Hybridivaraaja uusiutuviin energialähteisiin

Hybridivaraaja vastaa tehostuneisiin energiatehokkuusvaatimuksiin

Uudet energiatehokkuusvaatimukset ja kuluttajien yhä tarkentuvat toiveet asettavat lisävaatimuksia myös lämminvesivaraajavalmistajille. Varaaja ei ole enää vain yksinkertainen säiliö lämpimän veden hetkelliseen säilömiseen. Sen toivotaan olevan optimaalinen niin kytkennöiltään kuin mitoiltaankin ja sen eristeen odotetaan omalta osaltaan vastaavan tiukentuneisiin vaatimuksiin. Myös varaajan lämmönvaihtimina toimivien kierukoiden on siirrettävä lämpöä riittävän tehokkaasti.
Kokkolalainen Akvaterm – Suomen johtava varaaja- ja kylmäsäiliövalmistaja – on vastannut näihin vaatimuksiin kahdella uudella varaajamallistolla: AKVA SOLAR ja AKVA GEO. Mallistot on kehitetty erityisesti uusiutuvia energialähteitä käyttävien kuluttajien tarpeisiin. Niihin voidaan kuitenkin edelleen kytkeä myös perinteisempiä lämmönlähteitä.

Lue lisää: Akvaterm hybridivaraaja

Akvatermin hybridivaraaja Akva Solar ja hybridivaraaja Akva Geo.Akvatermin hybridivaraaja Akva Solar ja hybridivaraaja Akva Geo.

Hybridivaraaja AKVA SOLAR

AKVA SOLAR –malliston varustuksena toimivat kolme lämmönvaihdinkierukkaa sekä lämmönkerrostumista tehostava välilevy. Yksi kierukoista siirtää aurinkopaneeleilta tulevaa lämpöenergiaa varaajan veteen. Kaksi muuta kierukkaa hoitaa käyttöveden lämmityksen. Lisäksi varaajaan on mahdollista asentaa lisälämmönvaihdinkierukka, jos aurinkokeräinpinta-ala on suuri tai aurinkoa halutaan hyödyntää erityisen tehokkaasti. Tällöin aurinkoisimpina vuodenaikoina on mahdollista hoitaa kaikki taloudessa tarvittava veden lämmitys pelkällä aurinkoenergialla. Muina aikoinaan aurinkoa tukee esimerkiksi puu- tai öljykattila tai yksinkertaisimmillaan sähkövastus.

AKVA SOLAR –varaajan rinnalle kytketty täydentävä öljykattila.AKVA SOLAR –varaajan rinnalle kytketty täydentävä öljykattila.
AKVA GEO Solar–varaajan läpileikkauskuva.AKVA GEO Solar–varaajan läpileikkauskuva.

Hybridivaraaja AKVA GEO

AKVA GEO -mallisto on suunniteltu erityisesti lämpöpumppujärjestelmien tarpeisiin. Sen ominaisuudet on räätälöity säilyttämään ja kerrostamaan lämpöpumpulta tuleva energia sekä käyttöveden lämmittämiseen että lämmitysjärjestelmän tarpeisiin. Yhteet, ohjausputket, tasauslevy ja vakiomalliin kuuluvat kaksi lämmönvaihdinkierukkaa pitävät tästä huolen. Varaajaan on mahdollista asentaa myös aurinkopaneeleilta lämpöenergiaa siirtävä lämmönvaihdinkierukka. GEO soveltuu mainiosti myös perinteisempien lämmönlähteiden varaajaksi.
Jos hybridivaraajalta toivotaan kompaktia kokoa ja asennusmahdollisuutta esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, ratkaisu voi löytyä AKVA SMART–mallistosta. Myös tämän malliston varaajiin voidaan asentaa useita lämmönvaihdinkierukoita niin lämpöpumppujen kuin aurinkoenergiankin lämmönsiirtoa ajatellen.
Hybridivaraaja lämmitysjärjestelmän keskuksena tulevaisuuteen voi suhtautua turvallisin mielin. Monipuolinen varaaja muuntuu luontevasti käyttötarpeen ja vuodenaikojen mukaan ja lisäautomatiikalla integroituna varaaja käytännöllisesti katsoen hoitaa itse itsensä. Akvaterm-varaajien muuntautumiskyky ja räätälöitävyys helpottavat varaajan valintaa: varaajan muokkaaminen tarpeiden mukaiseksi onnistuu lähes poikkeuksetta ja kohtuukustannuksin.
Akva Air Smart 500Akva Air Smart 500
 
Julkaistu
18.12.2013