• Etusivu
  • Talo

Tulikiven tulisijoihin persoonallisia koristeluja siirtokuvatekniikalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 04.10.2011
201110_27940.jpg

Tulikiven kuvitettujen takkojen abstrahoidut kuva-aiheet pohjautuvat skandinaavisiin kansallismaisemiin.

Tulikivi nostaa syksyllä 2011 keramiikan koristelun ikiaikaisen perinteen uudelle tasolle, kun syyskuussa myyntiin tulee kolme luontoaiheisilla siirtokuvilla koristeltua tulisijamallia: Heinä, Ruoko ja Nukka. Kehittyneen siirtokuvatekniikan avulla Tulikiven kaikkiin kaakelipintaisiin tulisijoihin on lisäksi mahdollista toteuttaa yksilöllinen koristelu asiakkaan omista kuva-aiheista.

Lue lisää Tulikiven tulisijoista

Heinä, Ruoko ja Nukka häivähdys pohjoismaista kansallismaisemaa

Tulikiven uusissa kuvitetuissa takoissa yhdistyvät käsityöläisyys, kehittynyt siirtokuvatekniikka ja yrityksen perinteinen keramiikkaosaaminen. Kuvitetut Heinä-, Ruoko- ja Nukka-tulisijat tuovat kodin sisustukseen häivähdyksen luontoa. Tunnelmalliset kuva-aiheet on suunnitellut Provoke.

– Tulikiven kuvitettujen takkojen abstrahoidut kuva-aiheet pohjautuvat skandinaavisiin kansallismaisemiin. Heinä-teema tuo mieleen kumpuilevan peltomaiseman, Nukka-teema värikkään niityn ja Ruoko-teema hiljaisen rannan. Kaikissa kuva-aiheissa on haettu syyskesän tunnelmaa niin graafisten elementtien kuin värienkin avulla. Grafiikka tuo iloa ja väriä sisustukseen. Takan äärellä aikaa viettäessä ajatukset ohjautuvat rauhoittaviin mielenmaisemiin, ja koristelun raikas teema toimii kontrastina takan lämmölle. Kuva-aiheet on pidetty yksinkertaisen viitteellisinä ja värit rauhallisina, jolloin takat sopivat keskeiselle paikalle monenlaisiin sisustuksiin, kuvailee Provoken pääsuunnittelija Mika Moilanen.

Yksilöllinen siirtokuvakoristelu syntyy omasta kuva-aiheesta

Heinä-, Ruoko- ja Nukka-tulisijojen lisäksi siirtokuvakoristeluja voidaan toteuttaa myös asiakkaan omista kuva-aiheista kaikkiin Tulikiven sileäpintaisilla kaakeleilla kaakeloituihin tulisijoihin. Asukkaille merkityksellisellä kuva-aiheella koristeltu tulisija kruunaa kodikkaan sisustuksen.

– Siirtokuvan aiheeksi käy esimerkiksi valokuva, taulu, grafiikka, piirros tai maisema, joka tarvittaessa kuvataan tai skannataan. Digitaalinen kuva värierotellaan eli jaetaan painovärejä vastaaviin värikanaviin silkkipainolla tehtävää painotyötä varten. Painamiseen käytettävät väripastat valmistetaan painoöljystä ja keraamisista väripigmenteistä, kertoo Tulikiven laboratoriopäällikkö Juha Timonen.

Silkkipainossa värit painetaan yksi kerrallaan värikohtaisten seulaverkkojen avoimen osan läpi erikoispaperin pintaan. Kun kaikki halutut värit on painettu, kuvan päälle painetaan siirtolakka, joka kovettuessaan liimaa väripigmentit itseensä. Kiinnitysvaiheessa siirtokuvapaperi kastellaan, jotta taipuisa lakkakalvo irtoaa erikoispaperista. Kuva asemoidaan huolellisesti keramiikan pintaan ja kiinnitetään niin, ettei väliin jää ilmaa tai vettä. Lopuksi kuvitetut kaakelit kuumennetaan 800-asteisessa polttouunissa, jolloin väripigmentit sulavat lasiksi ja kiinnittyvät lasitteen pintaan. Tuloksena syntyvä keraaminen koristelu kestää erinomaisesti sekä aikaa että kulutusta.

Nukka-teema tuo mieleen värikkään niityn.
Nukka-teema tuo mieleen värikkään niityn.
Tulikivi Oyj
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20106_22039.jpg
Miten rintamamiestalo on rakennettu?
Näennäisestä samankaltaisuudestaan huolimatta jokainen rintamamiestalo on yksilö. Jo tyyppi talomalleja eri muunnelmineen oli satoja, lisäksi kukin suunnittelija ja rakentaja saattoi muokata tilaratkaisuja omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Myös rakenteita ja niiden liitos ym. detaljeja muunneltiin saatavilla olevien materiaalien, rakentajan taitojen ja ideoiden – sekä hyvien että huonoiksi osoittautuneiden – mukaan.Ajan myötä ja materiaalipulan helpottuessa myös tyyppirakenteet muuttuivat; rakenne- ja eristyspaksuus kasvoivat, rakenteet monimutkaistuivat ja niissä voitiin käyttää kalliimpia materiaaleja ja tarvikkeita. Siksi "tyypillisiä" rakenteita voidaan esitellä vain hyvin yleisluontoisesti ja suuntaa antavasti. Alkuperäisten rakenteiden kirjon lisäksi myös korjauksia on tehty eri aikoina lukemattomin eri tavoin, joten korjaukseen ryhdyttäessä rakenteet on aina selvitettävä tapauskohtaisesti.
201210_32656.jpg
ASTA RAKENTAJA 2013
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-10.2.2013Asta Rakentaja 2013 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!Tulosta pääsylippu tästä
20208_65452.jpg
Ullakkorakentamisen suosio kasvussa - tiedä tämä eristämisestä
Ullakkorakentamisen suosio vain kasvaa, kaupunkien tonttimaiden täyttyessä ja korkealuokkaisten kaupunkiasuntojen kysynnän lisääntyessä. Urakoitsijalle ullakkorakentaminen on varmasti yksi haasteellisimmista kohteista. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien helppouteen – aika on rahaa ja laatu ratkaisee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton