• Etusivu
  • LVI

Hybridivaraaja uusiutuviin energialähteisiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Päivitetty 18.12.2013
201110_28077.jpg

Akvatermin hybridivaraaja Akva Solar ja hybridivaraaja Akva Geo.

Hybridivaraaja vastaa tehostuneisiin energiatehokkuusvaatimuksiin

Uudet energiatehokkuusvaatimukset ja kuluttajien yhä tarkentuvat toiveet asettavat lisävaatimuksia myös lämminvesivaraajavalmistajille. Varaaja ei ole enää vain yksinkertainen säiliö lämpimän veden hetkelliseen säilömiseen. Sen toivotaan olevan optimaalinen niin kytkennöiltään kuin mitoiltaankin ja sen eristeen odotetaan omalta osaltaan vastaavan tiukentuneisiin vaatimuksiin. Myös varaajan lämmönvaihtimina toimivien kierukoiden on siirrettävä lämpöä riittävän tehokkaasti.
Kokkolalainen Akvaterm – Suomen johtava varaaja- ja kylmäsäiliövalmistaja – on vastannut näihin vaatimuksiin kahdella uudella varaajamallistolla: AKVA SOLAR ja AKVA GEO. Mallistot on kehitetty erityisesti uusiutuvia energialähteitä käyttävien kuluttajien tarpeisiin. Niihin voidaan kuitenkin edelleen kytkeä myös perinteisempiä lämmönlähteitä.

Lue lisää: Akvaterm hybridivaraaja

Hybridivaraaja AKVA SOLAR

AKVA SOLAR –malliston varustuksena toimivat kolme lämmönvaihdinkierukkaa sekä lämmönkerrostumista tehostava välilevy. Yksi kierukoista siirtää aurinkopaneeleilta tulevaa lämpöenergiaa varaajan veteen. Kaksi muuta kierukkaa hoitaa käyttöveden lämmityksen. Lisäksi varaajaan on mahdollista asentaa lisälämmönvaihdinkierukka, jos aurinkokeräinpinta-ala on suuri tai aurinkoa halutaan hyödyntää erityisen tehokkaasti. Tällöin aurinkoisimpina vuodenaikoina on mahdollista hoitaa kaikki taloudessa tarvittava veden lämmitys pelkällä aurinkoenergialla. Muina aikoinaan aurinkoa tukee esimerkiksi puu- tai öljykattila tai yksinkertaisimmillaan sähkövastus.

AKVA SOLAR –varaajan rinnalle kytketty täydentävä öljykattila.
AKVA SOLAR –varaajan rinnalle kytketty täydentävä öljykattila.
AKVA GEO Solar–varaajan läpileikkauskuva.
AKVA GEO Solar–varaajan läpileikkauskuva.

Hybridivaraaja AKVA GEO

AKVA GEO -mallisto on suunniteltu erityisesti lämpöpumppujärjestelmien tarpeisiin. Sen ominaisuudet on räätälöity säilyttämään ja kerrostamaan lämpöpumpulta tuleva energia sekä käyttöveden lämmittämiseen että lämmitysjärjestelmän tarpeisiin. Yhteet, ohjausputket, tasauslevy ja vakiomalliin kuuluvat kaksi lämmönvaihdinkierukkaa pitävät tästä huolen. Varaajaan on mahdollista asentaa myös aurinkopaneeleilta lämpöenergiaa siirtävä lämmönvaihdinkierukka. GEO soveltuu mainiosti myös perinteisempien lämmönlähteiden varaajaksi.
Jos hybridivaraajalta toivotaan kompaktia kokoa ja asennusmahdollisuutta esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, ratkaisu voi löytyä AKVA SMART–mallistosta. Myös tämän malliston varaajiin voidaan asentaa useita lämmönvaihdinkierukoita niin lämpöpumppujen kuin aurinkoenergiankin lämmönsiirtoa ajatellen.
Hybridivaraaja lämmitysjärjestelmän keskuksena tulevaisuuteen voi suhtautua turvallisin mielin. Monipuolinen varaaja muuntuu luontevasti käyttötarpeen ja vuodenaikojen mukaan ja lisäautomatiikalla integroituna varaaja käytännöllisesti katsoen hoitaa itse itsensä. Akvaterm-varaajien muuntautumiskyky ja räätälöitävyys helpottavat varaajan valintaa: varaajan muokkaaminen tarpeiden mukaiseksi onnistuu lähes poikkeuksetta ja kohtuukustannuksin.

Akva Air Smart 500
Akva Air Smart 500
Kaukora Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20131_33436.jpg
Kahi-kylpyhuonejärjestelmä kosteisiin tiloihin
Kahi -tuotteista löytyy kaksi erilaista väliseinäjärjestelmää: Kahi-väliseinätiilet sekä Kahi-ponttiharkot.Kahi-väliseinätiilistä voidaan muurata perinteisin muuraustyömenetelmin toiselta puolen puhtaaksi muurattavia että tasoitettavia väliseiniä.Kahi-ponttiharkot ovat tarkoitettu pääsääntöisesti tasoitettaviin seiniin.Kahi-viisteharkoilla ja viistetiilillä voidaan ohutsaumamuuraamalla tehdä myös puhtaaksi muurattavia väliseiniä.Ohutsaumamuuraustekniikan ja ponttiharkkojen tiiltä suuremman kokonsa ansiosta työ on perinteistä muurausta nopeampaa ja edullisempaa.
20225_78047.jpg
Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille - katso vinkit
Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Erilaisilla valaisinratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.
20233_81095.jpg
Vuosi remontista: 75 vuotta vanhan hirsitalon energiaremontti
Pääsimme vuosi sitten kurkistamaan perhe Piiraisen 75 vuotta vanhan hirsitalon energiaremonttia. Palaamme nyt kohteeseen katsomaan, mitä hirsitalolle kuuluu nyt ‒ vuosi remontin jälkeen. Jos haluat lukea, mitä remontista aiemmin kirjoitettiin, klikkaa ensin itsesi tänne: Näin toteutettiin uudet märkätilat sekä sähköistys 75 vuotta vanhaan hirsitaloon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton