Tiedätkö, onko kotisi radon-turvallinen?

Radon on hajuton ja mauton kaasu, jonka määrää asunnossa ei voi todeta kuin mittauksilla. Radonin vaikutukset ilmenevät pitkällä ajanjaksolla ja pahimmillaan keuhkosyöpänä. Siksi kaikkien olisikin syytä selvittää kotinsa radonpitoisuus. Erityisen tärkeää tämä on eteläisen Suomen harjualueilla, Etelä-Suomen läänissä ja Pirkanmaalla asuville perheille. Säteilyturvakeskuksen tilastojen mukaan näillä alueilla on suurin todennäköisyys sille, että radonin määrä ylittää terveydelle haitallisen rajan.

Miten saavuttaa mielenrauha?

Oman kotisi tilanteen voit selvittää pyytämällä radonmittauksia tekevän yrityksen edustajan käymään kotonasi tai tilaamalla Säteilyturvakeskuksesta postitse toimitettavan mittauspurkin. Luotettavan tuloksen saamiseksi mittaus tulisi suorittaa 1.10.-30.4 välisenä aikana. Purkilla tehtävän mittauksen kesto on vähintään kaksi kuukautta, kun taas mittarilla radonpitoisuuden määrä voidaan todeta parissa päivässä.

Uponor taistelee radonia vastaan Pirkanmaalla

Pirkanmaalla asuvilla on mahdollisuus tilata nopea, mittarilla tehtävä radonmittaus. Mittaukseen kuluva aika on 2 vuorokautta ja mittaustuloksista tehdään pöytäkirja. Mittauksen hinta on vain 49 euroa. Mikäli radonin sallittu enimmäispitoisuus kodissasi ylittyy, voit halutessasi pyytää heti tarjouksen Uponorin radonjärjestelmästä asennettuna.Pyydä yhteydenottoa tästä...
Nuolet kuvaavat lämpimän ja kylmän ilman virtausta sekä radonin liikkumista. Radontiivistetty lattian reuna estää radonin pääsyä ja vaikuttaa samalla energiatehokkuuteen.Nuolet kuvaavat lämpimän ja kylmän ilman virtausta sekä radonin liikkumista. Radontiivistetty lattian reuna estää radonin pääsyä ja vaikuttaa samalla energiatehokkuuteen.
 
Julkaistu
27.12.2011