Koulutusta suunnittelusta käytännön toteutukseen

TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat keittiösuunnittelukurssi ja asbestityökurssi.

Tutustu koulutuskalenteriin

Keittiösuunnittelu

Kesto: 2 päivää

Kuvaus:
Kurssilla perehdytään muun muassa keittiön toimivuuden suunnitteluun sekä kodinkoneiden hoitoon ja valintaan. Päiväkurssilla suunnitellaan lisäksi keittiö Winner-suunnitteluohjelmalla.

Koulutuspaikka:
Kiljavantie 6, Rajamäki

Hakeminen:
Suoraan oppilaitokseen viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua.
Haku päättyy 19.01.2012 ja koulutus alkaa 25.01.2012.

Asbestityöt

Kesto: Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaan suunniteltu koulutus kestää 2,5 päivää + näytön, josta annetaan erillinen todistus.

Kuvaus:

Kohderyhmä
Koulutukseen voivat hakeutua rakennuksilla työskentelevät, purkutöitä tekevät työntekijät ja työnjohtajat. Valtioneuvoston päätös asbestityöstä edellyttää, että asbestipurkutyötä suorittavalla työnantajalla on työsuojeluviranomaisten valtuutus ko. työhön. Edellytyksenä valtuutuksen myöntämiselle on mm. että työnantaja käyttää asbestipurkutyöhön koulutettua työnjohtoa ja työntekijöitä, käyttää purkutyössä työsuojeluviranomaisten hyväksymiä laitteita ja työmenetelmiä ja noudattaa asbestipurkutyössä työsuojeluviranomaisten vahvistamia turvallisuusmääräyksiä.

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy tekemään asbestipurkutyötä turvallisesti ja työsuojeluviranomaisten hyväksymällä tavalla.

Koulutuksen sisältö
- Asbestia sisältävät materiaalit
- Asbestipölyn aiheuttamat terveydelliset haitat
- Asbestia koskeva lainsäädäntö
- Asbestityömaan valmistelevat työt
- Jätteiden käsittely
- Työmaavalvonta ja hallinto
- Suunnitteluharjoitus
- Suojalaitteet ja niiden käyttö
- Käytännön tietoa asbestinpoistosta
- Suojausten rakentaminen
- Asbestinpoistoharjoitus
- Kohdepoistoharjoitus

Hakeminen:
Haku päättyy 03.01.2012 ja koulutus alkaa 17.01.2012.
 
Julkaistu
5.12.2011