• Etusivu
  • Rakentaminen

Meri on läsnä 15.7. avatuilla Asuntomessuilla Kokkolassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.07.2011
20117_27127.jpg

Kokkolassa perjantaina 15.7. avattuja Asuntomessuja kuvastavat meri, veneily, omarantaiset tontit sekä seitsemän erillistä rantasaunaa harvinaisen, pyöreän aluekaavan ohella. Alueella on kahdeksan omarantaista ja kaksi rantaoikeudellista tonttia. Lisäksi alueen omassa pienvenesatamassa on 36 venepaikkaa alueen asukkaille.

42. kerran järjestettävän Suomen suurimman maksullisen kesätapahtuman teema on "Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille". Näytteillä on kaikkiaan 40 kotia pienistä kerrostaloasunnoista omarantaisiin omakotitaloihin.

– Asuntomessualueesta tekee koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen sen muoto ja sijainti meren rannalla. Erityisesti Pohjanmaalla omakotitalojen rakentaminen keskustan yhteyteen suoraan meren äärelle on harvinaista, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen miettii.

Pyöreä aluekaava on herättänyt kansainvälistä huomiota

Erikoisen kaavan on kehittänyt Kokkolan kaupungin kaavoituspäällikkö Veli-Pekka Koivu ja lopullisen muodon korttelisuunnittelulle antoi arkkitehti Jukka Turtiainen. Hän ihasteli kokkolalaisten rohkeutta tavoitella Suomessa harvinaista, eurooppalaishenkistä ja selvällä kaupunkilaisotteella toteutettua korttelisuunnitelmaa.

– Asuntomessualueen kaava on herättänyt jopa kansainvälistä kiinnostusta. Vielä vajaat kymmenen vuotta sitten alue oli täysin toissijaisessa käytössä lumenkaatopaikkana ja puhtaiden täyttömaiden läjitysalueena. Kokkolan kaupunki teki tietoisen valinnan päättäessään muokata alueesta pyöreän ja kaavoittaa sen myös sen mukaisesti, sanoo Asuntomessujen projektipäällikkö Touko Rauma.

– Kaarevat kadut ja korttelisuunnitelma huomioivat merenranta-alueen luontaisen tuulisuuden. Huolellisesti laaditulla kaavalla on estetty tehokkaasti tuulitunneleiden synty ja luotu pihapiireihin suotuisia mikroilmastoja, jatkaa Heiskanen.

Oheiskohteena Jukka Rintalan sisustama talo vanhassa kaupungissa

Asuntomessujen antia täydentää oheiskohde Kokkolan kulttuurihistoriallisesti merkittävässä vanhakaupunki Neristanissa. Vuonna 1818 rakennettu lääkäri, runoilija Ernst V. Knapen kotitalo ehti olla tyhjillään toistakymmentä vuotta. Nyt arvokas kiinteistö on remontoitu alkuperäistä kunnioittaen. Talon on sisustanut juhlapuvuistaan tunnettu Jukka Rintala ja huonekalut ovat Eliel Saarisen suunnittelemia.

