Viikon kysymys: Miten toteuttaa pihasaunan viemäröinti?

Tarkoituksena olisi rakentaa omakotitalon pihalle asuinrakennuksen viereen irrallinen pihasauna. Viemäröinti hiukan askarruttaa. Voinko liittää piharakennuksen viemäröinnin asuinrakennuksen pannuhuoneessa olevaan viemäröintiin? Matkaa uudella ja vanhalla lattiakaivolla olisi vain n. 5 m. Tietysti pannuhuoneen lattia tältä osin olisi piikattava auki ja esim. timantilla puhkaista uutta viemäriä varten aukko alapohjan sokkeliin.
Jos kiertäisi koko asuinrakennuksen ulkokautta, maan alla kulkevaan viemäriin tulisi matkaa 25 m. Koko piha täytyisi myös kaivaa auki. Ja samasta kaivannosta tulisi myös pannuhuoneesta saunaan ulottuva kylmä tulovesiputki. Lämmintä syöttöä ei olisi tarkoitus vetää lainkaan.
Vastaus:
Pihasaunan rakentamiseen pitää hakea rakennuslupa. Pääsuunnittelija ja putkisuunnittelija ratkaisevat rakenteet ja miten viemä...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
27.9.2011