Ota oikea suihku

Suihku on arjen ylellisyyttä. Aamulla se herättää mukavasti, ja pitkän päivän jälkeen se huuhtelee arjen murheet ja pölyt myös mielestämme. Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset.

Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä 90x90 senttinen on riittävä ja pienemmät 80x80 tai 70x90 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
IDO-mallistoon kuuluu niin suihkukaappeja ja -nurkkia kuin suihkusseiniäkin. Valikoima on todella laaja, ja löydät siitä taatusti oikean ratkaisun omaankin kylpyhuoneeseesi.

Suihkukaappi vai...

Suihkukaapissamme on neljä seinää, liukuovi, termostaattihana ja suihku sekä suihkuallas, joten se on kotisi rakenteiden kannalta turvallinen valinta. Vesi ei roisku seinille ja lattiakin pysyy kuivana, joka pienentää liukastumisen riskiä. IDO-suihkukaapeissa vesijohtoputket ovat näkymättömissä, joten kokonaisuus on siisti ja huoliteltu.

Suihkukaapin koon ja muodon voit valita käytössä olevan tilan ja oman makusi mukaan. Altaissa on säädettävä jalka ja kolme säädettävää pyörää, joten ne on helppo asentaa silloinkin kun lattiassa on kaatoa.

Kylpyhuoneen suursiivouskin sujuu kevyesti kun suihkukaapin alla on pyörät!
IDO ShoweramaIDO Showerama
Suihkuseinä on ratkaisu pieneen kylpyhuoneeseen.Suihkuseinä on ratkaisu pieneen kylpyhuoneeseen.

...jotakin keveämpää

Joskus tilaan tai tyyliin sopii paremmin suihkukaappia kevyempi vaihtoehto. Suihkunurkassa voi olla kiinteä lattiaprofiili, jolloin vesi pysyy tehokkaasti suihkun sisällä, tai se voi muodostua kahdesta ovesta. Ovet avautuvat kahteen suuntaan, joten voit kääntää ne sisäänpäin, pois tieltä, silloin kun suihkua ei käytetä. Joihinkin malleihin on saatavissa allas, joka suojaa lattiaa vedeltä.

Suihkuovi on oivallinen ratkaisu niin pieneen kylpyhuoneeseen kuin suureen kotikylpyläänkin, johon halutaan useampia suihkuja. Voit valita kiinteillä profiileilla olevan liukuoven tai -ovet taikka kääntöoven.

Kaikkein kevein ratkaisu on suihkuseinä. Jos tilaa on vähän, kannattaa harkita saranoitua seinää, jonka voi tarvittaessa kääntää sivuun. Kiinteän suihkuseinän voi varustaa lattiaprofiililla tai vaikkapa verhotangolla. Käytettäessä suihkunurkkaa, -ovea tai -seinää lattian kaadon on oltava kunnossa.
Suihkukaappi
+ Neljän seinän ja suihkualtaan ansiosta vesitiivis
+ Suojaa rakenteita vesiroiskeilta
+ Pitää kylpyhuoneen kuivana
+ Tyylikäs kokonaisuus, johon kuuluu myös sekoittajat ja suihkut
+ Monia kokoja
+ Mahdollisuus tehdä suihkusta ylellinen höyrykaappi
- Vaatii hieman enemmän tilaa kuin suihkuseinä tai -nurkka
- Hieman enemmän siivottavaa pintaa

Suihkunurkka
+ Monia muotoja ja kokoja, lattiaprofiililla tai ilman. Ensimmäinen on vesitiiviimpi ratkaisu kuin jälkimmäinen, jälkimmäinen taas ilmeeltään ilmavampi ja ovet voi kääntää sisäänpäin kun suihku ei ole käytössä
+ Suojaa kylpyhuonetta roiskeilta
+ Sokkeliton malli sopii myös liikuntaesteiselle
- Ei suojaa kylpyhuoneen kaikkia seiniä roiskeilta
Suihkuovi
+ Suojaa kylpyhuonetta roiskeilta
+ Tarjolla sekä liukuovia että kääntöovia
+ Runsaasti leveysvaihtoehtoja
+ Suihkutilan syvyyden voi itse valita vapaasti
- Sopii vain tietyn muotoisiin kylpyhuoneisiin

Suihkuseinä
+ Oiva ratkaisu pieneen kylpyhuoneeseen
+ Saatavana kiinteitä tai kääntyviä seiniä
+ Sopii kaiken kokosiin tiloihin
+ Voi varustaa verhotangolla ja lattiasokkelilla
- Vesi saattaa roiskua kylpyhuoneeseen
 
Julkaistu
27.9.2011