• Etusivu
  • Energia

Sähkölämmitys on energiatehokas ja mukava

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.03.2013
201110_28163.jpg

Sähkölämmittimet soveltuvat kaikkiin kodin tiloihin.

Mukavuus, turvallisuus ja taloudellisuus ovat vaatimuksia, joihin sähkölämmitys vastaa nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Uuteen ajatteluun pohjautuvien lämmitysratkaisujen taustalla on perusteellista sähkö- ja rakennustekniikan kehitystyötä sekä mittaus- ja materiaaliosaamista.

Viihtyisän ja taloudellisen asumisen lisäksi uudet sähkölämmityksen ratkaisut tarjoavat aiempaa helpomman asennuksen ja vaivattoman käytön. Rakentajan ja remontoijan kannattaa tutustua eri tuotteisiin varsinkin, jos edellisistä hankkeista on jo ehtinyt kulua jonkin aikaa.

Nopea ja tarkka säätö

Sähkölämmitetyn talon lämpötilaa voidaan ohjata tarkasti käyttötarpeiden ja sähkötariffien mukaisesti huonekohtaisesti. Nykyaikainen automatiikka hoitaa lämmityksen itsenäisesti ja huomioi esimerkiksi ulkolämpötilan vaihtelut sekä muiden lämmönlähteiden kuten tulisijan tai uunin käytön.

Uutta ajattelua edustavan sähkölämmityksen voi toteuttaa patteri-, lattialämmityskaapeli- tai kattolämmityksenä tai näiden eri yhdistelminä. Lisäksi ikkunalämmityksellä voidaan lisätä asumisviihtyvyyttä estämällä kylmän hohkaa ikkunapinnoista.

Kattolämmitys toteutetaan kattoverhouksen alle piiloon jäävillä lämmityselementeillä. Kattolämmitys jättää koko huoneen asumiskäyttöön ja sisustajille vapaat kädet. Koska lämpö tulee huoneeseen ylhäältä päin, huoneilman ja sen mukana kulkevan pölyn kiertäminen vähenee.

Sähkölämmitystapojen joustava yhdistely on mahdollista juuri helpon säädettävyyden vuoksi, jolloin asumismukavuus saadaan vietyä huipputasolle.

Toinen merkittävä automatiikan tuoma etu on sähkölämmityksen taloudellisuus. Lämpöä saadaan juuri oikeaan aikaan sinne, missä sitä tarvitaan.

Paras valinta matalaenergiataloon

Uusien rakennusmääräysten mukaan tilojen lämmitykseen tarvittavan energian määrä vähenee. Matalaenergiarakennukset tarvitsevat lämmitystä keskimäärin vain kolmena kuukautena vuodessa ja silloinkin lämmitystarve on vähäinen.

Tarkka, muut lämmönlähteet huomioiva säätö sekä lämmitysjärjestelmän edullisuus tekevät sähköstä parhaan valinnan.

Lähde: STK

Lisätietoa sähköistyksestä

Termostaatilla ohjaat tarkasti sähkölämmitetyn talon eri huoneita ja tilojen lämpötiloja helposti ja yksilöllisesti.
Termostaatilla ohjaat tarkasti sähkölämmitetyn talon eri huoneita ja tilojen lämpötiloja helposti ja yksilöllisesti.
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Saunan eristäminen
Sauna eristetään mineraalivillalla näin
Saunan eristäminen vaatii huolellisuutta. Rakenteiden on kestettävä lämmön- ja kosteudenvaihteluja. Lämpöeristys säästää energiaa saunaa käytettäessä ja suojaa muita rakenteita.
20221_74425.jpg
Kolhuilta ei voi välttyä - ei niin ihmiset kuin seinätkään
Koti on meille jokaiselle tärkeä paikka. Siellä tapahtuu elämä: arjen ilot ja surut sekä kaikki siltä väliltä. Kolhuiltakaan ei voi välttyä – ei niin ihmiset kuin seinätkään.Kokemukset tekevät ihmisistä vahvoja ja kasvattavat kestämään sen, mitä eteen tuleekaan. Mutta kodin seinissä kestävyyttä pitää yllä vuosikymmenten aikana tapahtunut tuotekehitys sekä erilaiset tuote- ja rakenneratkaisut. Näin on myös kipsilevyjen kohdalla.
20236_82425.jpg
Muista selvittää nämä asiat, kun vertailet kotivakuutuksia
Minkä tasoinen kotivakuutus minun kannattaisi valita? Vakuutettava kohde tulee tuntea ja joskus vähempikin riittää. Kun remontoit, kysy vakuutusmyyjältäsi vaikuttaako lopputulos vakuutusmaksuihin. Entä mitä voin tehdä itse? Kokosimme tietopankin kotivakuutusten vertailijalle. Kysymyksiin vastaa vakuutusyhtiö Turvan palvelupäällikkö Matti Hämäläinen.
20184_52441.jpg
Saarekekeittiön kärynpoisto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan kuuluu herkulliset tuoksut. Ruuanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole kuitenkaan osa nautintoa, joten likainen ja rasvainen ilma on poistettava nopeasti ja tehokkaasti.
20195_57755.jpg
Unohda kattomurheet - Tilaa täysin ilmainen katon kuntoraportti
Vesivekin Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan kattoremonttia harkitsevista suomalaisista pientalo-omistajista 58 % oli miettinyt katon kuntoa 2-5 vuotta ennen remonttiin ryhtymistä. Eli katon kunnosta kannetaan huolta ja remonttiin ryhtyminen ei ole helppo päätös. Halusimme Vesivekillä keventää omakotiasujien kattohuolia tarjoamalla luotettavan ja selkeän kattoraportin.
20221_74324.jpg
Nämä trendit näkyvät kylpyhuoneissa vuonna 2022
Vaikka kylpyhuoneeseen valitaan usein perinteisiä ratkaisuja, tyylissä ei silti tarvitse tyytyä tylsyyteen. Kylpyhuone on kodin hyvinvointitila, jonka rauhoittavaa tunnelmaa vahvistetaan nyt hempeillä väreillä, kiehtovilla muodoilla ja sointuvilla sisustustekstiileillä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton