Veneteemaviikko Kokkolan asuntomessuilla

KOSEK, Kokkolanseudun Kehitys Oy järjestää heinäkuun viimeisenä viikkona (25.-31.7) veneteemaviikon Kokkolan asuntomessuilla. Veneteemaviikon aikana asuntomessualueen pienvenesatamassa ja sen välittömässä läheisyydessä esittäytyy 11 Kokkolan seudun vene- ja venetarvikevalmistajaa.

Kokkolan seudulla venealalla on pitkät perinteet ja alue on tunnettu veneteollisuudestaan. Veneala on myös yksi kansainvälisimmistä toimialoista Suomessa. Suurin osa veneteollisuuden tuotteista menee vientiin.

Myös Kokkolan alueen venemerkit ovat kansainvälisesti tunnettuja. Alueella toimii parikymmentä venevalmistajaa ja noin viitisenkymmentä venealan alihankkijaa. Veneteollisuus työllistää suoraan 1200 henkilöä ja epäsuorasti työllistettäviä arvioidaan olevan noin 500 henkilöä.
Veneteemaviikolla pienvenesatamassa esillä on niin veneitä, moottoreita kuin venetarvikkeitakin. Mukana ovat seuraavat yritykset: Akku-Teho Marine Oy, Himangan Muovityö Oy, Kewatec AluBoat Oy Ab, Korsö Båt Ab Oy, Kulkuri-Veneet Oy, Linex-Boat Oy, Oy Charger Composites Ab, Oy Finn-Marin Ltd, Oy Lahnakoski Ab, Oy Sundfors Vene Båtvard Ab/Profin Oy ja Sarins Boats Ltd.

Melontaretkiä ja Meripelastajien toimintaan tutustumista

Veneteemaviikon yhteydessä Nuorisokeskus Villa Elba /Luontokoulu järjestää jokaisena päivänä teemaviikolla tunnin mittaiset melontaretket kaksi kertaa päivässä: klo 12.00 ja 14.00. Retkille saavat osallistua kaiken ikäiset. Ohjatut melontaretket lähtevät pienvenesatamasta.

Pienvenesatamassa voi veneteemaviikon aikana myös tutustua SMPS Kokkolan Meripelastajat ry:n toimintaan ja heidän pelastusveneeseensä. Kokkolan Meripelastajat informoivat messukävijöitä vesi-turvallisuusasioissa ja esittelevät turvavarusteita ja kalustoa. Meripelastusnäytökset järjestetään päivittäin klo 16–17.

Veneteemaviikon avajaiset järjestetään Kokkolan asuntomessualueen pienvenesatamassa maanantaina 25.7.2011 klo 12.00.
 
Päivitetty
21.7.2011