• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessujen ideat yhdestä osoitteesta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.10.2011
201110_27994.jpg

Uusituilta sivuilta voi hakea menneiden messujen ideoita. Lakka-kivitalo Kaj Stenvall Kokkolassa 2011.

Suomen Asuntomessujen nettisivut ovat kokeneet muodonmuutoksen kesän aikana. Nettisivujen yleisilmettä on raikastettu ja sivustoa on kehitetty entistä monipuolisemmaksi. Verkkosivuston uudistaminen on ollut yksi osa Asuntomessujen Messututka-nimistä kehitysprojektia.

Uudistuksessa valikkojen ja hakutoimintojen selventämisen lisäksi sivuille on myös koottu kokonaan uusia palveluita. Tavoitteena onkin ollut kerätä yhden sivuston alle kaikki hyödyllinen informaatio Asuntomessuista ja Loma-asuntomessuista, niin menneiden kuin tulevien messujen osalta.

Aiemmin eri messujen tietoja on saanut etsiä monien sivustojen takaa, uudistuksen myötä kaikki messutapahtumat löytyvät samalta sivustolta. Sivustoilta löytyy vanhoja tuttuja palveluita selkeästä ja helposta valikosta ja lisäksi Asuntomessujen sivuilla voi osallistua kilpailuihin ja tutustua ajankohtaisiin tiedotteisiin, blogeihin, uutisiin ja artikkeleihin. Nettisivuilla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin messurakentajan tai näytteilleasettajan rooliin, jos tällaiset vaihtoehdot houkuttelevat.

Uutuutena Ideagalleria

Asuntomessujen nettisivujen yksi isoimmista uudistuksista on Ideagalleria. Ideagalleriaan pääsee helposti suoraan etusivun linkistä. Asuntomessujen Ideagallerian tuhansista kuvista löytyy ideoita ja vinkkejä omiin projekteihin. Galleriassa on tällä hetkellä Kuopiossa sekä Kokkolassa järjestettyjen Asuntomessujen sekä Mäntyharjussa järjestettyjen Loma-asuntomessujen kohteet ja tietopankki kasvaa koko ajan. Ideagalleriaan on kerätty kuvia ja tietoja messutaloista, huoneista ja taloista poimituista tuotteista.

Talot - Hakuvalikosta voit hakea messutaloja mm. messupaikkakunnan, talon nimen tai talotyypin mukaan.

Huoneet - Kaipaako keittiösi uutta ilmettä tai etsitkö vinkkejä saunaremonttiin? Huonehaulla voit hakea ideoita haluamistasi huoneista. Kuvaa klikkaamalla näet ison huonekuvan ja huoneeseen liittyvät tuotetiedot.

Tuotteet - Tuotehaussa voit selata messutaloista poimittuja tuotteita. Kuvaa klikkaamalla näet isomman tuotekuvan ja tuotteen tiedot.

Huoneet-välilehdellä voit hakea ideoita ja vinkkejä eri huoneisiin.
Huoneet-välilehdellä voit hakea ideoita ja vinkkejä eri huoneisiin.

Tuhannet asumisen kontaktit

Asuntomessusivusto auttaa myös etsimään mihin tahansa asumisen osa-alueeseen liittyvän kontaktin. Sivuilta löytyvä Tarjouskone on kaikille avoin rakennusalan palveluiden ja tuotteiden urakkakone, jonka avulla rakentajat ja remontoijat löytävät helposti lähialueellaan sijaitsevat asumiseen liittyvien tuotteiden ja palvelujen tarjoajat ja voivat lähettää heille sähköisiä tarjouspyyntöjä.

Tarjouskoneen käyttö on maksutonta, mutta edellyttää rekisteröitymistä. Yrityksille palvelussa näkyminen on maksullista. Palvelussa on tällä hetkellä noin 2 900 yritystä, talopakettien toimittajista maalausliikkeisiin ja pihasuunnittelijoihin.

