Sähkön kilpailuttaminen

Miten sähkön kilpailuttaminen tapahtuu?

Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu vertaamalla sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sähkönmyyntisopimus valitun sähkönmyyjän kanssa. Suomessa sähköyhtiöt hoitavat sähkönmyyjän vaihtamiseen liittyvät toimenpiteet keskenään.

Helpoiten voit kilpailuttaa sähkösi käyttämällä Sähkövertailu.fi -palvelua, jossa on esillä koko Suomen sähkötarjonta. Mikäli olet muuttamassa, voit valtuuttaa uuden sähkönmyyjän katkaisemaan myös vanhan sähkösopimuksesi.

Maksaako kilpailuttaminen?

Kilpailuttaminen ja sähkönmyyjän vaihtaminen on maksutonta, jos vaihdat myyjää ensimmäisen kerran tai edellisestä myyjänvaihdosta on kulunut vähintään vuosi. Jos vaihdat myyjää useammin kuin kerran vuodessa, voi paikallinen jakeluverkkoyhtiösi laskuttaa oman hinnastonsa mukaisen maksun myyjän vaihtumisen vuoksi tehtävästä sähkömittarin lukemisesta.

Voinko ostaa sähköni keneltä haluan?

Voit ostaa sähköä miltä tahansa sähkönmyyjältä, joka tarjoaa tuotteitaan kohteeseesi. Palvelussa ovat mukana kaikki Suomen sähkönmyyjät, mutta jotkut sähkönmyyjät tarjoavat sähkötuotteitaan vain rajatulle alueelle.

Vaikuttaako etäluenta kilpailuttamiseen?

Voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi riippumatta siitä, onko sinulla automaattisesti luettava sähkömittari vai luetaanko mittarisi edelleen manuaalisesti.

Jos sinulla on etäluettava sähkömittari, mikä tahansa tarjolla oleva sähkötuote soveltuu sinulle. Etäluettava mittari mittaa sähkönkulutukseksi jokaisen tunnin osalta erikseen. Vanhoissa mittareissa sähkönkulutuslukema kertyi yhteen tai kahteen laskuriin. Tällöin esimerkiksi yösähkön mittaaminen edellytti mittaria, jossa on kaksi laskuria. Toiseen kertyi päiväajan (kalliimpi) energia ja toiseen yöajan (edullisempi) energiamäärä kilowattitunteina (kWh).
 
Julkaistu
2.12.2011