Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla

Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.

Mitä kylpyhuoneryhmän ostajan tulisi ottaa huomioon valintaa tehdessään?

Näkyvin osa sisustusta syntyy yleensä kaapistoista ja niiden väreistä. Jos kaipaat päivääsi piristystä, valitse värikkäät tai korkeakiiltoiset ovet. Jos haluat hillittyä tyyliä, tutustu puunsävyisiin ovivaihtoehtoihin.

Puun elävyys tekee siitä kauniin. Sen ulkonäkö voi vaihdella esimerkiksi puun iän ja kasvupaikan mukaan. Kotiin toimitettujen puukalusteiden värisävyt ja syykuviot voivat näin ollen erota hieman kuvastossa tai myymälässä esillä olevista kalusteista. Vuosien myötä puun väri saattaa syvetä ja muuttua tummemmaksi. Värit ja materiaalisuosikit ovat tietenkin makukysymyksiä, mutta kaapistojen sijoittelussa kyse on ennen kaikkea toimivuudesta.

Kannattaa myös huomioida, onko kalusteen runko valmiiksi koottu vai ei. IDO kaapistojen rungot toimitetaan valmiiksi koottuina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten niiden asentaminen on helppoa ja nopeaa.
Puu on materiaalina lämmin ja elävä. IDO Trend-sarjan puunsävyiset värivaihtoehdot ovat musta saarni ja pähkinäPuu on materiaalina lämmin ja elävä. IDO Trend-sarjan puunsävyiset värivaihtoehdot ovat musta saarni ja pähkinä
Kalusteet asennetaan pääasiassa seinälle tai seinää vasten, ja tapauskohtaisesti on tärkeää huomioida tukijalkojen tarve. Tukijalkojen käyttö on suositeltavaa erityisesti raskaimpien kaappien asennuksissa.

Lisätietoa IDO-kylpyhuonekaapistoista...

Miten lähteä liikkeelle?

Kylpyhuoneen suunnittelu kannattaa aloittaa piirtämällä käytössä olevasta tilasta pohjakuva esimerkiksi ruutupaperille. Merkitse piirrokseen ovet, ikkunat, vesijohdot ja viemäreiden paikat. Suihkun ja wc: n paikat määräytyvät yleensä putkituksen mukaan, mutta kaapistoja voit asetella vapaammin. Jos et ole aivan varma, millaisen tunnelman kylpyhuoneeseesi haluat, kerää lehdistä kuvia erilaisista sinua miellyttävistä vaihtoehdoista. Tutki kuvia tarkasti, ja mieti, mikä niissä sinua viehättää. Onko se seinien ja lattian väri, valaistus, kaapistojen materiaali vai ammeen tai suihkukaapin rohkea muoto?

Mitä pienempi kylpyhuoneesi on, sitä tärkeämpää suunnittelu on. Oikeilla kalusteilla pikkuisestakin tilasta saa toimivan. Jos haaveilet ammeesta, säästät tilaa yhdistämällä siihen kylpyammeseinän. Silloin et tarvitse erillistä suihkukaappia tai -nurkkaa ja voit toteuttaa unelmasi pienessäkin kylpyhuoneessa.

Kylpyhuoneremontti kannattaa aina teettää ammattilaisella. LVI-alan ammattilainen hallitsee mm. kosteussulkujen sekä kaatojen toteutuksen ja sähköasennuksissa jo lakikin velvoittaa käyttämään sähkömiestä.

Korkeakiiltoinen musta tuo tyylikkyyttä kylpyhuoneeseen.
IDO Trend.Korkeakiiltoinen musta tuo tyylikkyyttä kylpyhuoneeseen. IDO Trend.
IDO Select sarja lisää väriä kylpyhuoneeseen. Voit
valita kylpyhuoneesi ilmeen lähes 2000 NCS-väristä.IDO Select sarja lisää väriä kylpyhuoneeseen. Voit valita kylpyhuoneesi ilmeen lähes 2000 NCS-väristä.

Miten paljon tarvitaan tilaa säilytykselle? Entä laskutilaa?

Harvassa kodissa on liikaa säilytystilaa, siksi sitä kannattaa tuoda kylpyhuoneeseenkin niin paljon kuin tila sallii. Kylpyhuonekaapiston voi valita leveyden mukaan ja IDO Select –sarjassa myös syvyyden mukaan, jotta kaiken vapaan tilan saa varmasti hyödynnettyä. Kaapistot ovat myös tärkeä sisustuselementti, joiden avulla tilaan saa haluamansa tyylin. Kätevä ratkaisu säilytystilan lisäämiseksi ovat myös seinäkaapit, joiden avulla voi hyödyntää esim. wc-istuimen yläpuolella olevan tyhjän tilan. Laskutila on kylpyhuoneessa arvossaan, koska tiloissa käsitellään ja säilytetään erilaisia pulloja ja purnukoita päivittäin. Jos halutaan reilusti laskutilaa, kannattaa valita esim. keraaminen tasoallas tai sisustaa kylpyhuone lasihyllyillä.

Poissa silmistä, mutta silti saatavilla. IDO Seven
D-sarjan laatikoihin saat kylpyhuoneessa tarvittavat
tavarat mukavasti järjestykseen.Poissa silmistä, mutta silti saatavilla. IDO Seven D-sarjan laatikoihin saat kylpyhuoneessa tarvittavat tavarat mukavasti järjestykseen.

Miten materiaalit vaikuttavat tuotteen hintaan?

Kaapistojen materiaaleissa edullisin ja myös suosituin vaihtoehto on klassisen tyylikäs valkoinen sileänä tai fasettihiottuna. Arvokkain materiaali taas on tämän hetken trendivaihtoehto eli korkeakiiltoinen pinta, jota IDOlta saa mustana ja valkoisena. Sille välille asettuvat erilaiset puun sävyt. IDO Select –sarjan vapaavalintainen värivaihtoehto on myös materiaaleissa edullisemmasta päästä ja maalauttamalla kaapistot vapaavalintaisella NCS-värillä saa kaappeihin juuri se oman lempisävyn. Kaikki IDOn kylpyhuonekalusteet on käsitelty kosteutta kestäviksi, mikä luonnollisesti nostaa tuotteiden hintaa, mutta käsittelyn ansiosta ne ovat pitkäikäinen ja laadukas vaihtoehto kylpyhuoneisiin.
 
Julkaistu
15.11.2011