Ohjelmoitava järjestelmä talosi mukavuudeksi toiveittesi mukaan

Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan enemmän kuin koskaan: energiansäästöä, luotettavuutta, muunneltavuutta ja turvallisuutta. KNX -taloautomaatio on standardi (ISO/IEC 14543), joka täyttää nämä vaatimukset. Järjestelmällä voidaan ohjata valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esim. markiiseja. Yhteensopivia tuotteita valmistaa yli 200 laitevalmistajaa.

Ohjaus oman tarpeen mukaan

Ohjelmoitava järjestelmä rakentuu yksilöllisten toiveittesi mukaiseksi. Asuminen on yksilöllisempää, kun voit ohjata kotisi lämmitystä, jäähdytystä ja ilmastointia omien tarpeidesi mukaan.

Vain yhden painalluksen takana

Aamulla herätessäsi painat vain yhtä painiketta ja sytytät valot makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja keittiöön. Toisella painikkeella sammutat illalla kaikki valot huoneista ja voit aktivoida liiketunnistimet käyttöön yöajaksi. Kun tulet kotiin illalla, syttyvät pihan, autotallin, tuulikaapin, eteisen sekä keittiön valot, eikä niitä tarvitse enää erikseen sytyttää. Jos on riittävän valoisaa, eivät valot syty lainkaan.

Ohjelmoitava järjestelmä rakentuu yksilöllisten toiveittesi
mukaiseksi.Ohjelmoitava järjestelmä rakentuu yksilöllisten toiveittesi mukaiseksi.

Turvaa

Liiketunnistimet sytyttävät valot haluamiisi huoneisiin ja esim. portaikkoon. Palovaroitin- tai kosteusvalvontajärjestelmä lähettää tarvittaessa hälytyksen haluamiisi puhelinnumeroihin. Hälytyksen tapahduttua päävesijohto voidaan sulkea ja tarvittavat sähköiset laitteet kytkeä pois. Vastaavasti murtohälytyksen aktivoiduttua voi ohjausjärjestelmä sytyttää kaikki valot ja jopa vilkuttaa ulkovaloja kiinnostuksen herättämiseksi.

Omakotitalon malliratkaisu KNX-järjestelmälläOmakotitalon malliratkaisu KNX-järjestelmällä

Säästöä asumiskuluihin

Kotisi huoneet ovat lämmitettyinä silloin, kun todella käytät niitä. Voit asettaa erilaiset lämpötilat lastenhuoneisiin, kirjastoon, olohuoneeseen tai vierashuoneeseen. Yön ajaksi voit laskea makuuhuoneiden lämpötilan asetusarvoa kahdella asteella ja silti herätä mukavassa lämpötilassa taas aamulla. Kun poistut kotoasi ja aktivoit murtohälytysjärjestelmän, myös haluamiesi huoneiden lämpötilaa pudotetaan. Huoneiden lämpötilan lasku yhdellä asteella merkitsee viiden prosentin säästöä lämmitysenergiassa. Vaikutus näkyy nopeasti säästönä lämmityskustannuksissa.
 
Julkaistu
8.11.2011