Sähkölämmitys on energiatehokas ja mukava

Mukavuus, turvallisuus ja taloudellisuus ovat vaatimuksia, joihin sähkölämmitys vastaa nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Uuteen ajatteluun pohjautuvien lämmitysratkaisujen taustalla on perusteellista sähkö- ja rakennustekniikan kehitystyötä sekä mittaus- ja materiaaliosaamista.

Viihtyisän ja taloudellisen asumisen lisäksi uudet sähkölämmityksen ratkaisut tarjoavat aiempaa helpomman asennuksen ja vaivattoman käytön. Rakentajan ja remontoijan kannattaa tutustua eri tuotteisiin varsinkin, jos edellisistä hankkeista on jo ehtinyt kulua jonkin aikaa.

Nopea ja tarkka säätö

Sähkölämmitetyn talon lämpötilaa voidaan ohjata tarkasti käyttötarpeiden ja sähkötariffien mukaisesti huonekohtaisesti. Nykyaikainen automatiikka hoitaa lämmityksen itsenäisesti ja huomioi esimerkiksi ulkolämpötilan vaihtelut sekä muiden lämmönlähteiden kuten tulisijan tai uunin käytön.

Uutta ajattelua edustavan sähkölämmityksen voi toteuttaa patteri-, lattialämmityskaapeli- tai kattolämmityksenä tai näiden eri yhdistelminä. Lisäksi ikkunalämmityksellä voidaan lisätä asumisviihtyvyyttä estämällä kylmän hohkaa ikkunapinnoista.

Kattolämmitys toteutetaan kattoverhouksen alle piiloon jäävillä lämmityselementeillä. Kattolämmitys jättää koko huoneen asumiskäyttöön ja sisustajille vapaat kädet. Koska lämpö tulee huoneeseen ylhäältä päin, huoneilman ja sen mukana kulkevan pölyn kiertäminen vähenee.

Sähkölämmitystapojen joustava yhdistely on mahdollista juuri helpon säädettävyyden vuoksi, jolloin asumismukavuus saadaan vietyä huipputasolle.
Sähkölämmittimet soveltuvat kaikkiin kodin tiloihin.Sähkölämmittimet soveltuvat kaikkiin kodin tiloihin.
Toinen merkittävä automatiikan tuoma etu on sähkölämmityksen taloudellisuus. Lämpöä saadaan juuri oikeaan aikaan sinne, missä sitä tarvitaan.

Paras valinta matalaenergiataloon

Uusien rakennusmääräysten mukaan tilojen lämmitykseen tarvittavan energian määrä vähenee. Matalaenergiarakennukset tarvitsevat lämmitystä keskimäärin vain kolmena kuukautena vuodessa ja silloinkin lämmitystarve on vähäinen.

Tarkka, muut lämmönlähteet huomioiva säätö sekä lämmitysjärjestelmän edullisuus tekevät sähköstä parhaan valinnan.

Lähde: STK

Lisätietoa sähköistyksestä
Termostaatilla ohjaat tarkasti sähkölämmitetyn
talon eri huoneita ja tilojen lämpötiloja helposti ja
yksilöllisesti.Termostaatilla ohjaat tarkasti sähkölämmitetyn talon eri huoneita ja tilojen lämpötiloja helposti ja yksilöllisesti.