Keittiön valaistus

Valaistus kuluttaa keskimäärin viidenneksen perheen taloussähköstä. Enston ratkaisujen avulla valaistuksen energiankulutusta voidaan vähentää jopa 60 prosenttia. Hyvin suunniteltu valaistus lisää kodin turvallisuutta. Valaistus ja sen säätäminen on yksi tärkeimmistä asumismukavuuteen vaikuttavista tekijöistä. Siksi se on panostuksen arvoinen.

Tutustu Enston ratkaisuihin

Valaisinmallistosta löytyy myös pistorasiallisia vaihtoehtoja.Valaisinmallistosta löytyy myös pistorasiallisia vaihtoehtoja.

Keittiössä on turvallisuutta ja tunnelmaa

Hyvin toteutettu valaistus on tärkeä sisustuksellinen elementti, joka korostaa tilan tyyliä, tunnelmaa ja yksityiskohtia. Valon avulla voidaan korostaa sisustusratkaisuja tai vaikkapa keittiön tunnelmaa. Sisävalaisimia valittaessa on hyvä miettiä huone kerrallaan millaiselle valolle tilassa on tarvetta.
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön mukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Keittiöön kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet, koska keittiössä on useita, paljon päällä olevia valoja.

Pitkä ruokapöytä tarvitsee useamman valaisimen, joille kannattaa asentaa kattorasiat oikeisiin paikkoihin. Asentamalla kytkimien sijaan himmentimet voi valotehoa säätää halutun tunnelman mukaan.

Turvallisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi on tärkeää, että keittiön kaikilla työtasoilla on riittävän kirkas valaistus. Enston keittiön työpistevalaisimet levittävät valaistuksen tasaisesti työtasolle ja niissä on myös kätevät pistorasiat.

Työpistevalaisin AVR22Työpistevalaisin AVR22
Jono-valaisinJono-valaisin

Suunnittelun muistilista

Tarvitaanko tilassa yleisvaloa, työpistevalaisimia vai koristevalaisimia? Kaikki palvelevat eri tarpeita.

  • Onko huoneessa tarvetta kiinteälle vai liikuteltavalle valolle?
  • Himmentimien ja liiketunnistimien tarve? Oikeisiin paikkoihin sijoitettuna ne parantavat asumismukavuutta huomattavasti.
  • Valaisimen energian käyttö? Koska esimerkiksi keittiössä on useita, paljon päällä olevia yleisvaloja, kannattaa valaisimiksi valita vähän energiaa kuluttavat valaisimet.
  • Tuleeko valaisin kuivaan vai kosteaan tilaan?

Valaistuksen ohjaus säästää sähköä

Enstolta löytyy energiatehokkutta parantavia tuotteita kodin toimintojen ohjaukseen. Älykkäästi ohjattu kodin sähköistys merkitsee tuntuvaa energiansäätöä ja samalla viihtyvyys paranee. Energiatehokkaat Ensto-tuotteet maksavat itsensä takaisin parhaimmillaan muutamassa vuodessa.

Kodin valaistusta voidaan ohjata sopimaan eri tilanteisiin kytkinten, himmentimien, liike- ja läsnäolotunnistimien sekä hämärä- ja kellokytkinten avulla. Esimerkiksi olohuoneen valaistusta voi muuttaa tunnelmalliseen illanviettoon tai elokuvan katseluun – sohvalta nousematta.

Enston valikoimissa on nykyaikaisia ohjausratkaisuja kiinteistä kytkimistä ja himmentimistä aina langattomaan kaukosäätimeen ja EIB/KNX-ohjausjärjestelmään. Eri ohjausjärjestelmistä saat lisätietoa sähkösuunnittelijoilta ja –urakoitsijoilta.

Kodin valaistusta voidaan ohjata sopimaan eri tilanteisiin.Kodin valaistusta voidaan ohjata sopimaan eri tilanteisiin.
 
Julkaistu
4.10.2011