Kauniita koteja ainutlaatuisessa ympäristössä voi ihailla joka päivä Asuntomessuilla Kokkolassa kello 10–18 14.8. asti.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_80993.jpg
Jos kattosi on rakennettu ennen 2000-lukua, huomioi nämä seikat
Kevään saapuminen näkyy ja kuuluu aina Vesivekin vuotopäivystyksessä, missä puhelin pirisee tällöin vilkkaasti. Kun kevätaurinko alkaa sulattaa katolle sataneen lumikerroksen, testataan katteen ja alapohjarakenteiden vedenpitävyys.
20239_83068.jpg
Musta väri toimii kylpyhuoneessakin - inspiroidu yksityiskohdista
Kylpyhuoneen sisustaminen ja remontointi on monelle kodin sisustajalle ja remontoijalle innostava projekti. Kylpyhuone on paikka, jossa voi rentoutua, joten sen sisustuksen tulisi tukea rentoutumista ja rauhoittumista. Perinteisesti vaaleat ja neutraalit sävyt ovat olleet suosittuja kylpyhuonetrendeissä, mutta nyt on aika astua rohkeasti ulos mukavuusalueelta.
20218_71872.jpg
Lämmityskausi lähenee – varaudu siihen Tulikiven takalla
Elokuun illoissa tuoksuu jo hieman syksyn haikeutta ja tämän myötä ajatukset väistämättä kääntyvät syksyyn ja viileneviin iltoihin. Lämmityskausi alkaa pikkuhiljaa öiden viiletessä ja tähän aikaan vuodesta onkin hyvä laittaa takka-asiat kuntoon. Puulla lämmitys on kuitenkin säästeliäs ja ekologinen lämmitysmuoto ja on täysin riippumaton muista lämmitysmuodoista, vaikka toimii erittäin hyvin myös niiden rinnalla.
20101_19847.jpg
Painotuore Rakentaja.Fi-vuosikirja
Rakentaja.fi-vuosikirjaksi nimensä muuttaneen printtituotteemme ensimmäinen osa tulee näinä päivinä painosta. Toinen osa ilmestyy keväällä. Molempien painos on 50 000 kpl, joten maailmalle jaetaan vuoden aikana runsaat 20 miljoonaa sivullista rakentamisen infoa – parhailta materiaali- ja palveluntarjoajilta!Kirjat postitetaan kaikille uusille jäsenille, jotka liittyvät palveluumme ja joiden hankkeena on omakotitalon, asuinhuoneiston tai vapaa-ajan asunnon rakentaminen tai remontointi. Kirjaa jaetaan myös messuilla.Koska eräs kumppanuuden kulmakiviä on, että kaikki markkinoivat kaikkia, voi kirjoja käyttää myös erilaisten asiakastilaisuuksien houkuttimena. Ota yhteyttä, kerromme esimerkkejä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
På Vasa bostadsmässa satsar man på grönbyggande
Målet är att åstadkomma vackra gårdar och trivsamma parker till sommarenTrädgårdsstadsdelen Sunnanvik erbjuder ypperliga ramar för grönbyggande. På det havsnära mässområdet har man medvetet satsat på grönområden och gårdsplaner. Där finns sammanlagt åtta olika parker, som man började bygga redan sommaren 2007. Målet är att hela området ska blomstra, så att det bjuder på trivsel för både mässbesökarna och sunnanviksborna samt alla vasabor.- Sunnanviks havsnära läge och grönskande natur är områdets mest älskade element. Bostadsmässområdet anknyter på ett naturligt sätt till hela stadens grönområdesnätverk. Naturvärdena har påverkat såväl planläggning och planering på mässområdet som byggandet av husen. Naturvänligheten främjas också av alternativa möjligheter till icke-förorenande el- och värmeproduktion, berättar projektchef Keijo Ullakko från Vasa bostadsmässbyrå.På Sunnanviks mässområde byggs 20 egnahemshus, 28 småhus i bolagsform och tre flervåningshus, och det kommer att finnas många olika slags gårdar att beundra. På Vasa bostadsmässa prövar man också för första gången på ett byalikt bostadsaktiebolag med sex egnahemshus i samma gårdsgemenskap. Huvudsamarbetsparten i pilotprojektet är objektutställaren Starkki. Målet för det nya konceptet är att synliggöra aktörer och planerare inom gårdsbyggandet på ett effektivare sätt.
34_P_21097.jpg
Kastelli ilmoittaa talopakettien
Kastellin talopakettien täydennetyt hintatiedot elokuun aikanaViitaten Kuluttajaviraston uutisointiin talotehtaiden puutteellisista hintatiedoista, Kastelli-talot Oy ilmoittaa seuraavaa: Kastelli ilmoittaa talopakettiensa hintatiedot ja toimitussisällöt niin nettisivuillaan kuin muussakin markkinoinnissaan kuluvan elokuun loppuun mennessä. Asiaa on valmisteltu vuoden aikana hyvässä yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa.Lisätietoja: Toimitusjohtaja Antti Pohjola, Kastelli-talot Oy, p. (08) 882 6601, gsm 0400 280 555, antti.pohjola@kastelli.fiMarkkinointijohtaja Jukka Vaaramo, Kastelli-talot Oy, p. (08) 882 6650, gsm 0400 687 320, jukka.vaaramo@kastelli.fiLisätietoa Kastelli-taloista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton