• Etusivu
  • Rakentaminen

"Kaupungin oikealle laidalle"

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 14.11.2011
1874_629265302_2011111112018.jpg

Asemapiirros

… voisi perheen äiti todeta. Äidin unelmana oli palata lapsuuden maisemiin. Kun vielä sopiva tonttikin löytyi, paluu äidin lapsuuden kaupunginosaan on kohta totta. Tulevan kodin paikka on lähellä koulua, päiväkotia sekä isovanhempia. Lisäksi matka keskustaan, lähikauppaan ja vanhempien työpaikoille on lyhyt.

Perheellä on asunut kaksikerrosratkaisutalossa ja todennut sen heille sopimattomaksi. Siispä lähdettiin liikkeelle yksikerrosratkaisusta. Sen on todettu olevan käytännön kannalta parempi mm. siivouksen ja talon toimivuuden kannalta. Lisäksi perheen aikuiset totesivat portaiden vievän pinta-alaa molemmista kerroksista.

Kastelli-talomalliston talo valikoitui kokemuksen kautta. Aiemmin oli rakennutettu Kastelli-talo. Talo oli muuten toimiva, kerroksia vaan oli liikaa. Talopaketin tilaus, toimitus ja pystytys sujuivat ongelmitta; kun kerran kaikki toimi, miksi vaihtaa riskien pelossa toiseen talotoimittajaan?

Piirustukset

1874_629265302_201111111229.jpg
Pohjapiirros

Rakennusluvan jälkeen kaivetaan

Rakennusprojekti alkaa suunnittelulla. Kun toiveita vastaava rakennuksen pohja on saatu aikaiseksi ja suunnittelija on sen piirtänyt puhtaaksi, rakennuslupakuvat toimitetaan Rakennusvalvontaan. Kun luvat on saatu ja aloituskokous pidetty, käydään tontilla toteamassa nykyinen tilanne ja siitä aiheutuvat toimenpiteet - puunkaato, kallion räjäytys, vanhan rakennuksen purku. Toisilla tonteilla riittää pelkkä pintamaan poisto. Pintamaata poistetaan perustusten vaatiman korkeuden verran. Pintamaan poiston jälkeinen täyttö tähtöää kapillaarisen vedennousun estämiseen sekä maapinnan kantavuuden parantamiseen.

1873_629265264_2011111182055.jpg
Tontti on pitkänmallinen, lyhyt sivu on tien suuntaan.
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20092_14873.jpg
Asuntomarkkinapäivillä orastavaa toiveikkuutta
Suomen Asuntotietokeskuksen vuosittain järjestämä Asuntomarkkinat –huippuseminaari järjestettiin nyt varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Maailmantalouden ravistelut näkyvät vahvasti myös suomalaisessa asuntorakentamisessa. Tilannetta ja näkymiä tarkasteltiin Kalastajatorpalla koko päivän kestäneessä seminaarissa, jossa lukuisat alan vaikuttajat arvioivat asuntomarkkinoiden tilaa ja tulevaisuutta omien yrityksiensä tai yhteisöjensä näkökulmista.
20226_78836.jpg
Huolehdi työtasot kuntoon niin sisällä kuin ulkonakin
Jokaisen keittiöön kuuluu olennaisena osana työtasot. On keittiö sitten kodin sisätiloissa tai ulkona, tarvitsee työtaso oikeanlaisen pintakäsittelyn kestääkseen käyttöä ja kulutusta.
Saostuskaivo tyhjennys
Saostuskaivot eivät puhdista jätevesiä
Monessa vanhassa kiinteistössä jätevedet käsitellään ainoastaan saostuskaivoissa. Pelkät saostuskaivot, uudetkaan, eivät puhdista jätevesiä vaatimusten mukaisesti. Suurin osa jätevesien lika-aineista jatkaa matkaa saostuskaivokäsittelyn jälkeen. Lika-aineet päätyvät useimmiten avo-ojaan ja sitä kautta lähimpään vesistöön, pahimmillaan pohjaveteen tai kaivoon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton