Viikon kysymys: Lattian korotus laajennuksen yhteydessä

Lämmin autotalli laajennetaan asuintilaksi. Huonekorkeus on autotallissa n. 3 m ja tarkoitus olisi korottaa lattiarakennetta, jotta 2,60 m korkeat uudet kipsilevyt sopisivat hyvin seinään. Pohjarakenne on tällä hetkellä autotallissa: kapillaarikatkos (pesty sora), eristys 10 cm keskellä ja 15 cm laidoilla ja betonilaatta 8 cm. Itse lattiamateriaalista tulee hengittävä, lankkulattia tai esim. parketti. Huoneeseen tulee patterilämmitys. Autotallissa on viemäri keskellä ja kaadot viemäriin päin. Uuteen tilaan ei tule vesipisteitä.
Miten lattian korotus pitäisi tehdä? Pelkkä koolaus ja sen päälle lattiamateriaali? Pitääkö betonilaatan päälle laittaa jotain esim. mahdollisten hajuhaittojen takia? Miten käy, jos laittaa muovin tms. materiaalin laatan päälle? Miten koolauksen saa parhaiten tehtyä, uusi tasoittava valu pintaan vai jokin muu tapa? Mitä viemärille pitää tehdä?
Vastaus:
Tee suoraan hyvin tehdyn betonilattian päälle koolaus. Laita vain koolausten alle bitumihuopakaistat. Muuta betonin päälle ei kann...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
6.9.2011