Sähkön tarjouskilpailun voitti Pori Energia

Viimeisin sähkön kilpailutus on ratkennut ja voittajaksi on kaikilla kulutustavoilla noussut Pori Energia Oy. Yli 100-vuotiaan Pori Energian vahvuutena on oman maakunnan uusiutuviin luonnonvaroihin perustuva energiantuotanto sekä yli 200 ihmisen osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö.

Varsinkin viimeisen kahden vuoden aikana on sähköenergian hinta noussut merkittävästi ja japanin katastrofi lisäsi painetta vielä entisestään kun monet jo toiminnassa olevat ydinvoimalat päätettiin sulkea, vanhojen ydinvoimalaitosten jatkoaikoja lyhennettiin ja uusien ydinvoimaloiden rakentamishankkeet laitettiin kokonaan jäihin. Hinnat ovat siis nousseet ja samalla erot eri yhtiöiden tarjousten välillä ovat kasvaneet merkittäviksi, eli myös sähköyhtiöillä on iso riski sitoa hintojaan pitkäksi aikaa eteenpäin. Yksi huomionarvoinen seikka on ollut myös yleissähkön muuttuminen yhä useammalla yhtiöllä siksi halvimmaksi tavaksi ostaa energiaa. Tämän kierroksen voittaja, Pori Energia tarjoaa kaikille kuluttajille nyt myös mahdollisuuden ostaa energia yleissähkönä, mikäli se tulee edullisemmaksi. Vertailulaskurimme tekee jäsenemme puolesta tuon vertailun automaattisesti ja tarjoaa aina halvinta mahdollista tapaa ostaa sähkönsä, tuo tapa ilmoitetaan laskentatuloksen lopussa. Paikallisen yhtiön veloittamaan tapaan tuo muutos ei vaikuta vaan se jatkuu entisellään.

Sähkötarjous on suunnattu vain jäsenillemme mutta koska jäsenyys on täysin ilmaista ja velvoituksetonta voit vihjaista halvoista hinnoista myös ystävillesi. Sopimuksia voivat tehdä niin yritykset, yritykset kuin taloyhtiötkin. Ainoa rajaus on pääsulakkeiden koko joka on nyt rajattu 3x100 Ampeeriin. Esimerkiksi uusissa omakotitaloissa liittymäkoko on yleisesti 3x25 A joten tuo rajaus koskee lähinnä isompia teollisuusyrityksiä.

Tarjouksen voimassaoloaika

Tarjous on voimassa vain 7.9.2011 kello 12:00 asti jona aikana halukkaiden on tarjous siis sivujemme kautta hyväksyttävä. Tuon ajan jälkeen ilmoitettuja sopimuksia ei enää voida ottaa vastaan.

Toinen raja on sopimusten voimaantuloaika, eli vanhan energiamyyjän kanssa oleva mahdollinen määräaikainen sopimus on päätyttävä viimeistään 31.10.2011, jos nykyinen sopimus on voimassa tuon ajan yli ei sopimuksia voida siirtää Pori Energialle.

Tarkista tästä saatu sähkötarjous ja oma tilanteesi

Sähkötarjous 2 vuotta kiinteälle hinnalle

Sopimusten pituus oli jo sähkönkilpailutuksen tarjouspyynnöissä pyydetty mitoittamaan kaksivuotiseksi eli hinta on sopimuksen teon jälkeen kiinteä seuraavat 24 kuukautta. Tuona aikana sähköenergian hinta voi muuttua ainoastaan viranomaisten mahdollisen veromuutoksen kautta, kuten 1.7.2010 tapahtui kun yleinen arvonlisävero nostettiin 23 %:iin.

Myös määräaikaisen sopimuksen omaavat voivat siis tulla mukaan, mikäli määräaikaisuus nykyisen yhtiön kanssa loppuu viimeistään 31.10.2011.

Miten tarkistan sähkötarjouksen omalle kohdalleni?

Tämän sivun lopussa olevasta linkistä voit helposti tarkistaa onko tarjous edullisempi kuin nykyisen sähkön myyjäsi tarjoama sopimus. Tarkistusta varten tarvitset jonkin aiemmista sähkölaskuistasi, sillä siitä selviävät helpoiten tarvittavat tiedot: energian vuosittainen kulutusmäärä, nykyinen energiahinta sekä kuukausittainen perusmaksusi. Kyseiset tiedot löydät siis helpoiten sähkölaskustasi.

Mikäli laskuri osoittaa sinulle säästöä, voit samantien ilmoittaa halukkuutesi energiayhtiön vaihtoon. Varmista kuitenkin ennen sitä, että nykyinen sopimuksesi mahdollistaa yhtiön vaihtamisen. Nykyisen sopimuksesi tulee siis olla toistaiseksi voimassa oleva tai että sopimusaika päättyy viimeistään 31.10.2011 mennessä. Mikäli hyväksyt sopimuksen, Pori Energia huolehtii irtisanomisen vanhaan yhtiöösi eli sinun ei tarvitse ko. asian puitteissa tehdä mitään.

Huomioi myös, että ilmoituksesi on hyväksymisesi jälkeen sitova ja vanhan sopimuksesi irtisanominen lähtee liikkeelle heti. Sähkönmyynnin kilpailuttamiseen liittyvän mittarin luenta on kerran vuodessa maksuton, joten asiakkaalle ei aiheudu yhtiön vaihdosta mitään ylimääräisiä kuluja. Sopimuksen voi kuitenkin ennen määräajan päättymistä irtisanoa asunnosta poismuuton vuoksi.

Tarjous koskee vain energian osuutta, sähkön siirto ei siis ole edelleenkään kilpailutettavissa ja se tapahtuu aina sen paikallisen sähköyhtiön toimesta, joka hallitsee jakeluverkkoa. Sähkön siirtohintaan ei myöskään vaikuta se keneltä itse energian ostaa eli se ei vaihdon vuoksi nouse.

Tämä tarjous on voimassa vain näiden sivujen kautta tehtyihin sopimuksiin.

Mikäli et kuitenkaan halua vaihtaa yhtiötä, toivomme että ilmoitat myös siitä rastittamalla kohdan: "Ei, en halua vaihtaa sähkömyyjääni".

Sähkötarjous avoinna kaikille jäsenillemme

Tarjous on edullinen, joten sähkötarjous ja oma tilanne kannattaa tarkistaa pikaisesti ja tarvittaessa hyväksyä sopimus. Tarjous on nyt avoinna vain jäsenillemme, mutta koska jäsenyytemme on täysin ilmaista, voit ilmoittaa asiasta myös tuttavillesi ja auttaa näin myös heitä saamaan säästöä sähkölaskuihinsa.

Säästölaskelmat ja halutessaan sopimukset voi tehdä alla olevan linkin kautta:

Tarkista tästä saatu sähkötarjous ja oma tilanteesi

Yhteys on salattu joten sivuille tehdyt täytöt eivät pääse vuotamaan ulkopuolisille. Saadut tarjoukset ovat voimassa 7.9.2011 kello 12:00 asti jota ennen on siis mahdolliset sopimusilmoitukset tehtävä.

Sähköisin ja lämpimin terveisin
Pentti Teponoja
pentti.teponoja@rakentaja.fi
 
Julkaistu
16.8.2011