Lasitetulle terassille kevät saapuu aikaisemmin

Terassilasitus tekee terassista suojaisan, turvallisen ja siistin tilan. Veden, lumen, syksyn lehtien ja erilaisten pienhiukkasten pääsy terassille vähenee huomattavasti. Lukittava lasiterassi on turvallinen paikka säilyttää talviurheiluvälineitä turvallisesti. Terassilasitus on hankalasti murrettavaa turvalasia.

Lasiterassi on tila, jonne kevät saapuu aikaisemmin ja syksy myöhemmin. Terassilasit näyttävät vain säiden parhaat puolet. Lasitettu terassi on suojaisa paikka, jossa rankkasadekin voi olla mukava elämys.

Lue lisää Lumon lasiterasseista

Esimerkiksi vapaa oleilu ja viherkasvien kasvattaminen ovat lasiterassien luontevia käyttötapoja. Lasiterassilla on mukava viettää aikaa myös viileämmällä säällä.Esimerkiksi vapaa oleilu ja viherkasvien kasvattaminen ovat lasiterassien luontevia käyttötapoja. Lasiterassilla on mukava viettää aikaa myös viileämmällä säällä.

Lasikuistit osa suomalaista perinnettä

Suureen osaan perinteistä suomalaistakin pientalorakentamista ovat erikokoiset lasikuistit ja verannat kuuluneet tärkeänä osana. Suomalainen pientalorakentamisen perinne on kuitenkin murtunut ja muuttunut useaan otteeseen nimenomaan sotien jälkeisenä aikana. Tuossa rytäkässä on lasikuistien rakentamisen perinne päässyt ikään kuin unohtumaan. Nyt ne ovat kuitenkin kokemassa vahvaa renessanssia.

Vapaa oleilu ja seurustelu, ateriointi, kahvittelu, viherkasvien kasvattaminen ovat kaikki lasikuistien luontevia käyttötapoja. Kuistin mittoja määriteltäessä kannattaa etukäteen pohtia näiden toimintojen vaatima tilantarvetta.

Viherkasvit luovat terassille elämää

Lasiterassi sopii mainiosti kasvien kasvattamiseen, kunhan muistaa, että lämpötila terassilla vaihtelee melkoisesti ja kasvit valitaan tämän mukaan. Lasitetulla terassilla on aina lämpimämpää kuin ulkotiloissa. Aurinko lämmittää lasiterassin varsin nopeasti erittäinkin lämpimäksi tilaksi, jos kaikki lasit ovat kiinni. Lasiterassi myös jäähtyy nopeasti ilman kylmetessä tai parvekkeen jäädessä varjoon. Se soveltuu mainiosti mm. kasvien idättämiseen ja on lasiterassille rakennettu kokonaisia kesäpuutarhojakin. Terassikasvien tulee sietää jonkin verran lämpötilan ja kosteuden vaihtelua. Sääntönä voidaan pitää, että aurinkoisella lasiterassilla on keskimäärin 10 astetta lämpimämpää kuin ulkona.
Lemmikit viihtyvät myös lasitetulla terassilla.Lemmikit viihtyvät myös lasitetulla terassilla.
Suojaisalle lasiterassille on miellyttävä kattaa kahvihetki.Suojaisalle lasiterassille on miellyttävä kattaa kahvihetki.

Lasiterassi muuntuu moneksi

On tärkeää voida vapaasti säädellä lasiterssin avonaisuutta. Tulvikoot kesällä lintujen laulu ja puutarhan tuoksut vapaasti siihen tilaan joka viilentyneiden syyssateiden aikaan on laseilla suojattava. Vaivaton avattavuus saa lasikuistin elämään päivittäin kulloisenkin hetken tarpeiden mukaan.

Yksinkertaisellakin lasilla varustettu lasikuisti luo suljettuna vahvasti intiimin tilantunteen ja suojan sadetta ja tuulta vastaan. Lämpötilaerokin ulkoilmaan nähden voi olla melkoinen ilmansuunnasta ja muista olosuhteista riippuen. Jo pelkästään tuulen vaikutuksen poisjäännillä on uskomattoman suuri vaikutus siihen miltä lämpötila ihmisestä tuntuu.

Hanki terassin lasitus talvella!

Kun lasitus tehdään talvella, piha ja puutarha pysyvät hyvinä eikä kukkasipulit ja muut turhaan vahingoitu vaan kevät saapuu uudelle terassille ja upealle pihalle aikaisemmin.

Parhaiten lasiterassiunelma toteutuu ottamalla yhteys Lumonin lasiterassiasiantuntijaan. Hän tuntee paikalliset viranomaisvaatimukset ja tarvittaessa auttaa lupien hankinnassa. Häneltä voit myös kysyä perustusten teosta ja muista rakentamiseen liittyvistä asioista.

Lumon lasiterassi on laatuhankinta, joka säilyttää ryhtinsä ja käyttömukavuutensa hyvillä perustuksilla vuosikymmeniä.

Jätä yhteydenottopyyntö
Kun lasitus tehdään talvella, piha ja puutarha pysyvät hyvinä eikä kukkasipulit vahingoitu. 
Kun lasitus tehdään talvella, piha ja puutarha pysyvät hyvinä eikä kukkasipulit vahingoitu.
 
Julkaistu
28.1.2013