• Etusivu
  • Energia

Sähkösopimus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.12.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Mistä tiedän, että uusi sähkösopimukseni on tullut voimaan?

Tyypillisesti noin 2-4- viikon kuluessa tilauksen tekemisestä saat uudelta sähkönmyyjältä sopimusvahvistuksen, jossa vahvistetaan uuden sähkösopimuksen sisältö.

Millainen sähkösopimus minun kannattaa tehdä?

Sähkösopimuksilla on useita ominaisuuksia, jotka erottavat ne toisistaan. Ei ole olemassa yhtä sopimusta, joka sopisi parhaiten kaikille. Kuluttajia kiinnostaa tutkimustemme mukaan eniten sähkön hinta, mutta myös sopimuksen määräaikaisuudella, hintavakaudella, tuotantotavoilla sekä sopimukseen kuuluvilla lisäpalveluilla on merkitystä.

Oman sähkönkäyttösi jakautumisella on myös suuri merkitys siihen, minkä tyyppinen sopimus kannattaa valita. Esimerkiksi sähkölämmittäjän kannattaa hyödyntää tuotteita, joissa hinta on edullinen silloin, kun sähkölämmitys on päällä.

Kun täytät sähkövertailu.fi:ssä kysyttävät tiedot huolellisesti, saat palvelusta valittavaksesi tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset.

Mitä määräaikainen sopimus tarkoittaa?

Määräaikainen sopimus on voimassa sopimuksessa määrätyn ajan. Sähkön myyntituotteen hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Tavallisimmat määräajat ovat vuosi ja kaksi vuotta.

Miten voin tarkistaa millainen sähkösopimus minulla tällä hetkellä on?

Nykyisen sopimuksen tekemisen jälkeen olet saanut sähköyhtiöltäsi sopimusvahvistuksen, jossa kerrotaan sähkösopimuksesi yksityiskohdat. Voit myös kysyä asiaa sähköyhtiöltäsi soittamalla asiakaspalveluun tai kysymällä sitä yhtiön nettisivujen kautta.

Voiko sähköyhtiö muuttaa toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta?

Sähköyhtiö voi muuttaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa. Hinnan muutoksesta on ilmoitettava vähintään kuukautta ennen hinnan voimaan tulemista. Osa yhtiöistä tarkastaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa ylös tai alas säännöllisesti ennalta tiedotettuina ajankohtina.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox 125 MV
Ilmanvaihto uusiksi osana omakotitalon energiaremonttia
Mika Airaksela teki kesällä 2021 omakotitaloonsa lämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihdon remontin, sillä talo kulutti energiaa lämmitykseen enemmän kuin mitä oli tarpeen. Vanha poistoilmalämpöpumppu oli tullut käyttöikänsä loppuun ja lisäksi se oli alimitoitettu 176 neliöiseen taloon. Etenkin pakkasjaksoilla kone kävi koko ajan ja kulutti sähköä lisätehoksi. Ennen remonttia Airakselan omakotitalo kulutti energiaa taloussähköineen oli noin 24 000–25 000 kWh.
20219_72740.jpg
Näillä vinkeillä suojaat kotisi asuntomurroilta lomasi aikana
Lomakausi on täydessä vauhdissa, ja moni viettää loman kodin ulkopuolella mökillä tai matkoilla. Asuntomurtojen määrät ovat kasvaneet viime vuosina erityisesti loma-aikoina. Yale Smart Living -tuoteryhmäpäällikkö Markku Ryynänen Abloy Oy:sta antaa vinkit, joiden avulla asuntomurroilta voi suojautua.Suomalaisista pientaloasujista 33 % murehtii poissa ollessaan, onko oma koti kunnossa.* Eikä ihme, sillä vuoden 2018 elokuussa asuntomurtojen määrän uutisoitiin kasvaneen jopa 20 prosentilla. Asuntomurtoja tehdäänkin tyypillisesti juuri kesälomakaudella, asukkaiden ollessa pitkiä aikoja poissa kotoa.
202212_80431.jpg
Puhdas, luonnon­läheinen ja terveellinen koti massiivipuusta eli CLT-rakenteisena
Puhtaus, luonnonläheisyys ja terveellisyys – ovatko edellä mainitut arvot tärkeitä sinulle? Tärkeä osa elämäämme on koti, jossa olisi hyvä olla ja elää. Oman kodin toteutuksessa saa toteuttaa myös omia arvojaan. Mutta miten esimerkiksi puhtaus, luonnonläheisyys ja terveellisyys voi toteutua kodin rakentamisessa?
2429_466759743_201471414437.jpg
Kurkista tunnelmia Asuntomessuilta
Asuntomessutjärjestetään vuonna 2014 Jyväskylän Äijälänrannassa.Nähtävillä on kaikkiaan yli 40 erilaista kohdetta, joista voi hakea itselleen vinkkejä sekä rakentamiseen että sisustamiseen. Moni-ilmeinen messualue yhdistelee luonnonläheistä asumista kaupunkiasumiseen.Alueen asemakaava mahdollisti monipuolisen asuinalueen toteutumisen. Tulevaisuudessa tällä Äijälänrannan asuinalueella tuleekin asumaan noin 800 - 1000 asukasta.Tässä tarjolla muutamia tärppejä Asuntomessuilta!
20097_17608.jpg
Valkeakosken asuntomessuilta vinkkejä piharakentamiseen
Heinäkuun 10. päivä avautuvilla asuntomessuilla nähdään väljiä pihoja, joissa on tilaa niin lasten leikeille, oleskelulle kuin hyötykasvillisuudelle. Messukävijät voivat hakea vinkkejä paitsi messutalojen pihoilta myös maksuttomalta pihaklinikalta ja terassien rakentamistyönäytöksistä.– Messututkimuksistamme ilmenee, että yhä suurempi osa asuntomessukävijöistä on kiinnostunut erityisesti piharakentamisesta. Lähes viidennes messuvieraista ilmoittaa messuille tulonsa syyksi piharakentamisen. Haluamme vastata kävijöiden tarpeisiin, joten asuntomessuilla tarjotaan tänä vuonna muun muassa ensimmäistä kertaa piharakentamisen neuvontapalvelua. Maksuttomalta pihaklinikalta saa vinkkejä niin uuteen kuin vanhaankin pihaan. Keskiviikkoisin ja lauantaisin messuilla järjestetään puolestaan terassien rakentamistyönäytöksiä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.Uutta on myös Viherympäristöliitto ry:n, Viheraluerakentajat ry:n ja Viheraluesuunnittelijat ry:n kanssa yhteistyössä kehitetty pihakonsepti, joka on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön osassa tämän vuoden messukohteita. Konseptia sovelletaan kohteissa 1 (Kodikas), 10 (Valokaari 119), 25 (Mustarastas) ja 37 (Onska), joiden pihanäytteilleasettaja esittelee kohteiden piharatkaisuja ulkonäyttelyalueella.
20212_66247.jpg
Onko teräshormi turvallinen? - vastauksia polttaviin kysymyksiin
Erilaisten hormien materiaaleista, niiden toimivuudesta ja asennuksesta riittää keskusteltavaa. Eteenkin teräshormit ovat nousseet esille. Liikkeellä on väärää tietoa, myyttejä ja kertomuksia epäonnistumisista. Artikkeliin on kerätty muutamia päivän polttavia kysymyksiä teräshormeihin liittyen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton