassamme.

Katepal Oy:n jatkuva tuotekehitys on suuntautunut katteiden kestävyyden ja käyttäjäystävällisyyden lisäämiseen. Perinteisistä "kattohuovista" on tullut nykyaikaisia kumibitumikermejä ja kattolaattoja, joissa yhdistyvät asennuksen helppous, upea ulkonäkö ja pitkäaikaiskestävyys.

Lue lisää bitumikatteista

Katepal SuperRocky Punainen.Katepal SuperRocky Punainen.

Kumibitumikate

KATEPAL -kumibitumikate muodostuu yhdestä tai useammasta kumibitumikermistä. Kumibitumikermit on valmistettu styreeni- butadieeni -styreeni (SBS) -elastomeerista ja bitumista sekä tukikerroksena käytettävästä polyesteri- tai lasihuovasta. Kermin kosteutta eristävä aine ratkaisee, säilyykö kate vesitiiviinä kovista rasituksista huolimatta. Venyvyytensä ja elastisuutensa ansiosta SBS -kumibitumi kestää suuria liikerasituksia hyvinkin alhaisissa lämpötiloissa. Tässä suhteessa se on ylivoimainen muihin bitumipohjaisiin eristysaineisiin (puhallettu bitumi ja APP -muovibitumi) nähden. Juuri hyvien kylmäjoustavuusominaisuuksien puuttuminen on aiheuttanut suuria ongelmia Suomen tasakatoilla.

Katepal SuperJazzy Ruskea.Katepal SuperJazzy Ruskea.

Katepal-kattolaatat

Katepal-kattolaatoissa yhdistyvät kiven kestävyys sekä bitumin tiiviys ja erinomaiset jousto-ominaisuudet. Kaikki saumakohdat peittyvät limityksen ansiosta, joten katto on vedenpitävä myös naulaus- ja saumakohdista. Kestävyyttä on myös se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. Karhean kivisirotepinnan päälle kertynyt lumi ja jää pysyvät talvisin katolla eivätkä putoa kulkuväylille tai istutusten päälle. Sateen sattuessa ja kovallakin tuulella kattolaatta on miellyttävän hiljainen.

Kattourakointi Katepal-tuotteilla

Katot ja niiden asennus ovat rakentamisessa tärkeä, erikoisosaamista vaativa osa-alue. Loivien bitumikatteiden asennuksessa käytettävät työmenetelmät edellyttävätkin tekijältään erityislupaa, voimassaolevaa Katto- ja vedeneristystöiden tulityökorttia. Siksi Katepal-bitumikatteiden asennuksesta vastaavatkin yksityiset kattourakoitsijat, Katepal-Kattajat, alansa parhaat ammattilaiset, joiden toiminta kattaa koko Suomen.

Lisätietoa bitumikatteista
Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.Katepal-kattolaatat asentaa ammattilainen.
Katepal Oy
Katepalintie 15
37501 LEMPÄÄLÄ
www.katepal.fi
 
Julkaistu
18.1.2012