Hybriditalo vastaa rakentamisen haasteisiin

Vuoden 2012 heinäkuussa astuvat voimaan uudet rakennusten energiamääräykset, joilla halutaan ohjata energian säästöön ja päästöjen vähentämiseen. Se tarkastelee rakennuksen kokonaisenergian kulutusta ja ottaa huomioon lämmityksen lisäksi muun muassa ilmanvaihdon ja valaistuksen.

Enston Hybriditalo tarjoaa energiatehokasta, terveellistä, turvallista ja mukavaa asumista.Enston Hybriditalo tarjoaa energiatehokasta, terveellistä, turvallista ja mukavaa asumista.

Uudet määräykset, uusi tekniikka

Uusien määräyksien ja tekniikoiden keskellä onkin hyvä keskittyä luotettaviin ja taatusti yhteensopiviin ratkaisuihin, jotka on suunniteltu Suomen oloihin ja työtapoihin. Hybriditalon komponentit tekevät energiatehokkaan rakentamisen ja remontoinnin helpoksi niin käyttäjän kuin asentajankin kannalta – olipa kyseessä passiivitalo, matalaenergiatalo tai normitalo.

Mikä on Hybriditalo?

Hybriditalo on Enston talotekniikkaratkaisu energiatehokkaaseen rakentamiseen ja remontointiin. Se sisältää ilmanvaihdon, lämmityksen, energiankulutuksen seurannan, kodinohjausjärjestelmän, yleisvalaistuksen, sähkökeskukset ja sähköauton latauksen. Hybriditalon ratkaisut voidaan toteuttaa yhtenä kokonaisuutena tai joustavasti osina.

Energiatehokas kokonaisuus

Merkittävin asia on uusi keveys – vaikka määräykset kiristyvät, uusin taloihin ei enää tarvita alkuinvestoinniltaan kalliita lämmitysjärjestelmiä. Päävastuu on talon eristyksellä ja ilmatiiviydellä.

Tiiviiksi rakennettu ja hyvin eristetty koti, jossa on Hybriditalon talotekniset ratkaisut, täyttää uusien rakentamismääräysten vaatimukset energiatehokkuudesta. Talon ilmanvaihdosta huolehtii lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtoratkaisu, johon on integroitu ilmalämpöpumppu. Se tuottaa jo merkittävän osan tarvittavasta lämmitysenergiasta. Lisälämmönlähteeksi riittää tarkasti ja nopeasti säätyvä sähkölämmitys. Muut energiatehokkaat ratkaisut kuten LED-valaistus tukevat kokonaisuutta.


Hybriditalon enegiatehokas kokonaisratkaisu tuo selvää säästöä asumiseen.Hybriditalon enegiatehokas kokonaisratkaisu tuo selvää säästöä asumiseen.

Hybridiratkaisut remontoimiseen

Hybriditalon ratkaisut sopivat myös remontoimiseen. Talon energiatehokkuutta ja mukavuutta voi parantaa esimerkiksi asentamalla kylpyhuoneeseen, eteiseen tai keittiöön lattialämmityksen, uusimalla vanhat patterit ja termostaatit tai korvaamalla vanhat valaisimet energiatehokkailla LED -valasimilla.

Hybriditalo-ratkaisut ovat energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa, jotka pitävät kiinteistön arvon korkealla.

Lisää Hybriditaloratkaisuista...

 
Julkaistu
25.10.2011