Sähköä tarvitaan ulkonakin

Pihan toimintoihin tarvitaan sähköä. Nykyään ihmiset osaavat vaatia pistorasioita rakennuksen seinään, ettei virtaa jouduta ottaa jatkojohdolla sisältä. Energiaa säästyy ja käyttömukavuus on taattu.
Ulkopistorasian kohdalla on muistettava, että asennuskalusteiden on oltava roiskevesitiiviitä (IP44) ja niiden on kestettävä vaativien olosuhteiden rasitukset.

Lisäksi pimeinä vuodenaikoina kotipihassa kaivataan valoa. Liiketunnisteella varustettu pihavalo toimii myös energiaystävällisesti valon sammuessa silloin, kun pimeys ei haittaa ja syttyessä silloin, kun valoa tarvitaan.

Kosti - Asennussarja vaativimpiin olosuhteisiin IP44/IP55

Ulos asennettavien asennuskalusteiden on oltava roiskevesitiiviitä (IP44) ja niiden on kestettävä vaativien olosuhteiden rasitukset. Kosti -sarja on tehty näiden vaatimusten mukaisesti ja lisäksi se on tehty kestämään kovaa käyttöä. Kosti -sarjaan sisältyy kaikki tarvittavat toiminnot pinta-asennukseen (sekä kaksoispistorasia myös uppoasennukseen).

Kosti maadoitettu, uppoasennettava 2-osainen pistorasia jousiliittiminKosti maadoitettu, uppoasennettava 2-osainen pistorasia jousiliittimin
Kosti maadoitettu, pinta-asennettava 2-osainen pistorasia jousiliittiminKosti maadoitettu, pinta-asennettava 2-osainen pistorasia jousiliittimin

Kosti asennusesimerkkejä

Ulos asennettavat pistorasiat on helppoa sijoittaa rakennusten seiniin tai vaikka parvekkeelle. Kosti-sarjassa on tähän tarkoitukseen roiskevesitiiviit sekä uppo- että pintapistorasiat.Ulos asennettavat pistorasiat on helppoa sijoittaa rakennusten seiniin tai vaikka parvekkeelle. Kosti-sarjassa on tähän tarkoitukseen roiskevesitiiviit sekä uppo- että pintapistorasiat.
Kosti-tuotteisiin voi kaapelin tuoda sisään myös pohjasta, koska siellä on avattava aihio ( 16,5 mm), jonka voi tiivistää.Kosti-tuotteisiin voi kaapelin tuoda sisään myös pohjasta, koska siellä on avattava aihio ( 16,5 mm), jonka voi tiivistää.


Uppoasennettava kaksoispistorasia 302EUG on helppo kytkeä, koska sen runko sama kuin Jussi-kalusteissa.Uppoasennettava kaksoispistorasia 302EUG on helppo kytkeä, koska sen runko sama kuin Jussi-kalusteissa.


Kosti-tuotteita voi asentaa siisteiksi yhdistelmiksi ja asentaminen on helppoa,koska kalvotiivisteet ovat irralliset ja sisällä on paljon kytkentätilaa.Kosti-tuotteita voi asentaa siisteiksi yhdistelmiksi ja asentaminen on helppoa,koska kalvotiivisteet ovat irralliset ja sisällä on paljon kytkentätilaa.
Kaksi Kosti-tuotetta voidaan yhdistää yhdyskappaleella, joka muodostaa johtotien eri tuotteiden välille.Kaksi Kosti-tuotetta voidaan yhdistää yhdyskappaleella, joka muodostaa johtotien eri tuotteiden välille.

Asennuksesta tulee siisti kokonaisuus, joka on helppo mahduttaa pieneenkin tilaan. Kaksoispistorasioita voi yhdistää myös vaakasuunnassa.Asennuksesta tulee siisti kokonaisuus, joka on helppo mahduttaa pieneenkin tilaan. Kaksoispistorasioita voi yhdistää myös vaakasuunnassa.
Kosti-kaksoispistorasian suunnittelussa on huomioitu erityisesti asennettavuus. Irralliset kalvotiivisteet helpottavat kaapelin asentamista.Kosti-kaksoispistorasian suunnittelussa on huomioitu erityisesti asennettavuus. Irralliset kalvotiivisteet helpottavat kaapelin asentamista.
Pienikokoinen pistorasiarunko ja ylhäältä viistosti suoritettava kytkentä tekevät asennuksen sujuvaksi.Pienikokoinen pistorasiarunko ja ylhäältä viistosti suoritettava kytkentä tekevät asennuksen sujuvaksi.

Pinnallisen Kosti kaksoispistorasian voi asentaa myös esimerkiksi maatilatalouden pölyisiin rehuvarastoihin, koska suojausluokka on IP54.Pinnallisen Kosti kaksoispistorasian voi asentaa myös esimerkiksi maatilatalouden pölyisiin rehuvarastoihin, koska suojausluokka on IP54.

Vahti-Jussi sytyttää ja sammuttaa valot

Vahti-Jussi -liiketunnistimet ohjaavat valaistusta ulkonakin. Kun ulkovalaistuksessa käytetään liiketunnistimia, valot syttyvät pimeällä automaattisesti pihalla liikuttaessa. Niihin voidaan säätää hämäryystaso, jolloin valot syttyvät. Samalla ne syttyessään paljastavat myös mahdollisesti asiattomat liikkujat pihalla.
Vahti-Jussi -liiketunnistin säädetään toimimaan halutusti asettamalla valoisuusraja, ilmaisuherkkyys ja kytkentäaika sopiviksi. Vahti-Jussissa potentiometrit ovat laitteen alapinnalla helposti säädettävissä.

Vahti-Jussin infrapunahuoltosäätimellä lisäasetusten tekeminen´on helppoa ja erityistoiminnot ohjelmoidaan nopeasti ja kätevästi. Säätämisen helpottuessa asennuskustannuksia voidaan vähentää.

Tunnistinosaa voidaan kallistaa sivusuunnassa ja valvonta-aluetta säätää +/– 30 astetta.
 
Julkaistu
9.8.2011