Sähkötarjouskilpailutus on ratkennut, sähkön hinta nyt alhaalla!

Järjestyksessään viidestoista sähköenergian ostoyhteenliittymä on ratkennut. Tarjouspyyntö lähetettiin 18:lle energiatioimittajalle. Erot tarjoajien välillä jäivät tällä kertaa melko pieniksi sillä neljän kärki oli vain runsaan 5 %:n erolla toisistaan. Markkinoilla hinnoissa on kuitenkin edelleen lähes 20 %:n heittoja joten kuluttaja saa olla tarkkana keneltä energiansa ostaa.

Edullisimman tarjouksen sekä yleis- aika- että kausisähköllä teki viime kertaiseen tapaan Pori Energia Oy joka on korkealuokkaisia energiapalveluja tuottava ja tarjoava yritys. Yhtiön vahvuutena ovat oman maakunnan uusiutuviin luonnonvaroihin perustuva energiantuotanto, yli 100-vuotinen historia energia-alalla sekä yli 200 ihmisen osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö.
Pori Energian merkittävimmät tuotteet ovat sähkö, kaukolämpö, teollisuuden energiapalvelut sekä urakointi- ja kunnossapitopalvelut.

Tarjoushintoja emme edelleenkään saa julkistaa, tosin jokainen tästä eteenpäin menevä näkee oman tilanteensa ja tarjouksen mukaiset hinnat tarkistuksen yhteydessä. Aika- ja kausisähköä käyttäville tiedoksi, että mittaustapa ei muutu yhtiötä vaihdettaessa vaan mittaustapa säilyy entisellään.

Sähkötarjous on suunnattu vain jäsenillemme mutta koska jäsenyys on täysin ilmaista ja velvoituksetonta voit vihjaista halvoista hinnoista myös ystävillesi. Sopimuksia voivat tehdä niin yritykset, yritykset kuin taloyhtiötkin. Ainoa rajaus on pääsulakkeiden koko joka on nyt rajattu 3x100 Ampeeriin. Esimerkiksi uusissa omakotitaloissa liittymäkoko on yleisesti 3x25 A joten tuo rajaus koskee lähinnä isompia teollisuusyrityksiä.

Tarjous on päättynyt

Tarjous oli voimassa keskiviikkoon 2.11.2011 kello 12:00 asti. Ilmoitettuja sopimuksia ei siis enää voida ottaa vastaan.

Sähkötarjous 2 vuotta kiinteälle hinnalle

Sopimusten pituus oli jo sähkönkilpailutuksen tarjouspyynnöissä pyydetty mitoittamaan kaksivuotiseksi eli hinta on sopimuksen teon jälkeen kiinteä seuraavat 24 kuukautta. Tuona aikana sähköenergian hinta voi muuttua ainoastaan viranomaisten mahdollisen veromuutoksen kautta, kuten 1.7.2010 tapahtui kun yleinen arvonlisävero nostettiin 23 %:iin.

Myös määräaikaisen sopimuksen omaavat voivat siis tulla mukaan, mikäli määräaikaisuus nykyisen yhtiön kanssa loppuu 2.11.-31.12.2011 välisenä aikana.

Miten tarkistan sähkötarjouksen omalle kohdalleni?

Tämän sivun lopussa olevasta linkistä voit helposti tarkistaa onko tarjous edullisempi kuin nykyisen sähkön myyjäsi tarjoama sopimus. Tarkistusta varten tarvitset jonkin aiemmista sähkölaskuistasi, sillä siitä selviävät helpoiten tarvittavat tiedot: energian vuosittainen kulutusmäärä, nykyinen energiahinta sekä kuukausittainen perusmaksusi. Mahdollista siirtoilmoitusta tehdessäsi tarvitset myös sähköliittymäsi käyttöpaikkatunnuksen, tuo tunnus löytyy siirtoyhtiön sähkölaskusta yleensä sen oikeasta yläkulmasta nimellä Käyttöpaikka, Käyttöpaikkatunnus tai Käyttöpaikkanumero. Kyseiset tiedot löydät siis helpoiten sähkölaskustasi.

Mikäli laskuri osoittaa sinulle säästöä, voit samantien ilmoittaa halukkuutesi energiayhtiön vaihtoon. Varmista kuitenkin ennen sitä, että nykyinen sopimuksesi mahdollistaa yhtiön vaihtamisen. Nykyisen sopimuksesi tulee siis olla toistaiseksi voimassa oleva tai että sopimusaika päättyy 2.11.-31.12.2011 välisenä aikana. Mikäli hyväksyt sopimuksen, Pori Energia huolehtii irtisanomisen vanhaan yhtiöösi eli sinun ei tarvitse ko. asian puitteissa tehdä mitään.

Huomioi myös, että ilmoituksesi on hyväksymisesi jälkeen sitova ja vanhan sopimuksesi irtisanominen lähtee liikkeelle heti. Sähkönmyynnin kilpailuttamiseen liittyvän mittarin luenta on kerran vuodessa maksuton, joten asiakkaalle ei aiheudu yhtiön vaihdosta mitään ylimääräisiä kuluja. Sopimuksen voi kuitenkin ennen määräajan päättymistä irtisanoa asunnosta poismuuton vuoksi.

Tarjous koskee vain energian osuutta, sähkön siirto ei siis ole edelleenkään kilpailutettavissa ja se tapahtuu aina sen paikallisen sähköyhtiön toimesta, joka hallitsee jakeluverkkoa. Sähkön siirtohintaan ei myöskään vaikuta se keneltä itse energian ostaa eli se ei vaihdon vuoksi nouse.

Tämä tarjous on voimassa vain näiden sivujen kautta tehtyihin sopimuksiin.

Mikäli et kuitenkaan halua vaihtaa yhtiötä, toivomme että ilmoitat myös siitä rastittamalla kohdan: "Ei, en halua vaihtaa sähkömyyjääni".

Sähkötarjous avoinna kaikille jäsenillemme

Tarjous on edullinen, joten sähkötarjous ja oma tilanne kannattaa tarkistaa pikaisesti ja tarvittaessa hyväksyä sopimus. Tarjous on avoinna vain jäsenillemme, mutta koska jäsenyytemme on täysin ilmaista, voit ilmoittaa asiasta myös tuttavillesi ja auttaa näin myös heitä saamaan säästöä sähkölaskuihinsa.

Säästölaskelmat ja halutessaan sopimukset voi tehdä alla olevan linkin kautta:

Yhteys on salattu joten sivuille tehdyt täytöt eivät pääse vuotamaan ulkopuolisille. Saadut tarjoukset ovat voimassa 2.11.2011 kello 12:00 asti jota ennen on siis mahdolliset sopimusilmoitukset tehtävä.

Sähköisin ja lämpimin terveisin
Pentti Teponoja
pentti.teponoja@rakentaja.fi
 
Julkaistu
11.10.2011