Pesuallas toivottaa tervetulleeksi pesulle!

Kylpyhuoneen remontointi on haasteellista, koska tutkimusten mukaan suomalaisissa kodeissa eniten parannettavaa on juuri kylpyhuoneissa. Uutta ilmettä kylpyhuoneeseen saa nopeasti, kun pesuallas vaihdetaan uuteen.

Lue lisää IDO-pesualtaista

Tilaa pesuallas edullisesti Jäsentukusta!

Tasossa oleva pesuallas on ilo niin silmälle kuin siivojallekin, sillä sen saumaton, lasinsileä pinta on helppo pitää puhtaana.Tasossa oleva pesuallas on ilo niin silmälle kuin siivojallekin, sillä sen saumaton, lasinsileä pinta on helppo pitää puhtaana.
Perinteinen pesuallas on toimiva ratkaisu pieniinkin tiloihin. IDO Seven D -sarjan tuotteilla luot viimeistellyn tyylin tilaan.Perinteinen pesuallas on toimiva ratkaisu pieniinkin tiloihin. IDO Seven D -sarjan tuotteilla luot viimeistellyn tyylin tilaan.

Suunnittele mieleisesi

Aloita miettimällä haluatko ison kylpyhuoneprojektin, jossa pesuallas ja muut kylpyhuoneen kalusteet vaihatavt täysin paikkaansa? Vai toteutatko remontin pienellä budjetilla jolloin kylpyhuoneen pohjaratkaisua ei tarvitse muuttaa.

Kylpyhuoneen tulisi olla miellyttävä huone, koska sieltä päivä alkaa ja päättyy. Tuotteiden sijoittelussa on mietittävä ennen kaikkea tilassa suoritettavat toiminnot, käytettävissä oleva tila itsessään, rakenteet sekä vesi- ja viemäripisteet. Rajoituksista kannattaa olla tietoinen, mutta ne eivät saa tappaa luovaa suunnittelua.

Pesuallas valitaan mittojen mukaan

Kun valitset pesuallasta, tilan mitat ratkaisevat allaskoon. Jos haluat pesualtaan kalusteiden kanssa, allaskoko määrittelee kalustemahdollisuudet. Valittavanasi on pieniin tiloihin sopivista käsienpesualtaista aina näyttäviin designaltaisiin.

Pesualtaan paikka määräytyy yleensä vesi- ja viemäriputkien mukaan. Toki niidenkin kulkua voidaan muuttaa, mutta usein allas on helpointa sijoittaa sinne, minne putket valmiiksi kulkevat. Pesualtaiden suositeltava asennuskorkeus on 800–900 mm. Yleisimmin altaat asennetaan niin, että yläreuna on n. 850 mm:n korkeudella lattiasta.

Monta tapaa sijoittaa pesuallas

IDO-altaat jaetaan neljään ryhmään: perinteisiin altaisiin, tasoaltaisiin, malja-altaisiin ja upotettaviin altaisiin. Perinteinen pesuallas kiinnitetään seinään ja sen alla on usein allaskaappi. Kaapin sijaan pesualtaan alle voi sijoittaa allasjalan tai seinäkuvun, mikä tukee allasta ja tarjoaa näkösuojaa putkille.
Tasoaltaassa varsinaisen allassyvennyksen
ympärillä
on laskutilaa, ja
kokonaisuus muodostaa
alla olevan
kaapin kannen.Tasoaltaassa varsinaisen allassyvennyksen ympärillä on laskutilaa, ja kokonaisuus muodostaa alla olevan kaapin kannen.

Tasoaltaassa varsinaisen allassyvennyksen ympärillä on laskutilaa, ja kokonaisuus muodostaa alla olevan kaapin pöytätason. Malja-allas asennetaan alakaapin tason päälle kuten vanhanaikainen pesuvati. Upotettava allas asennetaan allaskaapin pöytätasoon sahattuun aukkoon joko ylä- tai alakautta. Todella pienissä kylpyhuoneissa kannattaa harkita kulmaan asennettavaa allasta.

Altaat vasemmalta oikealle: perinteinen pesuallas, tasoallas, malja-allas ja upotettava pesuallas.Altaat vasemmalta oikealle: perinteinen pesuallas, tasoallas, malja-allas ja upotettava pesuallas.

Altaan on kestettävä arkea

Kylpyhuoneen pesuallas joutuu elämänsä aikana melkoisen koville. Siinä pestään autoremontissa likaantuneet kädet ja pikkupyykit, eivätkä käytetyt aineet aina ole hellävaraisimmasta päästä. Siksi altaan on kestettävä kovaakin kulutusta. Myös altaan kiinnityksen on oltava tukeva. Kylpyhuoneesi seinän rakenne määrää, pärjäätkö ruuvikiinnityksellä vai tarvitseeko allaskannakkeet. IDO-pesualtaat ovat lasitettua posliinia. Se on helppo pitää puhtaana ja pysyy hyvän näköisenä vuodesta toiseen. Posliini on luonnonmateriaalia, siksi pesualtaiden mitoissa saattaa esiintyä pientä vaihtelua (+/-2 %). Se on hyvä muistaa, kun mittailet uuden altaasi paikkaa.

IDO Shape 600 -tasoallas, leveys 600, syvyys 330/435.IDO Shape 600 -tasoallas, leveys 600, syvyys 330/435.
IDO Wave
tasoallsts
on saatavana 600, 900
ja 1200 mm:n
levyisenä.IDO Wave tasoallsts on saatavana 600, 900 ja 1200 mm:n levyisenä.

Tilaa Jäsentukusta!

Nyt sinulla on mahdollisuus tilata pesuallas edullisesti Jäsentukusta.

Tilaa pesuallas edullisesti tästä
 
Julkaistu
4.4.2013