”Kaupungin oikealle laidalle”

… voisi perheen äiti todeta. Äidin unelmana oli palata lapsuuden maisemiin. Kun vielä sopiva tonttikin löytyi, paluu äidin lapsuuden kaupunginosaan on kohta totta. Tulevan kodin paikka on lähellä koulua, päiväkotia sekä isovanhempia. Lisäksi matka keskustaan, lähikauppaan ja vanhempien työpaikoille on lyhyt.

Perheellä on asunut kaksikerrosratkaisutalossa ja todennut sen heille sopimattomaksi. Siispä lähdettiin liikkeelle yksikerrosratkaisusta. Sen on todettu olevan käytännön kannalta parempi mm. siivouksen ja talon toimivuuden kannalta. Lisäksi perheen aikuiset totesivat portaiden vievän pinta-alaa molemmista kerroksista.

Kastelli-talomalliston talo valikoitui kokemuksen kautta. Aiemmin oli rakennutettu Kastelli-talo. Talo oli muuten toimiva, kerroksia vaan oli liikaa. Talopaketin tilaus, toimitus ja pystytys sujuivat ongelmitta; kun kerran kaikki toimi, miksi vaihtaa riskien pelossa toiseen talotoimittajaan?

Piirustukset

Rakennusluvan jälkeen kaivetaan

Rakennusprojekti alkaa suunnittelulla. Kun toiveita vastaava rakennuksen pohja on saatu aikaiseksi ja suunnittelija on sen piirtänyt puhtaaksi, rakennuslupakuvat toimitetaan Rakennusvalvontaan. Kun luvat on saatu ja aloituskokous pidetty, käydään tontilla toteamassa nykyinen tilanne ja siitä aiheutuvat toimenpiteet - puunkaato, kallion räjäytys, vanhan rakennuksen purku. Toisilla tonteilla riittää pelkkä pintamaan poisto. Pintamaata poistetaan perustusten vaatiman korkeuden verran. Pintamaan poiston jälkeinen täyttö tähtöää kapillaarisen vedennousun estämiseen sekä maapinnan kantavuuden parantamiseen.

 
Julkaistu
15.11.2011