Sähkösopimus

Mistä tiedän, että uusi sähkösopimukseni on tullut voimaan?

Tyypillisesti noin 2-4- viikon kuluessa tilauksen tekemisestä saat uudelta sähkönmyyjältä sopimusvahvistuksen, jossa vahvistetaan uuden sähkösopimuksen sisältö.

Millainen sähkösopimus minun kannattaa tehdä?

Sähkösopimuksilla on useita ominaisuuksia, jotka erottavat ne toisistaan. Ei ole olemassa yhtä sopimusta, joka sopisi parhaiten kaikille. Kuluttajia kiinnostaa tutkimustemme mukaan eniten sähkön hinta, mutta myös sopimuksen määräaikaisuudella, hintavakaudella, tuotantotavoilla sekä sopimukseen kuuluvilla lisäpalveluilla on merkitystä.

Oman sähkönkäyttösi jakautumisella on myös suuri merkitys siihen, minkä tyyppinen sopimus kannattaa valita. Esimerkiksi sähkölämmittäjän kannattaa hyödyntää tuotteita, joissa hinta on edullinen silloin, kun sähkölämmitys on päällä.

Kun täytät sähkövertailu.fi:ssä kysyttävät tiedot huolellisesti, saat palvelusta valittavaksesi tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset.

Mitä määräaikainen sopimus tarkoittaa?

Määräaikainen sopimus on voimassa sopimuksessa määrätyn ajan. Sähkön myyntituotteen hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Tavallisimmat määräajat ovat vuosi ja kaksi vuotta.

Miten voin tarkistaa millainen sähkösopimus minulla tällä hetkellä on?

Nykyisen sopimuksen tekemisen jälkeen olet saanut sähköyhtiöltäsi sopimusvahvistuksen, jossa kerrotaan sähkösopimuksesi yksityiskohdat. Voit myös kysyä asiaa sähköyhtiöltäsi soittamalla asiakaspalveluun tai kysymällä sitä yhtiön nettisivujen kautta.

Voiko sähköyhtiö muuttaa toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta?

Sähköyhtiö voi muuttaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa. Hinnan muutoksesta on ilmoitettava vähintään kuukautta ennen hinnan voimaan tulemista. Osa yhtiöistä tarkastaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa ylös tai alas säännöllisesti ennalta tiedotettuina ajankohtina.
 
Julkaistu
2.12.2011