Viikon kysymys: Lisäeristys 40-luvun taloon

Kysymys:

Talomme on 40-luvun ensimmäisiä puuelementtitaloja. Seinärakenne on: ulkovuori (ilman tuuletusrakoa), laudoitus, runko purutäytteellä, laudoitus ja lisäksi sisäpintaan on jossain vaiheessa lisätty 22mm puukuitulevy. Taloon tehdään täysremontti ja seinien lisäeristämistä pohditaan. Taloon tulee koneellinen ilmanvaihto.

Voiko tuon puukuitulevyn päälle suoraan asentaa koolaukset, 50mm villaa, höyrynsulun ja kipsilevyn? Vai pääseekö eristyskyvyltään samaan lopputulokseen, jos tuohon lisäisi päälle toisen kerroksen puukuitulevyä ja sen päälle kipsilevyn?
Vastaus:
Puukuitulevy ei vastaa kivivillaa. Puukuitulevy on melko tiivis rakenne jätettäväksi seinän sisään. Suosittelen sen pois...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
30.8.2011