Vuoden 2012 Asuntomessut järjestetään Tampereen Vuoreksessa 13.7-12.8.2012.
Vuoden 2012 Asuntomessut järjestetään Tampereen Vuoreksessa 13.7-12.8.2012.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200910_19143.jpg
Fenestralta uutuus
Uusi Fenair-tuloilmaikkuna on kustannustehokas ja yksinkertainen ratkaisu.Taloyhtiöiden energiatehokkuutta voidaan parantaa merkittävästi Fenair-tuloilmaikkunalla. Fenairin raitisilmasuodatinpalkki on sijoitettu ikkunan yläosaan, mikä varmistaa lämmön täydellisen talteenoton; ilma lämpenee keskimäärin yli 10 astetta ja aurinkoisilla seinillä parhaimmillaan jopa 20 astetta ulkoilman ollessa - 20 astetta. Tehokkaat suodattimet voidaan puhdistaa ja vaihtaa tarvittaessa.Suurin säästö saavutetaan tuloilmaikkunan ja ilmanvaihtojärjestelmän optimoinnilla. Ilmanvaihtoon on helppo vaikuttaa samalla, kun vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin ja rakenteita tiivistetään. Energiatehokkuutta voi parantaa erittäin helposti ja kustannustehokkaasti yhdistämällä energiaikkunaan ulkoilman sisäänottojärjestelmän.Ratkaisu parantaa ikkunan U-arvoksi jopa 0,79 (TKK:n testi) ja pienentää talon energiakuluja 5—10 prosenttia. Sen ansiosta korvausilma on terveellistä ja vetoisuus vähenee olennaisesti. Jos samalla tehostetaan koko ilmanvaihdon ketjua asentamalla huoneistokohtaiset säätöventtiilit sekä talteenottoyksikkö, asuntojen kokonaissäästöt voivat nousta jopa 20—40 prosenttiin.
200811_13988.jpg
Kastellin HELSINKI Pientalo-mallit
Helsingin kaupungin järjestämän arkkitehtikilpailun tuloksena syntyneet Helsinki-pientalot sopivat erinomaisesti pääkaupunkiseudun tiiviiseen rakennusympäristöön - niin asutuksen keskelle kuin uusille kaava-alueillekin.
20223_77129.jpg
Puuttuuko sinulta vielä kumppani elämäsi tärkeimmälle kotimatkalle?
Omassa kodissa pitää nykyään olla kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja ‒ mutta miten se onnistuu? Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja ekologisia materiaaleja hyödyntäen.
17_P_14022.jpg
Porin loma-asuntomessualueen
Vielä muutama tontti vapaanaKorkein hallinto-oikeus on palauttanut Porin Reposaaren loma-asuntomessualueen kaavaratkaisun ennalleen. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä Reposaaren konepajan alueen asemakaava toteutetaan kaupunginvaltuuston 24.7.2006 tekemän päätöksen mukaan. Porin kaupunginhallitus valitti alkuvuodesta osittain kumotusta kaavapäätöksestä.
20139_36337.jpg
Kastellin Täyslämpimät huvilamallistot
Täyslämmin huvila on ympärivuotinen rauhoittumispaikka - meille jokaiselle. Kastellin tiiviit rakenteet pitävät huolen, että huvila ei jäähdy talvella vaan huvilalle voidaan lähteä vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta.Tutustu Kastelli-huvila mallistoonTilaa Kastellin huvilaesite
201711_50893.jpg
Uusi asetus lisää savupiippujen paloturvallisuutta
Ympäristöministeriö on tänään antanut asetuksen savupiippujen rakenteista ja paloturvallisuudesta. Tavoitteena on pienentää savupiippujen suunnittelun ja toteutuksen sekä käytön ja huollon puutteista ja käyttövirheistä johtuvien vahinkotapahtumien määrää.Uusi asetus koskee savupiippujen uudisasentamista ja korjaamista ja niiden suunnittelua. Tyypillisiä korjaus- ja muutostöitä ovat esimerkiksi savupiipun jälkiasentaminen, savupiipun tai savuhormin korjaaminen tai pinnoittaminen, tulisijan vaihtaminen tai muuttaminen sekä uuden savuhormin asentaminen savupiippuun tai muussa käytössä olleeseen rakennusosaan. Käytössä olevien savupiippujen osalta ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä muuttamaan aiemmin hyväksyttyä ratkaisua, mikäli savupiippuun tai rakennukseen tehtävillä muutoksilla ei ole savupiipusta aiheutuvaa vaikutusta ihmisten tai rakennuksen turvallisuuteen ja terveellisyyteen.Asetuksella otetaan käyttöön selkeytetty malli, jossa savupiipun toteutus tai korjaus on suunniteltava ja dokumentoitava maankäyttö- ja rakennuslain vaatimukset täyttävällä tavalla. Suunnittelun yhteydessä voidaan esittää esimerkiksi työnaikainen sää- ja olosuhdesuojaus. Valmiissa ratkaisussa piiloon jäävät rakennusvaiheet voidaan työn edetessä valokuvata, jotta niistä jää dokumentaatio käyttö- ja huolto-ohjetta, tarkastusasiakirjaa ja ennen käyttöönottoa tapahtuvaa ammattilaisen tarkastusta varten.Tiilistä paikalla muurattavien ja teräksestä rakennettavien savupiippujen suojaetäisyyksiin, lämmöneristeisiin ja läpivientiratkaisuihin on kiinnitetty erityistä huomiota niitä koskevia määräyksiä uudistamalla. Asiakokonaisuudet on koottu omiksi pykälikseen asetuksen soveltamisen helpottamiseksi. Joitakin nykyisen asetuksen ohjeita on nostettu asetustasolle. Eräitä asetustasolla olleita velvoittavia määräyksiä on puolestaan muutettu suositusluonteisiksi ohjeiksi, joista laaditaan opasmateriaali. Nykyinen vaatimustaso pysyy suurelta osalta ennallaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton