Työturvallisuus ennen kaikkea

TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuus- sekä tulityökorttikoulutus.

Tutustu koulutuskalenteriin

Työturvallisuuskortti, rakennusalapainotteinen

Kesto: 1 päivä

Hakeutuminen suoraan oppilaitokseen 10 päivää ennen koulutuksen alkua.

Kuvaus:

Kohderyhmä
Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen työturvallisuuden parantamiseksi. Työturvallisuuskortin käyttöönotto on vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskortin.
Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen työturvallisuuden parantamiseksi.Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen työturvallisuuden parantamiseksi.
Tavoite
Työturvallisuuskorttikäytännön tavoitteena on
- parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä
- tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla
- antaa perustietoa työsuojelusta
- vähentää eri tilaajien antamaa päällekkäistä koulutusta
- herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen
- pyrkiä vähentämään työtapaturmia ja vaaratilanteita

Sisältö
Työturvallisuuden kehittämiseksi teollisuuden yhteisillä työpaikoilla on kehitetty valtakunnallinen menettelytapa, josta käytetään nimitystä työturvallisuuskorttikoulutus. Menetelmän kehitystyöhön on teollisuusyritysten lisäksi osallistunut työmarkkinajärjestöjen, vakuutusalan ja koulutusorganisaatioiden edustajia. Koulutus sisältää koulutusaineiston, yhden päivän kurssin, kirjallisen kokeen ja työturvallisuuskortin. Käytäntö astui voimaan teollisuudessa vuoden 2003 alusta.

Kortin voimassaoloaika
Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta.

Ilmoittautumiset
Koulutukseen ilmoittaudutaan suoraan oppilaitokseen. Haku päättyy 23.2.2012 ja koulutus alkaa 7.3.2012.

Tulityökorttikoulutus, rakennusalapainotteinen

Kesto: 1 päivä

Hakeutuminen:
Suoraan oppilaitokseen Kuvaus: Kohderyhmä Koulutus on tarkoitettu erityisesti tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekeville henkilöille.

Tavoitteet
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa tulitöistä ja niihin liittyvistä vaaratekijöistä, tunnistaa liekin ja lämmön aiheuttamat palovaarat, parantaa työntekijöiden ja työpaikan työturvallisuutta työmailla sekä vähentää tulipalon vaaraa riskialttiissa töissä.

Kortin voimassaoloaika
Tulityökortti on voimassa viisi vuotta Pohjoismaissa.

Ilmoittautuminen
Koulutukseen voit ilmoittautua suoraan oppilaitokseen. Ilmoittautuminen on sitova. Haku päättyy 14.2.2012 ja koulutus alkaa 6.3.2012.
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa muun muassa tulitöistä ja niihin liittyvistä vaaratekijöistä.Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa muun muassa tulitöistä ja niihin liittyvistä vaaratekijöistä.
 
Julkaistu
30.1.2012