Tyylikkäät, kestävät ja helpot VILPE®-tuotteet osallistuvat energiatalkoisiin

Rakentamismääräysten mukaan talon ilmanvaihto tulee mitoittaa siten, että huoneilma vaihtuu kokonaan joka toinen tunti. Tavoitteeseen päästään ilmanvaihtokoneen ja poistoputken yhdistelmällä. Talon IV-suunnitelmassa huomioidaan määräysten mukaisen sisäilmaston tuottamiseen tarvittavan ilmanvaihdon ohella myös yläpohjan, ullakon ja alapohjan tuuletus. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä sisäilman laadun kanssa. Ryömintätilan tuuletukseen tarkoitettu VILPE®-tuote on Ross-tuuletuspaalu, joka ehkäisee talon alapohjan kosteusvaurioita ja radonhaittoja. Ross-tuuletuspaalun kautta voidaan myös ottaa tuloilma kellarisaunaan, takkaan tai ilmanvaihtokoneeseen.

Ross-tuuletuspaalu sulautuu julkisivuun.Ross-tuuletuspaalu sulautuu julkisivuun.

Ross-tuuletuspaalu

Ross-tuuletuspaalu on monipuolisuudessaan rakentajan kannalta ihanteellinen ratkaisu. Rossilla voidaan toteuttaa ryömintätilan tuuletus ja ehkäistä siten alapohjan kosteus- ja radonhaitat tai esimerkiksi kellarisaunan, takan tai IV-laitteen ilmanotto. Tuotteen muotoilu mahdollistaa esteettömän ilmanvirtauksen ilman haitallisia ilmalukkoja. Ross-tuuletuspaaluja valmistetaan kahta eri kokoa sekä useita eri värejä. Putken korkeus on säädettävissä jatkopaloilla, joita on mahdollisuus asentaa useita päällekkäin tai sahata haluttuun pituuteen. Hattu voidaan myös asentaa suoraan kulmaputkeen. Saatavana on myös adapteri, jolla vanha tuuletusputki voidaan korvata Rossilla.

VILPE®-tuotteilla erittäin alhaiset painehäviöt

Jotta ilmanvaihtojärjestelmä kykenee huolehtimaan riittävästä likaisen ilman poistosta ja raikkaan ilman tuomisesta tilalle sekä rakenteiden asianmukaisesta tuulettumisesta lämpö- ja energiatehokkuusmääräykset huomioon ottaen, on tärkeää mitoittaa ilmanvaihtokone ja –kanavisto sekä päätelaitteet sopivan tehokkaiksi ja suunnitella niiden sijoitus optimaaliseksi.

SK Tuote osallistuu energiatehokkuustalkoisiin parantamalla entisestään markkinajohtajan paikkaa vahvasti pitävien VILPE®-tuotteidensa tehokkuutta. VILPE®-tuotteiden ylivoima syntyy muun muassa erittäin alhaisista painehäviöarvoista. Ilmanvaihdon päätelaitteiden pienet painehäviöt parantavat ilmanvaihtokoneen moottorien hyötysuhdetta ja vähentävät siten energiankulutusta.

Rakennuksen ulkoseinään asennettavaa Monitoimi-ulkosäleikköä voidaan käyttää tulo- ja poistoilmasäleikkönä sekä koneellisessa että painovoimaisessa ilmanvaihdossa. Ainutlaatuisen ilmateknisen muotoilun ansiosta Monitoimi-säleikön painehäviö on markkinoiden pienin.Rakennuksen ulkoseinään asennettavaa Monitoimi-ulkosäleikköä voidaan käyttää tulo- ja poistoilmasäleikkönä sekä koneellisessa että painovoimaisessa ilmanvaihdossa. Ainutlaatuisen ilmateknisen muotoilun ansiosta Monitoimi-säleikön painehäviö on markkinoiden pienin.
Alhaisen painehäviön lisäksi VILPE®-tuotteiden ylivoimaisuuteen liittyviä ominaisuuksia ovat design, asennettavuus, ylläpidon helppous ja kestävyys. VILPE®-tuotteiden vakiovärit noudattavat kattojen ja seinien yleisimpiä värejä. VILPE-tuotteiden design on tyylikäs ja tuotteet sulautuvat erinomaisesti niin taustaansa kuin ympäristöön. Tuotteet on helppoa asentaa jopa tee se itse –periaatteella, sillä pakkauksissa on mukana kaikki tarvittavat osat ja materiaalit sekä tarkat asennusohjeet. Asentamisen helppoudesta on mahdollista vakuuttua katsomalla asennusanimaatioita. VILPE®-päätelaitteet eivät vaadi säännöllistä vuosihuoltoa. Valmistusmateriaali on ympäristölle vaaratonta polypropeenia, joka kestää vaativissakin olosuhteissa.
 
Julkaistu
19.10.2011