Väriä puutarhaan pensailla ja havuilla
Syysistutuskausi on aluillaan

Näin syyskaudella istuttajan apuna ovat ilmankosteus, viilenevät yöt ja silloin tällöin sattuvat sateet. Kastelun tarve on aina vähäisempää syyskauden istutuksille. Syksyllä istutetut kasvit hyödyntävät kevätkosteuden ja lähtevät nopeasti kasvuun heti ilmojen lämmetessä! Astiataimia voi mainiosti istuttaa koko syksyn, mutta paljasjuurisia taimia vasta 15.9. jälkeen – kunhan ensin yöhallat tuleennuttavat lehtipensaat.
Tuija (kuva: Pixabay)Tuija (kuva: Pixabay)
Niin lehti- kuin havupensaissakin on paljon erilaisia muotoja ja värisävyjä. Kukinta-aikaa saa lehtipensailla vaikka koko kesäksi ja vaikka itse kasvi ei kukkisikaan koko ajan, niin lehdistö on koristeellinen koko kesän. Pensaita voit yhdistää myös perennaistutuksiin, jolloin kukinta-aikaan saadaan vielä lisää pituutta ja istutusryhmään korkeutta sekä näyttävyyttä. Saatavilla on myös paljon uusia lajikkeita, joissa lehtien eri sävyillä saadaan kivasti vaihtelua aikaan.
Aronia (kuva:Pixabay)Aronia (kuva:Pixabay)
Koriste-, marja- ja havupensaat ovat helppoja kasvattaa, kunhan valitset oikeat kasvit oikeisiin paikkoihin. Esimerkiksi valo-olosuhteet, kasvavien puiden juuristot sekä kasvin omat toiveet pitää ottaa huomioon. Mikäli itselläsi on epävarmuutta kasvivalintoja tehdessäsi, niin hyödynnä oman puutarhaliikkeesi ja puutarhurisi asiantuntemusta.

Muistattehan myös, että lehtipensaille annetaan nyt elokuun puolivälin jälkeen syyslannoitus – ja hoitolannoitus sitten keväällä!
KoivuangervoKoivuangervo
 
Päivitetty
16.8.2022