• Etusivu
  • Talo

Ulos asennettavan sähkökeskuksen on kestettävä sään armoilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 04.11.2011Päivitetty 07.11.2011
201111_28479.jpg

Keskuksen asennusvaihtoehdot

Vapaa-ajan asuntoon ja omakotitaloon

ABB:n kotimaiset mittauskeskukset on tehty kestämään kovissa olosuhteissa ja sulautumaan ympäristöönsä. Rakennusprojektin alkaessa mittauskeskus pystytetään usein ensimmäisenä tontille.

Näpsä plus -mittauskeskuksen voit sijoittaa heti oikealle paikalleen, jolloin säästyt keskuksen myöhemmältä siirtämiseltä ja uudelleen asentamiselta. Näpsä plus -mittauskeskus on varustettu kahdella maadoitetulla pistorasialla ja voimapistorasialla. Voit yhdistää niihin kellokytkimen esimerkiksi auton lämmitystä tai pihavaloja ohjaamaan.

Kaikki keskuksen pistorasiat ovat vikavirtasuojattuja. Vikavirtasuojakatkaisija voi pelastaa tapaturmalta johto- tai laitevaurion sattuessa. Jokaisessa mittauskeskuksessa on varattu tila sisäänrakennetulle Stotz-ylijännitesuojalle. Se estää tehokkaasti salaman iskun tai kytkentäylijännitteiden siirtymisen sähköverkkoon. man iskun tai kytkentäylijännitteiden siirtymisen sähköverkkoon. Vaurioalttiit sähkölaitteesi, kuten tietokoneet ja televisiot ovat ylijännitesuojan ansiosta turvassa.

Sinkitystä teräslevystä tehty, laadukkaasti maalattu mittauskeskus pärjää niin meren rannalla suolaisessa kosteudessa kuin pohjoisen pakkastuiskuissakin.

Mittauskeskukset ovat asennusvalmiita kokonaisuuksia, jotka tarjoavat toimivan ratkaisun sekä omakoti- että mökkirakentamiseen. Ne soveltuvat niin putkelliseen kuin putkettomaan asennukseen. Voit asentaa sen pintaan tai upottamalla, sisälle tai ulos. Päätyessäsi mittauskeskukseen nautit lämmöstä ja huolettomuudesta - mittauskeskus antaa elämänvirtaa!

Sähköllinen idylli veden äärellä.
Sähköllinen idylli veden äärellä.
ABB Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
201210_32656.jpg
ASTA RAKENTAJA 2013
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-10.2.2013Asta Rakentaja 2013 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!Tulosta pääsylippu tästä
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Ikkuna-aukon kaventaminen ja korottaminen?
Kysymys:Puurunkoisessa 60-luvun talossa olisi tarkoitus tehdä makuuhuoneen ulkoseiniin lisäeristys ja vaihtaa 70-luvun kaksinkertaiset ikkunat uudempiin. Lyhyemmän seinän nykyinen ikkuna on karmeineen 1100mm x 1500mm, mihin tulisi 1400mm x 1200mm ja pidemmän seinän ikkuna on karmeineen 1100mm x 3350mm (3 ikkunaa vierekkäin samoissa karmeissa), mihin tulisi 1400mm x 1800mm. Syvyys kasvaa uusissa ikkunoissa 10mm. Miten toimia? Kannattaako aukko suurentaa ylöspäin? Julkisivuun ajattelin tehdä "vale ikkunaluukut", kun aukko pienenee pidemmässä seinässä niin paljon. Lyhyemmässä seinässä saan varmaan korjattua verhouslaudalla. Tarvitsenko rakennusluvan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton