Ruukilta tulossa turvallisuutta parantava älykatto

Kattoon asennettavat anturit havaitsevat katon kuormituksessa tapahtuvat muutokset. Ruukin kehittämä tekniikka voidaan asentaa sekä uusiin että jo asennettuihin kattoihin, joissa on käytetty kantavia poimulevyjä.
"Olemme kehittäneet toimivan ratkaisun, jolla parannetaan rakennusten turvallisuutta erityisesti pohjoisilla leveysasteilla, joissa kattoon kohdistuviin lumikuormiin voi tulla nopeitakin muutoksia", toteaa Jouni Metsämäki Ruukilta.

Tyypillisesti kantavia poimulevyjä käytetään erikokoisissa hallirakennuksissa, kuten ostoskeskuksissa, urheiluhalleissa ja lentokentillä. Ruukin älykatto -tekniikka voidaan asentaa sekä uudiskohteisiin että jo asennettuihin kantaviin poimulevyihin.

Älykatto vahtii kuormitusta

Poimulevyihin asennettavat anturit antavat hälytyksen, kun lähestytään korkeimpia sallittuja kuormia. Tieto mitta-antureilta siirtyy langattomasti www-verkon reitittimellä, ja hälytys voidaan ohjata matkapuhelimeen tai sähköpostiin. Ruukin kehittämällä tekniikalla saadaan tieto myös ajantasaisesta kuormituksesta ja sen kehittymisestä halutulla aikavälillä.

Älykattotekniikan asentaminen keskikokoiseen noin 1000 neliömetrin kokoiseen teollisuushalliin tai kaupan rakennukseen maksaa noin 3000 euroa.

Älykattotekniikan asentaminen keskikokoiseen noin 1000 neliömetrin kokoiseen teollisuushalliin tai kaupan rakennukseen maksaa noin 3000 euroa.

Turvallisuuden lisäksi älykatto tuo säästöjä

Turhat lumenpudotukset ovat älykaton ansiosta historiaa. Huoltoyhtiöt voivat myös priorisoida työtehtäviään kiireellisyyden mukaan.

Kahden viime talven aikana lumikuormat ovat useilla katoilla ylittäneet niille sallitut rajat. Älykattotekniikan asentaminen keskikokoiseen noin 1000 neliömetrin kokoiseen teollisuushalliin tai kaupan rakennukseen maksaa noin 3000 euroa.

Lisätietoja: Jouni Metsämäki, johtaja, rakentamisen komponentit, jouni.metsamaki@ruukki.com

Mediakontakti: Tapani Tuominen, viestintäpäällikkö, tapani.m.tuominen@ruukki.com
Rautaruukki toimittaa metalliin perustuvia komponentteja, järjestelmiä ja kokonaistoimituksia rakentamiseen ja konepajateollisuudelle. Metallituotteissa yhtiöllä on laaja tuote- ja palveluvalikoima. Yhtiöllä on toimintaa 27 maassa ja henkilöstöä 11 700. Liikevaihto vuonna 2010 oli 2,4 miljardia euroa. Osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (Rautaruukki Oyj: RTRKS). Yhtiö käyttää markkinointinimeä Ruukki.
 
Julkaistu
6.9.2011